Rămâi conectat

Sport

Industria Galda de Jos, iarăși cu finanțare de la aleșii locali | Doru Oancea, noul antrenor al echipei, în Liga a 4-a

Publicat

în

Echipa de fotbal Industria Galda de Jos este pe ultima sută de metri a rezolvării chestiunilor juridice în vederea revenirii în comună, mutare care implică din nou sprijin financiar din partea aleșilor locali.

“Galben-albaștrii” au retrogradat din Liga a 3-a după șapte sezoane consecutive petrecute în eșalonul terț, dar au fost la un pas de dispariție în iarnă. Întrucât, după alegerile din septemrbie, pe fondul luptelor politice iscate pentru funcția de viceprimar, consilierii comunei nu au mai votat fonduri pentru echipa de fotbal, Industria a fost salvată de familia Hulea care a susținut-o în primăvară, mutând-o la Galtiu. “Sunt discuții serioase să aducem echipa înapoi. O să rezolvăm problema actelor cu famlia Hulea, discutăm cu avocații în acest sens. Vom începe din Liga a 4-a, fără pretenții de performanță imediată. Vrem să ne așezăm, bazându-ne pe faptul că iarăși vom avea asigurate fonduri de la Primărie”, a spus Romulus Raica, director sportiv al Industriei până la finele anului trecut. Conform unor informații plauzibile, în privința bugetului, acesta s-ar cifra la aproximativ 250.000 de lei pentru tot anul 2021.

Electrica Furnizare Discount

*Doru Oancea, noul antrenor

Pentru funcția de antrenor principal s-au demarat discuțiile cu antrenorul Doru Oancea, cel care în principiu și-a dat acceptul și va pregăti echipa. “Aștept să se rezolve problemele de organizare și apoi o să finalizăm și negocierile. Sunt dispus să mă implic”, a menționat Doru Oancea (antrenor al junorilor Under 19 la LPS Sebeș), cel care are la activ două baraje de promovare pe a treia scenă: în 2017 cu Șurianu Sebeș (ce a trecut de Viitorul Caransebeș, dar nu s-a înscris în eșalonul superior) și 2019 cu Sportul Petrești (eliminată de CSM Tg. Mureș). În privința efectivului este certă revenirea lui Al. Costea, iar pe listă mai sunt Iancău, Oniche, P. Medrea, Bălaș, Rahovean, D. Ianc sau Tocu (CS Ocna Mureș). Reluarea pregătirilor este prevăzută în 10 iulie, pentru a avea timp la dispoziție în vederea meciului din 28 iulie, din Cupa României, faza I, ediția 2021/ 2022.

*Se rezolvă și litigiul depunctării

În ședința din 16 iunie a Comisiei de Disciplină și Etică din cadrul FRF, Industria Galda de Jos a fost sancționată drastic pentru datoriile către Cristian Gîrnod (portar în turul campionatului), ce are de recuperat 6 salarii Astfel, Industria Galda de Jos a fost sancționată cu interzicerea dreptului de a transfera și/sau legitima jucători în calitate de club cesionar, fiind depunctată cu două puncte, data de 7 iulie fiind stabilită drept termen pentru stingerea datoriilor pentru a se evita în continuare depunctarea.

Publicitate

Sport

Viitorul Sântimbru – Industria Galda 1-2 (0-0) | Trupa lui Doru Oancea, repetiție reușită pentru Cupa României, miercuri, cu Unirea Alba Iulia

Publicat

în

La Galtiu, în disputa amicală dintre Viitorul Sântimbru și Industria Galda de Jos, echipe care sezonul trecut s-au aflat sub tutela familiei Hulea, vizitatorii s-au impus cu scorul de 2-1 (0-0). La un moment dat formația lui Doru Oancea a condus cu 2-0, goluri Oniche și Al. Costea, ecartul fiind redus prin reușita lui Biro.

Retrogradată din eșalonul terț, Industria este la a treia victorie din tot atâtea partide de verificare, având un moral bun înaintea disputei de miercuri, de pe propriul teren. cu Unirea Alba Iulia.

Electrica Furnizare Discount

Au evoluat formațiile: *Viitorul: Ov. Barna – C. Oltean, E. Hălălae, D. Anghel – Birk, Al. Stan, M. Coman, P. Truță, Davidaș – Cos. Olălău, Oană; rezerve Ov. Crișan, Cr. Ivașcu, B. Popa, Biro, A. Olălău. Antrenor Sorin Mărginean.

Industria: Iancău – Samoilă, Rahovean, Căt. Ivașcu, Ad. Matei – Javla, Buligă – D. Ianc, Oniche, Al. Costea – Bălaș; rezerve Iosa, Dănilă, Nana, Tamaș, N. Muntean, Raica, D. Schiau, Fulea (LPS Sebeș); absenți Hodea, P. Medrea, S. Mureșan, Tocu. Antrenori Doru Oancea, Dan Comșa

Citește mai mult

Sport

“U” Cluj – Metalurgistul Cugir 3-1 (1-0) | Sebastian Itu, debut la 15 ani și 4 luni, împotriva “șepcilor roșii”!

Publicat

în

“U” Cluj a învins Metalurgistul Cugir în ultima repetiție înaintea starului eșalonul secund, scor 3-1 (1-0), pe „Cluj Arena”, același rezultat înregistrându-se și vara trecută.

În tradiționala partidă de verificare dintre cele două combatante, scorul a fost deschis de Val. Alexandru (14), iar imediat după pauză avantajul “șepcilor roșii” a fost majorat de Vomir (a evoluat la Unirea Dej). Trupa lui Erik Lincar s-a distanțat la 3-0 prin reușita lui Hofman (61), pentru ca M. Lupu (69) să parafeze rezultatul final cu o reluare în urme unei execuții a lui P. Păcurar în bară. Merită remarcate prezențele în actul secund în distribuția vizitatorilor ale tinerilor din propria pepinieră Andriuc, Perjeriu și Sebastian Itu (tocmai fiul antrenorului principal). La 15 ani și 4 luni, S. Itu a debutat în prima echipă a grupării de sub Drăgana sub comanda tatălui său, în luna martie tânărul cugirean fiind convocat la o acțiune de selecție în vederea constituirii lotului național Under 15 al României.

Electrica Furnizare Discount

După cel mai important test al perioadei precompetiționale, elevii lui Lucian Itu vor intra în cantonament la domiciliu timp de două săptămâni,  pentru ca sâmbătă, 31 iulie, să fie fixat jocul de pregătire cu conjudețeana CS Ocna Mureș (locație nestabilită deocamdată).

“U”: Micle – Gîț, Vomir, Gugu (fost echipier al Cugirului), Mitrea – Balgiu, Dican (și el fost component al ‘roș-albaștrilor”) – Ribeiro, Ciobanu, Blejdea – V. Alexandru (în prima repriză);

Metalurgistul: R. Opric – Tăban, Vlădia, I. Grozav, Vitinha – Udrea, Boldea – Șaucă, P. Păcurar, R. Voicu – M. Lupu; au intrat, la reluare Perjeriu (n. 2004), Cioargă, M. Neagu, Șuteu, Andriuc (n. 2004), S. Itu (n. 2006), Al. Rus, L. Contra, Șt. Radu; nu au evoluat N. Bănică și L. Itu, absent Cocan – accidentat. (H.D.M.)

Citește mai mult

Sport

Olimpia Aiud – CS Ocna Mureș 2-8 (0-4) | La debutul lui Paul Ciucă, triplă Cioară, duble Tegbo și Ceaca

Publicat

în

Pe “Aiudelul”, CS Ocna Mureș a câștigat într-un mod categoric primul meci amical disputat sub comanda noului antrenor Paul Ciucă, scor 8-2 (4-0), cu Olimpia Aiud (Liga a 4-a).

Patru dintre golurile divizionarei terțe au fost realizate de jucători înregimentați în această vară, nigerianul Best Tegbo (23, 40) și Ceaca (ex-Sănătatea Cluj, 45+3, 79) – care a ratat un penalty în minutul 84, mai marcând golgheterul Cioară, o triplă (35, 51, 90) și Socaci (72). Golurile gazdelor au fost înscrise de A. Bălan (65, din penalty, fault asupra lui Sas), la 0-5, și Văsuț (81), la 1-7.

Electrica Furnizare Discount

Olimpia: D. Maier – Sas, A. Bălan, Salca, P. Marginean – A. Moldovan, Ilea, Al. Olar, P. Boancă (n. 2003) – Văsuț, S. Șimandi; mai intrând Szabo – Ghirca, A. Capaș (n. 2003), A. Boca (2004). Antrenori Ioan Demeter și Nicu Sasu; CS Ocna Mureș: A. Anghel (n. 2003, Industria Galda de Jos, a debutat în Liga a 3-a în meciul cu Avântul Reghin, din ultima etapaă a anului trecut) – Frențiu, Haiduc, Cioplântă, Al. Kiraly – Socaci, Guț, Tegbo, Cl. Marcu (care a semnat prelungirea contractului) – Ceaca, Cioară; rezerve Angeru, M. Decean, Neșan, Ov. Truță (n. 2001, ex-Industria Galda, în probe), S. Rad (31 de ani, Vulturul Mintiu Gherlii, în probe). Antrenori Paul Ciucă și Romeo Arinar. Absenți V. Ignat, D Lupșan, Cunțan, Bartoș (se va prezenta luni). Să mai adăugăm că nici Chișu nu mai face parte din efectivul ocnamureșean, alăturându-se celorlați plecați în această vară: G. Goronea (Sticla Arieșul Turda), M. Domșa (CSU Alba Iulia), C. Lazăr (Anglia), Isac și Vădan (Cluj), Uță (Spicul Daia Română), Tocu (Industria Galda).

Miercuri, de la ora 17.30, CS Ocna Mureș joacă în Cupa României, în deplasare, cu Voința Stremț, iar sâmbătă, 31 iulie, este fixat amicalul cu Metalurgistul Cugir. (H.D.M.)

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2021 Ziarul Unirea