Rămâi conectat

Sport

În weekend, dublă în “Mica Romă”: Volei Alba-Blaj – Penicilina Iaşi, în Cupa României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Volei Alba-Blaj se poate considera cu un picior şi jumătate în semifinalele Cupei României, după ce adversara din această competiţie, Penicilina Iaşi a acceptat să susţină ambele jocuri în Sala “Timotei Cipariu” din “Mica Romă”. Astfel, confruntările din sferurile de finală sunt programate vineri, 9 ianuarie, de la ora 18.00 şi sâmbătă, 10 ianuarie, de la ora 12.00, iar blăjencele sunt cotate mari favorite să se califice în premieră în faza superioară a întrecerii. Elevele antrenorului Darko Zakoc au demarat pregătirile în 2 ianuarie, iar dubla manşă din Cupa României reprezintă un bun prilej de turare a motoarelor, în vederea primului test adevărat al noului an, jocul cu campioana Ştiinţa Bacău, din 17 ianuarie, contând pentru întâia rundă a returului. La mijlocul sezonului regulat, Volei Alba Blaj se poziţionează pe locul secund, cu 28 de puncte (9 victorii şi două eşecuri), fiind întrecută de CSM Bucureşti (29 de puncte)
Reamintim că în această ediţie de campionat lupta pentru calificarea în Cupele Europene va fi mai încinsă ca oricând! Asta pentru că titlul naţional şi-l vor disputa numai primele patru clasate după sezonul regulat, deoarece Adunarea Generală a Federaţiei Române de Volei a schimbat sistemul de desfăşurare al Diviziei A1. După cele 22 de etape din tur şi retur se va trece direct la semifinale în turneul locurilor 1-4 (locul 1 cu locul 4 şi locul 2 cu locul 3, în sistemul “cel mai bun din cinci meciuri”), în cel al locurilor 5-8 (5 cu 8 şi 6 cu 7, în sistemul “cel mai bun din trei partide”) şi în cel pentru evitarea retrogradării (locurile 9-12: 9 cu 12 şi 10 cu 11, în sistemul “cel mai bun din cinci meciuri”). Vor urma finale şi meciuri de clasament, pentru locurile 1-2, 3-4 şi 5-6, toate în sistemul “cel mai bun din cinci partide”. Disputele pentru locurile 7-8 au loc în sistemul “cel mai bun din trei jocuri”.
*Nemţanu şi Salaoru, în topul FRV pe anul 2014
Federaţia Română de Volei a întocmit topurile aferente în voleiul autohton pentru anul 2014, în ierarhia feminină regăsindu-se şi două echipiere ale Volei Alba-Blaj, ambele componente ale reprezentativei României. Astfel Ioana Nemţanu (adusă în vară de la Volley Koniz) se clasează pe locul al 6-lea, iar Adina Salaoru, căpitanul blăjencelor se regăseşte pe locul al 8-lea. Este un alt motiv de satisfacţie pentru formaţia din Blaj, debutantă anul trecut în competiţiile continentale (eliminată de MSK Dabrowa Gornicza în optimile Cupei CEV). Ierarhia în cauză mai cuprinde numele următoare: 1. Denisa Rogojinaru, 2. Alexandra Sobo (ambele Ştiinţa Bacău), 3. Diana Calotă (CSM Târgovişte), 4. Nneka Onyejekwe (RC Cannes), 5. Nicoleta Manu (Dinamo), 7. Roana Bacşiş (Ştiinţa Bacău/ CSM Bucureşti), 9. Ioana Baciu (Dinamo/ Ştiinţa Bacău), 10. Alina Albu-Ilie (ASPTT Mulhouse).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea