Începe postul Paștelui 2021 pentru creștinii ortodocși. Care sunt regulile stabilite de Biserica Ortodoxă
Începe postul Paștelui 2021 pentru creștinii ortodocși. Care sunt regulile stabilite de Biserica Ortodoxă
Creștinii ortodocși intră, la 15 martie 2021, în Postul Sfintelor Paști, cel mai aspru și cel mai lung dintre cele patru mari posturi de peste an, rânduite de Biserica Ortodoxă. În această perioadă, credincioșii tebuie să se pregătească duhovnicește pentru marea sărbătoare a Învierii Mântuitorului. Anul acesta, Biserica Ortodoxă va sărbători Paștele 2021 la data de 2 mai.
Citește și: Când sunt Paștele ortodox și Paștele catolic în anul 2021
Credincioșii de pretutindeni trebuie să aibă în vedere câteva reguli impuse de Biserică, datoria lor nefiind numai alimentară, ci și trupească. Mai exact, oamenii nu renunță numai la alimentele de origine animală, ci și la gândurile rele și la poftele trupești.
De asemenea, în timpul celor 40 de zile de post credincioșii nu trebuie să facă fapte rele sau să aibă gânduri necurate despre oamenii din jur. În plus, cel mai drastic post de peste an cere o curățare din toate punctele de vedere, rugăciunea fiind cea mai importantă.
Pentru a ține corect Postul Paștelui creștinii ortodocși trebuie să aibă în vedere câteva reguli clare, care sunt stabilite din vechime de Biserica Ortodoxă. Mai exact, în primele zile ale postului se recomandă postul complet, ceea ce înseamnă că nu se mănâncă și nu se bea nimic.
Citește și: Mesaje de Paște. Urări de Paște. Felicitări de Paște care pot fi transmise prin SMS de Sfintele Paști
În cazul persoanelor care nu pot ține acest post negru, din diferite motive, se poate apela la ajunare, ceea ce înseamnă că postul se poate ține până seara, când se poate mânca numai pâine și se poate bea doar apă.
Miercuri, în a treia zi de post, se ajunează de asemenea, până seara. Apoi credincioșii pot mânca ceva mai consistent pe lângă pâine. Aceștia pot consuma legume fierte, fără niciun pic de ulei.
Aceeași regulă este valabilă și pentru primele trei zile din ultima săptămână de post, adică luni, marți și miercuri. De asemenea, regula se aplică în aceeași manieră și în ultimele două zile din Postul Paștelui, vineri și sâmbătă, pentru o curățenie sufletească ca la carte.
În toate celelalte zile din Postul Paștelui, cu excepția zilelor de dezlegare, se mănâncă uscat o singură dată pe zi, în zilele luni-vineri, în timp ce în zilele de sâmbătă și duminică de două ori pe zi, legume fierte cu untdelemn și puțin vin.
Postul Paștelui este considerat a fi unul aspru din punct de vedere alimentar, oamenii renunțând la carne, pește, brânză, lapte, ouă, vin și grăsime.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
PENSIILE și indemnizațiile pentru însoțitor, încasate necuvenit NU SE MAI RECUPEREAZĂ: Legea a fost promulgată
PENSIILE și indemnizațiile pentru însoțitor, încasate necuvenit NU SE MAI RECUPEREAZĂ: Legea a fost promulgată Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat marţi, 19 noiembrie 2024, legea potrivit căreia nu se recuperează sumele încasate necuvenit cu titlu de pensie, indemnizaţie socială pentru pensionari şi indemnizaţie pentru însoţitor. Actul normativ vizează asigurarea unei forme de protecţie a pensionarilor, […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate5 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Sport4 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate4 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii7 ore ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii