Rămâi conectat

Actualitate

Începe postul Paștelui 2021 pentru creștinii ortodocși. Care sunt regulile stabilite de Biserica Ortodoxă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Începe postul Paștelui 2021 pentru creștinii ortodocși. Care sunt regulile stabilite de Biserica Ortodoxă

Creștinii ortodocși intră, la 15 martie 2021, în Postul Sfintelor Paști, cel mai aspru și cel mai lung dintre cele patru mari posturi de peste an, rânduite de Biserica Ortodoxă. În această perioadă, credincioșii tebuie să se pregătească duhovnicește pentru marea sărbătoare a Învierii Mântuitorului. Anul acesta, Biserica Ortodoxă va sărbători Paștele 2021 la data de 2 mai.

Citește și: Când sunt Paștele ortodox și Paștele catolic în anul 2021

Credincioșii de pretutindeni trebuie să aibă în vedere câteva reguli impuse de Biserică, datoria lor nefiind numai alimentară, ci și trupească. Mai exact, oamenii nu renunță numai la alimentele de origine animală, ci și la gândurile rele și la poftele trupești.

De asemenea, în timpul celor 40 de zile de post credincioșii nu trebuie să facă fapte rele sau să aibă gânduri necurate despre oamenii din jur. În plus, cel mai drastic post de peste an cere o curățare din toate punctele de vedere, rugăciunea fiind cea mai importantă.

Pentru a ține corect Postul Paștelui creștinii ortodocși trebuie să aibă în vedere câteva reguli clare, care sunt stabilite din vechime de Biserica Ortodoxă. Mai exact, în primele zile ale postului se recomandă postul complet, ceea ce înseamnă că nu se mănâncă și nu se bea nimic.

Citește și: Mesaje de Paște. Urări de Paște. Felicitări de Paște care pot fi transmise prin SMS de Sfintele Paști

În cazul persoanelor care nu pot ține acest post negru, din diferite motive, se poate apela la ajunare, ceea ce înseamnă că postul se poate ține până seara, când se poate mânca numai pâine și se poate bea doar apă.

Miercuri, în a treia zi de post, se ajunează de asemenea, până seara. Apoi credincioșii pot mânca ceva mai consistent pe lângă pâine. Aceștia pot consuma legume fierte, fără niciun pic de ulei.

Aceeași regulă este valabilă și pentru primele trei zile din ultima săptămână de post, adică luni, marți și miercuri. De asemenea, regula se aplică în aceeași manieră și în ultimele două zile din Postul Paștelui, vineri și sâmbătă, pentru o curățenie sufletească ca la carte.

În toate celelalte zile din Postul Paștelui, cu excepția zilelor de dezlegare, se mănâncă uscat o singură dată pe zi, în zilele luni-vineri, în timp ce în zilele de sâmbătă și duminică de două ori pe zi, legume fierte cu untdelemn și puțin vin.

Postul Paștelui este considerat a fi unul aspru din punct de vedere alimentar, oamenii renunțând la carne, pește, brânză, lapte, ouă, vin și grăsime.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea? ANM anunță momentul în care se va încălzi vremea: prognoza detaliată de Paște și 1 Mai 2024 Alina Șerban, meteorolog ANM, a explicat că, începând din acest weekend vremea va intra într-un proces de încălzire, iar temperaturile maxime vor ajunge în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea