Rămâi conectat

Cultură Educație

În prima jumătate a acestui an şi-au găsit un loc de muncă 3.640 persoane din judeţ

Publicat

în

În primul semestru al acestui an, prin Programul de Ocupare a Forţei de Muncă pe anul 2011, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Munca Albă a obţinut următoarele rezultate: lau fost încadrate în muncă 3.640 persoane, din care 1.800 din mediul urban şi 1.840 persoane din mediul rural; din totalul celor 3.640 persoane încadrate, 379 au vârsta sub 25 de ani, 648 persoane au vârsta cuprinsă între 25-35 de ani, 1.137 persoane au vârsta între 34-45 de ani, iar 1.476 persoane au peste 45 de ani. lcele 3.640 persoane încadrate în muncă în primul semestru al anului 2011 şi-au găsit un loc de muncă prin acordarea serviciilor de mediere (1.631 persoane pe perioadă nedeterminată şi 2.009 persoane pe durată determinată). ls-au încadrat în muncă 693 persoane ca urmare a acordării serviciilor de informare şi consiliere profesională, 185 persoane prin organizarea cursurilor de formare profesională şi 257 persoane prin acordarea de alocaţii pentru şomerii care se încadrează înainte de expirarea şomajului. lşi-au găsit un loc de muncă 738 şomeri cu vârsta peste 45 de ani sau părinţi unici susţinători ai familiilor monoparentale, 4 şomeri care mai au 3 ani până la pensie – prin subvenţionarea locului de muncă, 105 persoane – prin stimularea mobilităţii forţei de muncă (din care 24 persoane prin încadrarea într-o localitate la peste 50 km de domiciliu şi 81 persoane prin încadrarea în altă localitate, schimbându-şi domiciliul). lPrin Programul de Ocupare a Forţei de Muncă, în primul semestru al anului 2011 s-au încadrat în muncă absolvenţi ai instituţiilor de învăţământ, prin subvenţionarea locului de muncă, 12 absolvenţi din ciclul inferior al liceului sau al şcolilor de arte şi meserii, 62 absolvenţi de învăţământ secundar superior sau învăţământ postliceal şi 53 absolvenţi de învăţământ superior. Toate aceste date au fost prezentate de Corneliu Engi, directorul executiv al AJOFM Alba, într-o conferinţă de presă organizată în cadrul Proiectului „Campania de comunicare privind serviciile SPO oferite tinerilor şi angajatorilor”, al cărui beneficiar este ANOFM. Tema conferinţei de presă a fost transmiterea de informaţii referitoare la rezultatele atinse de AJOFM Alba prin implementarea măsurilor active, precum şi contribuţia proiectului „Campanie de comunicare privind serviciile SPO oferite tinerilor şi angajatorilor” la îmbunătăţirea imaginii respectivei instituţii faţă de clienţii săi.
De asemenea, AJOFM Alba a participat la seminarul Regiunii „Centru”, organizat în cadrul aceluiaşi proiect, la care au fost prezenţi şi reprezentanţi ai autorităţilor locale, angajatori, studenţi şi tineri aflaţi în căutarea unui loc de muncă, precum şi reprezentanţi ai agenţiilor judeţene de ocupare a forţei de muncă din regiunea de dezvoltare respectivă. Nu în ultimul rând, s-a creat site-ul www.muncesti.ro, care promovează mesajele campaniei printr-o activitate intensă de PR on-line, precum şi pe reţelele de socializare. Tot pe acest site se găsesc şi informaţii cu privire la rezultatele şi evenimentele desfăşurate până acum în cadrul acestui proiect. Trebuie menţionat şi faptul că în prezent se derulează un studiu de piaţă pentru a se evalua impactul campaniei de comunicare. „Toate aceste realizări din cadrul proiectului „Campanie de comunicare privind serviciile SPO oferite tinerilor şi angajatorilor” sunt foarte utile, având în vedere faptul că în luna iunie 2011, în evidenţele AJOFM Alba erau înregistraţi 12.565  şomeri, din care 55  absolvenţi ai promoţiei 2010, rata şomajului înregistrând valoarea de 6,87 la sută”, a precizat Corneliu Engi, directorul executiv al AJOFM Alba. (A.D.T.)

Publicitate

Cultură Educație

LUNI, 2 august : SERI CAMERALE la Biserica Greco-Catolică Sfânta Cruce din SEBEȘ. Programul evenimentului și repertoriul cameral

Publicat

în

LUNI, 2 august : SERI CAMERALE la Biserica Greco-Catolică Sfânta Cruce din SEBEȘ. Programul evenimentului și repertoriul cameral

„Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș alături de Biserica Greco-Catolică Sfânta Cruce Sebeș au plăcerea de a vă invita luni, 2 august 2021, la ora 19:00, la sediul lăcașului de cult păstorit de părintele Florin Gatea, situat pe str. Călărași nr. 50, la o seară de muzică de cameră în compania instrumentiștilor Flavius Ignat (violă), Ana-Teodora Buia (vioară) și Ioana Grünner (pian).

Programul va conține trei lucrări de referință din repertoriul cameral:

– Sonata în Re minor pentru violă și pian de M. Glinka;
– Märchenbilder op. 113 pentru pian și violă de R. Schumann;
– Sonata nr. 2 op.13 în Sol major pentru vioară și pian de E. Grieg.

Electrica Furnizare Discount

Accesul este gratuit, pe bază de rezervare, în limita a 50 locuri, cu respectarea condițiilor de distanțare și cu portul măștii de protecție.

Rezervări la numărul de telefon: 0372-930929. Vă așteptăm, cu drag!”, transmit reprezentanții Centrului Cultural „Lucian Blaga” Sebeș alături de Biserica Greco-Catolică Sfânta Cruce Sebeș

Citește mai mult

Cultură Educație

„Biblioterapia” din nou la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba : „Despre scenariul de viață. Rupe lanțurile unei lumi trecute”

Publicat

în

„Biblioterapia” din nou la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba : „Despre scenariul de viață. Rupe lanțurile unei lumi trecute”

La final de lună iulie, Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba vă propune o nouă întâlnire la atelierul de psihoterapie care se desfășoară în cadrul proiectului 3.30 Biblioterapia. Alături de dezbaterea susținută de invitatul permanent Cosmin Bara, psihoterapeut, cu acest prilej va fi promovată și colecția de carte de specialitate a bibliotecii. Tema întâlnirii lunii iulie este „Despre scenariul de viață. Rupe lanțurile unei lumi trecute”.

Evenimentul va avea loc marți, 27 iulie 2021, ora 18:00 și va fi transmis live pe pagina de Facebook a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, la adresa www.facebook.com/BibliotecaJudețeanăLucianBlagaAlba. Alături de sfaturile primite de la psihoterapeutul Cosmin Bara, atelierul va conține și prezentări de cărți de psihologie și psihoterapie, care pot fi împrumutate de la sediul central al bibliotecii, aflat în Alba Iulia, pe strada Trandafirilor, la nr. 22. Informații suplimentare despre proiect sau programul și colecțiile bibliotecii pot fi accesate pe site-ul www.bjalba.ro

Activitatea face parte din programul 3ANIMAȚIE CULTURALĂ/3.30 Biblioterapia și este parte componentă a Programului managerial al bibliotecii pentru perioada 2021-2024.

Electrica Furnizare Discount

Citește mai mult

Cultură Educație

BACALAUREAT 2021: Subiectele la proba la alegere a profilului, publicate ASTĂZI, pe site-ul Ministerului Educației

Publicat

în

BACALAUREAT 2021: Subiectele la proba la alegere a profilului, publicate ASTĂZI, pe site-ul Ministerului Educației

La ultima probă scrisă de la Bacalaureat 2021, cea la alegere a profilului și specializării, se poate opta pentru una din următoarele discipline: Geografie, Logică și argumentare, Psihologie, Economie, Sociologie, Filosofie, Fizică, Chimie, Biologie, Informatică.

Astfel, absolvenții liceelor cu profilul Umanist, specializările Filologie și Științe sociale, pot alege între Geografie, Logică și argumentare, Psihologie, Economie, Sociologie și filosofie.

Absolvenii liceelor cu profil Real, specializările Matematică-informatică și Științele naturii, pot alege între Fizică, Chimie, Biologie și Informatică.

Reamintim că cea de-a doua probă scrisă, cea obligatorie a profilului, este Matematica pentru elevii de la profilul Real, Servicii, Resurse naturale și protecția mediului, Tehnic Militar, respectiv Istorie, pentru profilul Uman, Artistic, Pedagogic și Teologic.

Elevii care au urmat liceul într-o limbă a minorităților naționale vor susține în plus o probă la Limba maternă.

Regulile după care se desfășoară examenul de Bacalaureat 2021

Examenul de bacalaureat se desfășoară cu respectarea unor reguli, cele mai multe dintre ele fiind aplicate și la sesiunile din anii anteriori. Astfel, candidații care participă la probele scrise de la Bac 2021 nu au voie să intre în sala de examen cu: telefoane mobile, căști, mijloace electronice de calcul sau de comunicare, ghiozdane, rucsace, sacoșe, poșete, manuale, cărți, dicționare, culegeri, formulare, memoratoare, notițe, însemnări, rezumate, ciorne, lucrări ale altor candidați sau orice tip de document ce ar putea fi folosit pentru rezolvarea subiectelor.
Toate aceste obiecte vor fi păstrate, până la finalizarea probei, în sala special stabilită în acest scop de comisia de bacalaureat. Cei care refuză predarea obiectelor nu vor fi primiți în examen.

În sălile de examen, candidații nu au voie să vorbească între ei sau cu exteriorul, să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi folosite pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare între candidați sau cu exteriorul.

Absolvenții care sunt prinși încălcând aceste reguli sunt eliminați din examen.

Calendar Bac 2021, sesiunea de vară

Calendarul complet de desfășurare a primei sesiuni de Bacalaureat 2021 a fost publicat în Monitorul Oficial, în septembrie 2020.

31 mai – 4 iunie 2021 Înscrierea candidaților la prima sesiune de examen
14-16 iunie 2021 Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A (proba va fi echivalată, nu se susține)
16-17 iunie 2021 Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B (proba va fi echivalată, nu se susține)
18-23 iunie 2021 Evaluarea competențelor digitale – proba D (proba va fi echivalată, nu se susține)
23-25 iunie 2021 Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C (proba va fi echivalată, nu se susține)
28 iunie 2021 Limba și literatura română – proba scrisă
29 iunie 2021 Proba obligatorie a profilului – proba scrisă
30 iunie 2021 Proba la alegere a profilului și specializării – proba scrisă
1 iulie 2021 Limba și literatura maternă – proba scrisă

Când se afișează rezultatele la Bac 2021, sesiunea iunie-iulie

5 iulie 2021 Afișarea rezultatelor la probele scrise, până la ora 12:00
5 iulie 2021 – orele 12:00 – 18:00 – Depunerea contestațiilor
6 – 9 iulie 2021 Rezolvarea contestațiilor
9 iulie 2021 Afișarea rezultatelor finale

Publicitate

Astfel, după ultima probă, cea la alegere a profilului și specializării, candidații vor aștepta cu emoție afișarea rezultatelor. Înscrierile la Bacalaureat 2021 au început pe data de 31 mai și se vor desfășura până pe data de 4 iunie, potrivit calendarului de pe site-ul Ministerului Educaţiei.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare