Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

În derbyul rundei, Dinamo – Volei Alba-Blaj 3-2! *Meci nebun, decis în setul de aur

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Volei Alba Blaj - Dinamo13Dinamo a învins cu 3-2 (25-15, 25-21, 23-25, 20-25, 15-13), pe Volei Alba-Blaj în derbyul incendiar al etapei a 16-a din Divizia A1 la volei feminin.

Din păcate şi vorbim aici de forţa de a reveni într-un meci ce părea pierdut net la un moment dat, Blajul a reuşit să arate că poate să pună probleme oricărui adversar în lupta la vârf, eşecurile interne fiind numai cu Ştiinţa Bacău şi Dinamo, ce au reprezentat România în Liga Campionilor. „A fost important că echipa a revenit în meci în ultimele trei seturi. Am avut 13-11 în ultimul set, dar trebuie să spunem că este un rezultat foarte bun în compania unei echipei  puternice precum Dinamo. Am câştigat, dar şi am pierdut în acest joc, am trăit intens jocul. În primele două seturi n-am fost noi, acolo au fost oscilaţii, care apoi au cântărit în planul energiei noastre. Noi avem drumul nostru, trebuie să mergem în sus şi acum ne gândim la jocul cu Lugojul, unul important. Am arătat caracter, am luptat şi am fost pe acel profil care ne caracterizează”, a declarat antrenorul Branko Gajic.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Din nou un meci nebun trăit de echipa lui Branko Gajic, după cele din tur de la Bacău şi acasă cu Dinamo. Conduse cu 2-0, blăjencele au reuşit o revenire fulminantă şi au egalat, trimiţând meciul în „tie-break”. Deşi a luat un punct, Volei Alba-Blaj nu a putut să-şi ia revanşa după ce în tur, în Sala „Timotei Cipariu” a pierdut şocant după ce a condus cu 2-0 la seturi şi a irosit trei mingi de meci.

*Set de aur dramatic!
După o prestaţie de la agonie la extaz, trupa din „Mica Romă” a trăit la limită confruntarea, începând prost, arătând forţă în seturile 3 şi 4 şi punând probleme echipei care a învins-o la tur cu 3-2. În setul decisiv, cu Vali Rusu având o evoluţie remarcabilă, Blajul a izbutit să se agaţe formidabil de orice minge şi a întins serios nervii vicecampioanei, participante în Champions League, încleştarea durând peste două ore de joc. Blajul a condus cu 9-8, dar apoi Dinamo a preluat timona: 10-9, dar Blajul a ajuns la două mingi de o mare victorie: 13-11, dar a fost iar egalitate 13-13.

După această etapă,  echipa pregătită de Branko Gajici se clasează pe locul al 3-lea, 13 victorii şi trei înfrângeri, 39 de puncte.

*Ucise cu serviciul

Blajul a început tare setul întâi: 4-0, 8-3, dar apoi s-a rupt. Dinamo a mizat pe serviciu, profitând de preluarea slabă a Adinei Salaoru şi a remontat până la 9-9. Până la finalul setului, elevele lui Marian Constantin nu au mai avut emoţii.

*Branko a schimbat liniile

Încercând să întoarcă soarta întâlnirii, Branko Gajic a făcut numeroase permutări în efectiv (Viloiu, Stanciu, Rusu), înlocuind majoritatea titularelor, dar nici în setul secund vizitatoarele nu au realizat prea multe, cu excepţia unor momente în care a arătat că poate emite pretenţii.

*Kijakova pe bancă, Dudnic în teren

În setul al treilea, blăjencele au ajuns la 20-16, cu Dudnic în teren şi „senatoarea de drept” Kijakova rezervă. A fost o tresărire de orgoliu a vizitatoarelor, care au beneficiat de 5 mingi de set, dar au trăit periculos, întrucât Dinamo s-a apropiat la 23-24…

*Al 4-lea set, cap la cap

Cel mai echilibrat segment al jocului s-a dovedit a fi al 4-lea set, mergându-se cap la cap, iar Ivanov a făcut ca scorul să fie 10-8. Cu toată revenirea oaspetelor, evidentă mai ales în plan moral, Dinamo nu s-a lăsat şi a egalat 11-11. Ritmul a fost acelaşi, dar Blajul a reuşit să ajungă la 18-16, distanţându-se apoi la 20-16. Revirimentul a dat roade, iar fetele lui Branko au întors meciul şi au egalat la seturi.

*Revanşa în cupă!

Runda următoare este un nou meci în deplasare, sâmbătă, 8 februarie, la Lugoj. Volei Alba-Blaj şi Dinamo se vor mai duela iar în sferturile Cupei României, dublă manşă în 26 februarie şi 5 martie, primul joc în Sala „Timotei Cipariu”.

Volei Alba Blaj a mizat pe Adina Salaoru, Luminiţa Trombiţaş, Millagros Collar, Roxana Ivanov, Florencia Busquets, Adriana Dudnic, Katija Medved; mai intrând Vali Rusu, Miroslava Kijakova, Denisa Viloiu, Adina Stanciu (Ramona Rus  n-a evoluat ).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Liga 4: Campioana CIL Blaj, „set” și revanșă cu Hidro Mecanica! Revelația Energia Săsciori a trecut și de Viitorul Sântimbru, „manita” Macarie (Adu Academy Șona)

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Sâmbăta Mare, Liga 4, etapa a 25-a: Campioana CIL Blaj, „set” și revanșă cu Hidro Mecanica, cu „careu” Mihu (4 reușite)! Revelația Energia Săsciori a trecut și de Viitorul Sântimbru, „manita” (5 goluri) Macarie (Adu Academy Șona) *Limbenii Limba – Performanța Ighiu 1-0 (1-0). Victorie prețioasă a nou-promovatei, împotriva unui oponent cu pretenții la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea