Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Începând cu 1 iulie 2012, contribuţia socială de sănătate va fi colectată de ANAF

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

De la 1 iulie 2012, competenţa de administrare a contribuţiilor sociale de sănătate obligatorii datorate de persoanele fizice va fi preluată de ANAF, ne-a informat directorul general al Casei de Asigurări de Sănătate Alba, ec. Gheorghe Ştef.
Contribuţiile sociale reglementate prin Codul fiscal ce vor fi preluate de ANAF sunt: *contribuţiile de asigurări sociale datorate bugetului asigurărilor sociale de stat; *contribuţiile de asigurări sociale de sănătate datorate bugetului Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate; *contribuţia pentru concedii şi indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate datorată de angajator bugetului Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate; *contribuţiile asigurărilor pentru şomaj datorate bugetului asigurărilor pentru şomaj; *contribuţia de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale datorată de angajator bugetului asigurărilor sociale de stat; *contribuţia la Fondul de garantare pentru plata creanţelor salariale, datorată de persoanele fizice şi juridice care au calitatea de angajator potrivit art. 4 din Legea nr. 200/2006 privind constituirea şi utilizarea Fondului de garantare pentru plata creanţelor salariale, cu modificările ulterioare.
Competenţa de administrare a contribuţiilor sociale datorate de persoanele fizice pentru veniturile aferente perioadelor fiscale anterioare datei de 1 ianuarie 2012, precum şi perioadei 1 ianuarie-30 iunie 2012 cu titlu de contribuţii sociale aferente anului 2012 şi, totodată, pentru soluţionarea contestaţiilor împotriva actelor administrative prin care s-a făcut stabilirea revine caselor de asigurări sociale, potrivit legislaţiei specifice aplicabile fiecărei perioade.
Predarea-preluarea documentaţiei se face până la data de 30 septembrie 2012, pe titluri de creanţă şi pe scadenţe.
Începând cu data de 1 iulie 2012, contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice se achită la unităţile Trezoreriei Statului din cadrul organelor fiscale în raza cărora sunt luaţi în administrare contribuabilii, în conturi de venituri bugetare distincte, codificate cu codul de identificare fiscală al contribuabililor.
Nicoleta IDITA-TOMUŢA


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Românii pot să raporteze deepfake-urile de pe rețelele sociale printr-o platformă lansată de guvern: Anunțul Ministerului Digitalizării

Bogdan Ilea

Publicat

în

Românii pot să raporteze deepfake-urile de pe rețelele sociale printr-o platformă lansată de guvern: Anunțul Ministerului Digitalizării Românii pot trimite sesizări privind conținutul audio/video manipulat digital (deepfake) distribuit online în scopuri malițioase prin intermediul paginii web a Ministerului Digitalizării. Conform unui ordin publicat joi seara în Monitorul Oficial, aceste sesizări vor fi analizate și transmise […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea