Rămâi conectat

Actualitate

INS: Volumul lucrărilor de construcţii mai mic cu 4,1% în 2018, faţă de anul precedent

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În 2018, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 4,1% faţă de anul precedent, pe fondul declinului lucrărilor de construcţii noi (-8,4%), potrivit datelor publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Pe de altă parte, creşteri au fost la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+7,9%) şi la lucrările de reparaţii capitale (+1,5%).

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile rezidenţiale (-23,6%) şi la clădirile nerezidenţiale (-5,5%). Creştere a fost la construcţiile inginereşti (+8%).

În luna decembrie a anului trecut, comparativ cu noiembrie, volumul lucrărilor de construcţii a crescut ca serie brută cu 15,5%, creştere reflectată la lucrările de reparaţii capitale cu 38,7%, la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 28,4% şi la lucrările de construcţii noi cu 7%. Pe obiecte de construcţii au fost creşteri astfel: clădirile rezidenţiale cu 30,4%, clădirile nerezidenţiale cu 17,9% şi la construcţiile inginereşti cu 9,1%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut pe total cu 0,5%, scădere reflectată la lucrările de construcţii noi (-5,3%). Creşteri au fost la lucrările de reparaţii capitale (+11,2%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+9,6%). Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la construcţiile inginereşti (-5,4%). Creşteri s-au înregistrat la clădirile rezidenţiale (+17,7%) şi la clădirile nerezidenţiale (+3,4%).

În decembrie 2018, comparativ cu decembrie 2017, volumul lucrărilor de construcţii ca serie brută a scăzut pe total cu 6,5%, scădere reflectată la lucrările de construcţii noi (-12,7%) şi la lucrările de reparaţii capitale (-6,2%). Creştere s-a înregistrat la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+12,3%). Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile nerezidenţiale (-20,8%) şi la clădirile rezidenţiale (-3,3%). Creştere s-a înregistrat la construcţiile inginereşti (+ 0,4%).

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 8,2%, scădere reflectată la lucrările de construcţii noi (-13,9%) şi la lucrările de reparaţii capitale (-8,1%). S-a înregistrat creştere la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+13,9%). Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile nerezidenţiale (-20,3%) şi la clădirile rezidenţiale (-7,1%). Creştere a fost la lucrările de construcţii inginereşti (+0,3%). (Z.U.)

Sursa: economica.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vremea se răcește brusc în România. Prognoza METEO pentru următoarele zile indică condiții de brumă în unele zone din Transilvania

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vremea se răcește brusc în România. Prognoza METEO pentru următoarele zile indică condiții de brumă în unele zone din Transilvania Meteorologul ANM Mihai Huştiu a explicat că vremea a intrat într-un proces accentuat de răcire, iar începând de luni vom avea temperaturi și mai scăzute. Până la mijlocul săptămânii viitoare vom avea parte de ploi […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea