Rămâi conectat

Sport

În Duminica Rusaliilor se decide şefia AJF Alba: Corpodean, Nichimiş sau Damian?

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

8 iunie, Duminica Rusaliilor este o zi fierbinte pentru fotbalul judeţean, fiind programată Adunarea Generală Ordinară de alegeri a AJF Alba. Vor trebui să se prezinte la „urne” 76 de membri afiliaţi, care urmează să decidă cine va conduce fotbalul din Alba în următorii 4 ani. Ales în funcţie în 1999, în urmă cu 15 ani (când i-a avut contracandidaţi pe Petru Truţă şi… Ioan Moldovan, actualul prim-vicepreşedinte), Sorin Corpodean (foto) are drept adversari pe foştii colaboratori, Augustin Damian (vicepreşedinte AJF Alba) şi Iulian Nichimiş (secretar general AJF în perioada 2003-2013). De asemenea, la funcţia de vicepreşedinte au fost depuse alte 3 candidaturi: Mihai Dăscălescu (Unirea Alba Iulia), Ovidiu Hulea (Viitorul Sântimbru), Ioan Moldovan (prim-vicepreşedinte AJF Alba). Cei trei rivali la funcţia supremă din fotbalul judeţean au fost în aceeaşi echipă până în vara trecută, când Nichimiş a părăsit AJF Alba, în condiţii delicate, iar aceste alegeri sunt primele în care Corpodean întâmpină într-adevăr o opoziţie serioasă, tocmai din partea foştilor colaboratori. Practic, preşedinţia va fi câştigată dacă un candidat întruneşte jumătate plus un vot din numărul alegătorilor, asta dacă întâlnirea va fi statutară (51 de persoane cu drept de vot prezente, două treimi din membrii afiliaţi).

*Lumea fotbalului împărţită

Alegerile au adus AJF Alba Corpodean 19adrenalină în fotbalul judeţean, împărţit acum după preferinţe sau partizanat şi chiar influenţe politice. Corpodean este creditat cu prima şansă, cu toate că lupta nu a fost simplă şi au ieşit scântei în „campania electorală”. Se vorbeşte de un tandem Corpodean – Dăscălescu, cu sprijin reciproc, despre câştigarea preşedinţiei din primul tur de către fostul arbitru FIFA, dar şi de o colaborare Damian – Nichimiş, în al doilea tur de scrutin, dacă va mai fi cazul.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea