Rămâi conectat

Sport

În optimile de finală ale Campionatului Mondial, Argentina – Elveţia *Pumele trebuie să cucerească „Ţara cantoanelor”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

BelgiaArgentina și Elveția se vor înfrunta, marți, la Sao Paulo (19.00, ora României), în penultimul meci din optimile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal din Brazilia (12 iunie – 13 iulie). Șase echipe au obținut biletele către sferturile de finală, iar alte patru formații se luptă pentru ultimele două locuri. Elveția nu s-a mai calificat în sferturile de finală ale competiției din 1954, când a găzduit Cupa Mondială.

Dubla campioană mondială Argentina (1978, 1986) este una dintre cele patru echipe care au câștigat toate partidele din grupă la CM 2014. Cele două formații s-au întâlnit de șase ori, patru dintre meciuri încheindu-se cu victorii ale sud-americanilor, iar două au fost remize. În acest șase confruntări, Argentina a marcat 14 goluri, față de numai 3 ale Elveției. Ultimul meci direct a avut loc pe 29 februarie 2012, iar Argentina s-a impus în deplasare cu scorul de 3-1, printr-un hat-trick al lui Leo Messi.

Partida de la Sao Paulo propune și un duel între Xherdan Shaqiri, care a reușit un hat-trick cu Honduras, și Lionel Messi, autor a patru goluri în cele trei meciuri din grupă. Sergio Aguero este marele absent al partidei cu Elvetia, jucatorul lui Manchester City urmand a rata restul turneului final dupa accidentarea suferita in meciul cu Nigeria. Aceasta va fi a saptea intalnire intre cele doua echipe, iar pana acum Elvetia nu a reusit niciodata sa invinga Argentina.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea