Rămâi conectat

Economie

Inovarea: necesitate şi provocare pentru companii – seminar organizat la Sfântu Gheorghe, de ADR Centru

Ziarul Unirea

Publicat

în

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru, cu sprijinul Enterprise Europe Network şi în colaborare cu ASIMCOV, Universitatea ”Babeș-Bolyai” și Universitatea Politehnica din București, organizează în data de 22 septembrie, la Sfântu Gheorghe, seminarul ”Inovarea – necesitate și provocare pentru companii. Programe de finanțare pentru Inovare destinate IMM-urilor.

seminar ADRSeminarul se adresează companiilor din Regiunea Centru care doresc să se familiarizeze cu conceptul de management al inovării şi cu principiile şi practicile care pot susţine un management eficient al ideilor inovative, selectarea celor mai bune soluţii şi implementarea lor în vederea comercializării. O temă de interes pentru participanţi este prezentarea oportunităţilor de finanţare existente în perioada 2014-2020, prin care companiile dar şi universităţile şi institutele de cercetare pot să-şi pună în aplicare rezultatele cercetării şi să investească în dezvoltarea de noi produse, tehnologii sau afaceri inovative.

Managementul inovării este un proces complex care constă în implementarea și exploatarea economică a noilor idei și descoperiri. Ca orice altă activitate managerială, procesul de inovare trebuie să fie planificat, organizat, dirijat și controlat. Activitățile și deciziile asupra inovării includ studiul și dirijarea realizării tuturor proiectelor de inovare ale firmei, precum și luarea deciziilor asupra oportunităților identificate, investițiilor, planificării proiectelor de inovare ce vor fi lansate și a monitorizării acestora.

Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru, în calitate de organizaţie membră Enterprise Europe Network, pune la dispoziţia companiilor interesate, servicii gratuite de sprijin în accesarea programelor de finanţare disponibile în domeniul inovării precum şi consiliere şi sprijin în creşterea capacităţii de management al inovării.

Companiile care doresc să beneficieze de finanţare în vederea dezvoltării unor produse sau servicii inovative pot afla mai multe despre programele de finanţare disponibile, criteriile de eligibilitate şi activităţile eligibile. De asemenea, firmele pot afla cum îşi pot îmbunătăţi strategia de inovare şi ce rol joacă aceasta în succesul afacerii.

Seminarul este organizat cu sprijinul Enterprise Europe Network, cea mai importantă reţea europeană creată de Comisia Europeană în vederea acordării de servicii gratuite de sprijin întreprinderilor din Europa.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Coduri de reduceri pentru haine fitness – economisește fără a compromite stilul (P)

Andreea Ștefan

Publicat

în

Să îmbrățișăm un stil de viață activ nu înseamnă doar să ne menținem corpul în formă, ci și să ne îngrijim sănătatea mintală și fizică în moduri care ne încântă. Știu că și pe tine te preocupă să găsești echipamentele potrivite pentru activitățile sportive, dar te asigur că poți face acest lucru fără să-ți golești […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea