Rămâi conectat

Politică Administrație

Întâlnire între primarul din Aiud și locuitorii din Gîmbaș și Păgida: Dezbateri privind despăgubirile pentru autostrada Sebeș Turda, investițiile în infrastructură și registrul agricol

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Horatiu JosanJoi, 26 noiembrie 2015, primarul municipiului Aiud, Mihai Horațiu Josan, a participat la întâlnirile programate cu locuitorii din localitățile aparținătoare Gîmbaș și Păgida.

La aceste întâlniri au participat, alături de domnul primar, secretarul municipiului Aiud și funcționari din cadrul aparatului de specialitate al primarului, precum și șeful Poliției municipiului Aiud, comisar șef Vancea Iuliu Marcel.

Întâlnirile au avut drept scop discutarea problemelor legate de infrastructura localităților: reparații și investiții, buget, agricultură (fond funciar, pășunat, registru agricol), ordinea și liniștea publică și serviciile publice (salubritate, transport public local, apă – canalizare), servicii sociale și iluminat public stradal.

Discuțiile au fost deschise de specialiștii Biroului Agricol din cadrul Primăriei municipiului Aiud, care i-au înștiințat pe cetățeni cu privire la importanța Registrului Agricol și necesitatea întabulării terenurilor, lucru care va conduce la dobândirea calității de proprietar. Acest aspect a fost subliniat deoarece începând cu anul 2018 subvențiile pentru terenuri vor fi acordate numai proprietarilor acelor terenuri.

A fost de asemenea subliniată necesitatea declarării imobilelor, a animalelor și a componenței familiilor, pentru întocmirea corectă a Registrului Agricol, aceleași date fiind necesare și Serviciului de Taxe și Impozite al Municipiului Aiud.

Cei prezenți la întâlnirea ce a avut loc la Școala Generală din Gîmbaș și-au exprimat nemulțumirile legate de prețurile oferite pentru imobilele teren afectate de construcția autostrăzii Sebeș – Turda. Totodată, cetățenii au reclamat faptul că șoseaua de legătură Aiud – Gîmbaș este murdărită constant cu noroi, în cantitate foarte mare, de către utilajele care acționează la construcția autostrăzii.

Cu privire la aceste aspecte, primarul municipiului a afirmat că a ridicat problema despăgubirilor la întâlnirea cu reprezentanții Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România din luna noiembrie, iar în data de 3 decembrie, când va avea loc o nouă întâlnire, va solicita reprezentanților companiei să reglementeze toate problemele legate de aceste despăgubiri. De asemenea, primarul municipiului va lua legătura cu reprezentanții firmei constructoare și cu cei de la Consiliul Județean Alba, în vederea curățării drumului afectat de utilajele ce acționează în zona Gîmbaș.

În ceea ce privește școala din localitatea Gîmbaș, primarul a dat asigurări că vor fi alocați bani către centrul bugetar ”Ovidiu Hulea”, care se va ocupa de reparațiile necesare imobilului.

Cei prezenți la întâlnirea din localitatea Păgida, au solicitat autorităților să intervină asupra drumurilor vicinale care s-au degradat în urma ploilor din ultima perioadă. Primarul municipiului a dat asigurări că se va acționa cu utilaje, în cel mai scurt timp, pentru remedierea acestor probleme.

În cele două localități nu au fost reclamate acte și fapte care să facă obiectul activității Poliției municipiului Aiud, au transmis reprezentanții primăriei.  (A.M.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea