Rămâi conectat
Alba Music and Film Festival 2022

Cultură Educație

În prima jumătate a acestui an şi-au găsit un loc de muncă 3.640 persoane din judeţ

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

În primul semestru al acestui an, prin Programul de Ocupare a Forţei de Muncă pe anul 2011, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Munca Albă a obţinut următoarele rezultate: lau fost încadrate în muncă 3.640 persoane, din care 1.800 din mediul urban şi 1.840 persoane din mediul rural; din totalul celor 3.640 persoane încadrate, 379 au vârsta sub 25 de ani, 648 persoane au vârsta cuprinsă între 25-35 de ani, 1.137 persoane au vârsta între 34-45 de ani, iar 1.476 persoane au peste 45 de ani. lcele 3.640 persoane încadrate în muncă în primul semestru al anului 2011 şi-au găsit un loc de muncă prin acordarea serviciilor de mediere (1.631 persoane pe perioadă nedeterminată şi 2.009 persoane pe durată determinată). ls-au încadrat în muncă 693 persoane ca urmare a acordării serviciilor de informare şi consiliere profesională, 185 persoane prin organizarea cursurilor de formare profesională şi 257 persoane prin acordarea de alocaţii pentru şomerii care se încadrează înainte de expirarea şomajului. lşi-au găsit un loc de muncă 738 şomeri cu vârsta peste 45 de ani sau părinţi unici susţinători ai familiilor monoparentale, 4 şomeri care mai au 3 ani până la pensie – prin subvenţionarea locului de muncă, 105 persoane – prin stimularea mobilităţii forţei de muncă (din care 24 persoane prin încadrarea într-o localitate la peste 50 km de domiciliu şi 81 persoane prin încadrarea în altă localitate, schimbându-şi domiciliul). lPrin Programul de Ocupare a Forţei de Muncă, în primul semestru al anului 2011 s-au încadrat în muncă absolvenţi ai instituţiilor de învăţământ, prin subvenţionarea locului de muncă, 12 absolvenţi din ciclul inferior al liceului sau al şcolilor de arte şi meserii, 62 absolvenţi de învăţământ secundar superior sau învăţământ postliceal şi 53 absolvenţi de învăţământ superior. Toate aceste date au fost prezentate de Corneliu Engi, directorul executiv al AJOFM Alba, într-o conferinţă de presă organizată în cadrul Proiectului „Campania de comunicare privind serviciile SPO oferite tinerilor şi angajatorilor”, al cărui beneficiar este ANOFM. Tema conferinţei de presă a fost transmiterea de informaţii referitoare la rezultatele atinse de AJOFM Alba prin implementarea măsurilor active, precum şi contribuţia proiectului „Campanie de comunicare privind serviciile SPO oferite tinerilor şi angajatorilor” la îmbunătăţirea imaginii respectivei instituţii faţă de clienţii săi.
De asemenea, AJOFM Alba a participat la seminarul Regiunii „Centru”, organizat în cadrul aceluiaşi proiect, la care au fost prezenţi şi reprezentanţi ai autorităţilor locale, angajatori, studenţi şi tineri aflaţi în căutarea unui loc de muncă, precum şi reprezentanţi ai agenţiilor judeţene de ocupare a forţei de muncă din regiunea de dezvoltare respectivă. Nu în ultimul rând, s-a creat site-ul www.muncesti.ro, care promovează mesajele campaniei printr-o activitate intensă de PR on-line, precum şi pe reţelele de socializare. Tot pe acest site se găsesc şi informaţii cu privire la rezultatele şi evenimentele desfăşurate până acum în cadrul acestui proiect. Trebuie menţionat şi faptul că în prezent se derulează un studiu de piaţă pentru a se evalua impactul campaniei de comunicare. „Toate aceste realizări din cadrul proiectului „Campanie de comunicare privind serviciile SPO oferite tinerilor şi angajatorilor” sunt foarte utile, având în vedere faptul că în luna iunie 2011, în evidenţele AJOFM Alba erau înregistraţi 12.565  şomeri, din care 55  absolvenţi ai promoţiei 2010, rata şomajului înregistrând valoarea de 6,87 la sută”, a precizat Corneliu Engi, directorul executiv al AJOFM Alba. (A.D.T.)


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Cultură Educație

24 ianuarie 2022: Unirea Principatelor Române, sărbătorită de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba în mediul online

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

24 ianuarie 2022: Unirea Principatelor Române, sărbătorită de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba în mediul online

Luni, 24 ianuarie 2022, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba propune publicului un program dedicat Unirii Principatelor Române, care poate fi urmărit online, pe pagina de socializare a instituției, începând cu ora 09.00.

Citește și: 24 ianuarie 1859: Mica Unire – Unirea Principatelor Române sub Alexandru Ioan Cuza

Pornind de la simbolistica evenimentului rămas în istorie și sub numele de Mica Unire, documentat în colecțiile bibliotecii de Ana Maria Pienar, bibliograful instituției, echipa bibliotecii a pregătit diverse momente și materiale, care vor fi postate pe tot parcursul zilei.

Elit - Gustul Desăvârșit

Recomandări de carte pentru copii și adulți, expoziții tematice, lecturi și prezentări video, informații inedite despre evenimentul care a contribuit la realizarea statului național unitar român, dar și incursiuni în memoria culturală a românilor, oferite de prof. Daniela Floroian, prin intermediul unor tablouri și fotografii celebre ce ilustrează atât portul popular la 24 ianuarie 1859, cât și hora la români, Hora Unirii, toate se regăsesc în programul Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba.

Dincolo de oferta online, vă așteptăm să ne treceți pragul și să descoperiți numeroasele titluri dedicate primului domnitor al Principatelor Unite, volume în care puteți găsi atât corespondențe, acte, scrisori și documente, cât și legende și mărturii despre Alexandru Ioan Cuza și Mica Unire.

Activitățile sunt organizate de Consiliul Județean Alba și de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba și se derulează în cadrul proiectului 4.7 Zile Speciale.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Cultură Educație

24 ianuarie 2022: Un mini-documentar dedicat unuia dintre cele mai cunoscute tablouri despre Unirea Principatelor va fi lansat la New York

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

24 ianuarie 2022: Un mini-documentar dedicat unuia dintre cele mai cunoscute tablouri despre Unirea Principatelor va fi lansat la New York

Un episod special al seriei permanente „Istoria României într-un obiect”, dedicat uneia dintre cele mai cunoscute lucrări de artă asociate acestui important moment istoric, „Proclamarea Unirii Principatelor – un tablou de Theodor Aman”, va fi lansat la ICR New York pe 24 ianuarie.

Citește și: 24 ianuarie 1859: Mica Unire – Unirea Principatelor Române sub Alexandru Ioan Cuza

Luni, începând cu ora 21.00, ora României, pe canalele de social media ale Institutului (Facebook, Instagram, YouTube) va avea loc premiera mini-documentarului „Proclamarea Unirii Principatelor – un tablou de Theodor Aman”, care va explica publicului american circumstanţele unirii Moldovei şi Ţării Româneşti pornind de la viziunea plastică a unuia dintre întemeietorii picturii româneşti moderne.

Elit - Gustul Desăvârșit

Proiectul este realizat în parteneriat cu Muzeul Naţional de Istorie a României din Bucureşti (MNIR), textul şi prezentarea video aparţinându-i specialistei MNIR, dr. Cristina Păiuşan-Nuică. Conceptul filmului este semnat de Bogdan Opreanu.

Tabloul „Proclamarea Unirii Principatelor” surprinde momentul în care, la Bucureşti, în sala Adunării Elective, Alexandru Ioan Cuza este ales domn al Ţării Româneşti după ce, în prealabil, avusese loc alegerea sa în fruntea Moldovei. Potrivit Cristinei Păiuşan-Nuică, „Proclamarea Unirii Principatelor, capodoperă din patrimoniul Muzeului Naţional de Istorie a României şi simbol al naţiunii române, poate fi asemănat, ca importanţă istorică şi tehnică de a surprinde tensiunea momentului, cu lucrarea lui John Trumbull Declaration of Independence, păstrată în rotonda Capitoliului, tablou-simbol al naţiunii americane”.

Una dintre seriile cel mai bine primite ale programului nostru, „The History of Romania in One Object”/ „Istoria României într-un obiect” a fost lansată în luna mai a anului 2020 şi derulată în parteneriat cu câteva mari muzee româneşti: Muzeul Naţional de Istorie a României din Bucureşti, Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei din Cluj, Muzeul de Istorie a Moldovei din Iaşi, Muzeul Naţional al Banatului din Timişoara, Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia şi Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie din Constanţa.

Prin intermediul acestui proiect au fost prezentate până acum nu mai puţin 38 de exponate, artefacte şi vestigii reprezentative pentru istoria ţării noastre.

sursa: news.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Cultură Educație

Bacalaureat 2022 la MATEMATICĂ: Programa pentru profilele mate-info, tehnologic, științele naturii și pedagogic a fost anunțată de Ministerul Educației

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Bacalaureat 2022 la MATEMATICĂ: Programa pentru profilele mate-info, tehnologic, științele naturii și pedagogic a fost anunțată de Ministerul Educației

Oficialii de la Ministerul Educației au publicat programa pentru examenul de Bacalaureat din acest an.

Citește și: CALENDAR BACALAUREAT 2022: Programul probelor pentru sesiunile din VARĂ și din TOAMNĂ

Reprezentanții Ministerului Educației au publicat noile programe pentru examenul de Bacalaureat 2022, care sunt, în mare măsură cele ce au fost aprobate prin ordinul de ministru nr. 3.237 din 2021.

Din fiecare disciplină pentru examen, care se învață în anul terminal, ministerul a eliminat anumite conținuturi, dar diferențele sunt mici față de acum doi ani, când a fost tăiată toată materia din semestrul al II-lea.

Elit - Gustul Desăvârșit

CLICK AICI PENTRU PROGRAMA LA MATEMATICĂ LA BACALAUREATUL 2022

Citește și: ADMITERE la colegiile militare 2022: CALENDARUL probelor birourile de RECRUTARE. La Colegiul Militar Mihai Viteazul Alba Iulia, 120 de posturi sunt scoase la CONCURS

Pentru clasele terminale din învățământul liceal (clasa a XII-a zi, clasa a XIII-a seral și frecvență redusă), anul școlar are 32 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 27 mai 2022.

Perioada de înscriere pentru sesiunea de vară începe din 23 mai. În perioada 20-23 iunie sunt probele scrise, iar afișarea primelor rezultate va avea loc pe 27 iunie.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare