Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Industria Galda de Jos, apăsată de emoțiile retrogradării și salvată de pandemie! ”Ne-am chinuit în această perioadă! Mi-a lipsit teribil fotbalul”, afirmă Daniel Lupșan, căpitanul “galben-albaștrilor”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Conjunctura a făcut ca Industria Galda de Jos să reușească singura victorie a unei divizionare terțe din Alba în 2020, în urmă cu trei luni (Metalurgistul Cugir – remiză, Unirea Alba Iulia – neprezentare). În prima etapă a returului, “galben-albaștrii” au câștigat, în 7 martie, scor 3-0, cu CFR Cluj 2, și au pasat “lanterna roșie”.

Trei puncte prețioase în contul trupei lui Paul Ciucă, practic un “restart” în cursa pentru evitarea retrogradării. Pandemia de COVID-19 a însemnat “stop joc” la nivelul celui de-al treilea eșalon, iar Federația Română de Fotbal a înghețat campionatul fără a retrograda vreo echipă.

“Pentru noi a fost oportună această hotărâre. Ne aflam într-o situație grea, joc în clasament. Nu se știe ce se putea întâmpla până la sfârșit, ne băteam până la capăt, dar era dificil să ne îndeplinim obiectivul. Nu credeam, în martie, că nu o să se mai reia campionatul, într-o formă sau alta, în noile condiții”, a spus Daniel Lupșan, căpitanul Industriei.

Polivalentul jucător a și marcat ultimul gol al Galdei în acest sezon, parafând în actul secund rezultatul final al disputei cu “feroviarii mici”, cu prima sa reușită stagională. D. Lupșan consideră că pauza forțată, perioada îndelungată fără antrenamente sau jocuri, își va pune apăsat amprenta pe activitatea jucătorilor în momentul reluării pregătirilor. “Din punct de vedere fizic am scăzut foarte mult, iar ca să ne revenim am avea nevoie de minimum două luni, mai ales că sunt jucători ce s-au antrenat foarte puțin sau deloc în această perioadă”, a transmis fotbalistul în vârstă de 27 de ani, unul dintre cei mai apreciați din județ.

*”Mi-a lipsit teribil fotbalul”

Daniel Lupșan consideră că ultimele trei luni au reprezentat o adevărată încercare pentru noi toți, lipsindu-i teribil activitatea fotbalistică. “A fost dificil de stat în casă pentru oricine, cu atât mai mult pentru un fotbalist. Mi-au lipsit teribil antrenamentele, atmosfera din vestiar, meciurile oficiale, practic totul într-un cuvânt. La început am pierdut calendarul zilelor, apăsat de ce se întâmpla. Mă gândeam să fie bine părinții și cei apropiați. Orice persoană s-a chinuit în această perioadă. Totuși, consider că în România s-a acționat haotic, cu reguli alambicate, mai ales în domeniul sportului, unde sunt multe lucruri greu de acceptat”, a conchis jucătorul Industriei.

Așadar, salvată de pandemia de coronavirus, Industria Galda de Jos se pregătește de al 7-lea sezon consecutiv pe a treia scenă fotbalistică, următorul campionat fiind unul în care se speră într-o evoluție la alt nivel, departe de emoțiile luptei pentru supraviețuire.

În primul rând trebuie să ne revenim, să evităm emoțiile ultimilor doi ani trăiți sub presiune, cu cuțitul la os”, a conchis căpitanul Galdei. Până atunci însă, pe perioada în care activitatea echipei este întreruptă, contractele jucătorilor sunt înjumătățite, așteptându-se ca debutul antrenamentelor să se producă în prima parte a lunii iulie. Campionatul următor va fi unul dificil, câtă vreme se vor disputa cu 4 etape în plus prin mărirea numărului de echipe, asta și pe fondul recesiunii finaciare ce se anunță după evenimentele din ultimele luni, ce au scurcircuitat întreaga economie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Metalurgistul Cugir – Viitorul Cluj 2-3 (1-0), în ultima rundă a turului în play-out | „Roș-albaștrii”, eșec după ce au condus cu 2-0!!!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Eșec neverosimil pentru Metalurgistul Cuhir, 2-3 (1-0) pe propriul teren cu Viitorul Cluj, asta după ce gazdele au condus cu 2-0 și au primit 3 goluri în actul secund în mai puțin de 10 minute În minutul 15, căpitanul gazdelor, Tudor Șaucă a deschis scorul (șut din voleu), iar Vitinha (60, reluare cu capul la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea