Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Începe Postul Paștelui 2024: Cât durează și care sunt zilele în care va fi dezlegare la pește

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Începe Postul Paștelui 2024: Cât durează și care sunt zilele în care va fi dezlegare la pește

Creștinii ortodocși se pregătesc să intre într-unul dintre cele mai importante și mai lungi posturi din calendarul lor religios: postul Paștelui. Urmează o perioadă de reflecție, abstinență și rugăciune, înaintea de Învierea Domnului. În timpul acestei perioade, credincioșii sunt chemați să se abțină de la anumite alimente și să se concentreze pe curățirea sufletului și a trupului.

Citește și: Mesaje de Paște. Cele mai frumoase texte cu URARI creștine pe care le poți trimite prin SMS cu ocazia sărbătorilor pascale

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Mâine începe Postul Paștelui, unul dintre cele mai lungi și mai aspre din calendarul creștin ortodox. În continuare aflăm care sunt cele mai importante sărbători din următoarele 40 de zile, zile în care enoriașii vor avea dezlegare la pește.

Postul Paștelui: dezlegare la pește

În acest an Postul Paștelui începe pe 18 martie și se va încheia pe 4 mai. Până la finalul acestei săptămâni credincioșii au intrat în Săptămână Albă, săptămână în care care avem voie să consumăm anumite alimente. Începând de luni, 18 martie, urmează 48 de zile de post. Cele mai aspre pe care suflarea creștin-ortodoxă le poate ține.

Cât ține Postul Paștelui, creștinii care vor să respecte orânduiala bisericiească se vor abține de la produsele de origină animală, carne, lapte, ouă sau lapte. De asemenea, trebuie amintit că postirea nu constă doar în limitarea alimentelor, ci și acțiunile și vorbele credincioșilor.

Buna Vestire, prima dezlegare la pește

Înaintea Paștelui credincioșiitrebuie să-și acorde timp pentru curățirea organismului și a sufletului. Acest se lucru se face prin milostenie și prin rugăciune. Așadar, duhovnicii își sfătuiesc enoriașii să dea dovadă de empatie și altruism și să pună pe primul loc binele aproapelui. Pentru iertarea păcatelor și desăvârșirea morală credincioșii trebuie să renunțe chiar și la bunăstarea proprie în favoarea aproapelui.

Citește și: MESAJE de PASTE. Cele mai calde URĂRI pe care le puteţi trimite familiei, colegilor, prietenilor şi tuturor celor apropiaţi

În Postul Paștelui vor fi două sărbători mari în care credincioșii-ortodocși au dezlegare la pește. Prima va fi de Buna Vestire, adică pe 25 martie. Buna Vestire sau Blagoveștenia este trecută cu semn roșu în calendar și reprezintă una dintre cele mai importante pentru ortodocșii din lumea întreagă, nu doar din România.

Duminca Floriilor și Postul Paștelui

În canoanele bisericești se spune că în această zi Sfântul Arhanghel Gavril a vestit Fecioarei Maria că va da naștere Mântuitorului Iisus Hristos. A doua zi din Postul Paștelui în care creștinii au dezlegare la pește va fi pe 28 aprilie.

Zi în care se prăznuiește Intrarea Domnului în Ierusalim, altminteri, cunoscută drept Duminica Floriilor. O altă sărbătoare marcată cu cruce roșie în calendarul creștin-ortodox. Pe lângă preparatele din pește credincioșii au dezlegare și untedelemn sau vin.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

De ce la Paște NU trebuie să urăm ”sărbători fericite” sau ”Paște fericit”?

Unirea Ziarul

Publicat

în

De ce la Paște NU trebuie să urăm ”sărbători fericite” sau ”Paște fericit”? Un episcop ortodox le-a explicat credincioșilor săi de ce nu se urează „Sărbători fericite!” de Învierea Domnului. Preasfinţitul Ambrozie, episcopul Giurgiului, a vorbit despre „păcatul” pe care-l fac unii credincioși în perioada pascală. „Mulţi dintre dumneavoastră v‑aţi împărtăşit cu trupul şi sângele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea