Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

În județul Alba, 126 de copii și 30 de minori cu handicap, crescuți de asistenţi maternali

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În județul Alba, 126 de copii și 30 de minori cu handicap, crescuți de asistenţi maternali

Un număr de 156 de copii, dintre care 30 cu handicap, cu vârsta sub 7 ani, erau ocrotiți în sistem de tip familial la domiciliul celor 98 de asistenţi maternali profesionişti (AMP) câți erau angajaţi anul trecut, în luna decembrie, la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba.

Asistentul maternal asigură, prin activitatea pe care o desfășoară la domiciliul său, creşterea, îngrijirea şi educarea, necesare dezvoltării armonioase a copiilor pe care îi primeşte în plasament. Această activitate este similară cu a părintelui în cadrul familiei și se desfășoară în baza unui contract individual de muncă, ce are un caracter special, specific protecției copilului, încheiat cu un serviciu public specializat pentru protecția copilului sau cu un organism privat autorizat care desfăşoară activităţi în domeniul protecţiei copilului.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Monitorizarea activităţii desfăşurate de către asistenţii maternali profesionişti, precum şi progresele înregistrate de copiii aflaţi în plasament se realizează de către asistenţii sociali şi psihologii DGASPC Alba.

Citește și: Vouchere pentru alimente 2024: Când va fi virată prima tranșă din acest an, pe cardurile sociale

Rețeaua de asistență maternală a județului Alba cuprinde 28 AMP cu câte un copil fără handicap și 16 AMP care îngrijesc câte un copil cu handicap. Cei mai mulți AMP  – 41 la număr, se ocupă fiecare de creșterea și educarea a câte doi copii fără handicap, alți 6 AMP au în grijă câte 2 copii, din care unul are dizabilități, iar 3 AMP ocrotesc câte 2 copii cu handicap. Alți 3 asistenți maternali profesioniști sunt „părinți” pentru câte 3 copii fără dizabilități, iar un AMP și-a asumat creșterea a 3 copii, din care 2 sunt cu handicap.

Chiar dacă AMP sunt plătiți pentru munca lor, fiind doar „părinți de profesie”, părinții naturali, îndeosebi mamele, știu ce înseamnă să te ocupi de creșterea, îngrijirea și educarea unui copil mic, de la procurarea hranei, îmbrăcămintei și încălțămintei, la menținerea stării de sănătate și asigurarea celor necesare pentru școlarizarea acestuia.

Darmite când ai 3 copii, iar 2 sunt cu handicap…?


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Elevi de la „Colegiul Național Lucian Blaga” din Sebeș, vizită la Parlamentul European de la Bruxelles

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevi de la „Colegiul Național Lucian Blaga” din Sebeș, vizită la Parlamentul European de la Bruxelles Săptămâna trecută, un grup de 13 elevi de la „Colegiul Național Lucian Blaga” din Sebeș, coordonați de doamnele profesoare Todor Cornelia si Crișan Monica au fost beneficiarii unei mobilități de grup la Charberoi și Bruxelles, Belgia, mobilitate finanțată de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea