Rămâi conectat

Economie

Infracţiuni economice în Codul penal: Angajaţii care folosesc bunurile de serviciu în scopuri personale pot ajunge la închisoare

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Potrivit noului Cod Penal, care a intrat în vigoare la 1 februarie 2014, angajaţii care folosesc bunurile de serviciu în scopuri personale pot ajunge la închisoare.

Astfel legiuitorul a considerat necesar să pedepsească mai aspru abuzul de încredere sau infracţiunile contra patrimoniului prin nesocotirea încrederii, aceste situaţii fiind des întâlnite în practică.

Mai exact, conform articolul 238 din NCP, însuşirea, dispunerea sau folosirea, pe nedrept, a unui bun mobil al altuia, de către cel căruia i-a fost încredinţat în baza unui titlu si cu un anumit scop, ori refuzul de a-l restitui se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda. Din următorul aliniat aflăm că acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Societăţile comerciale pot folosi noua prevedere penală în cazul în care oferă unui angajat spre utilizare maşina, laptopul sau chiar aparatul de fotografiat în interes de serviciu, însă acesta le foloseşte şi în scop personal.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Finanţare din fonduri europene de 400.000 de euro/fermă pentru utilaje noi

Unirea Ziarul

Publicat

în

Finanţare din fonduri europene de 400.000 de euro/fermă pentru utilaje noi Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) se pregăteşte să lanseze o nouă măsură de finanţare cu fonduri europene pentru fermierii care vor să-şi cumpere utilaje noi. Sprijinul urmează să fie de maximum 400.000 de euro/fermă. Potrivit declaraţiei secretarului de stat în MADR, Sorin Moise, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea