Rămâi conectat

Curier Județean

În Alba, coplata variază de la un spital la altul. Vezi cât au de achitat pacienţii din fiecare oraş

Alexandra Mates

Publicat

în

Coplata pentru internările în spitalle de stat, intrată în vigoare la 1 aprilie, a lăsat libertatea consiliilor de administraţie din fiecare unitate medicală să decidă asupra sumei pe care o vor achita pacienţii. Taxa variază între 5 şi 10 lei.

Spitalul Judeţean Alba a optat pentru aplicarea sumei minime, de 5 lei pentru toată perioada de internare. Aceeaşi decizie a fost luată la Spitalul Municipal Aiud, Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud, Spitalul Orăşenesc Câmpeni şi Spitalul de Boli Cronice Câmpeni.

Ceva mai mult, adică 10 lei, vor plăti la externare bolnavii din Abrud, Blaj, Cugir şi Sebeş.

Banii adunaţi în urma aplicării noii taxe vor fi utilizaţi pentru dotarea cu materiale sanitare a spitalelor. Sumele nu vor fi foarte mari dacă ţinem cont de numeroasele categorii de pacienţi scutite de la coplată.

Coplată nu va fi aplicată serviciilor de urgenţă, în ambulatoriul de specialitate, nici persoanelor exceptate prin lege, respectiv copii, gravide, pensionari cu venituri mai mici de 740 de lei, bolnavi incluşi în programele naţionale de sănătate sau veterani de război.

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Initiațivă lăudabilă a doi tineri: Au organizat o acțiune de plantare de cireși într-o comună din Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

 Initiațivă lăudabilă a doi tineri: Au organizat o acțiune de plantare de cireși într-o comună din Alba Daniel Dobra și Ionaș Dan, doi tineri din Pianu, au luat sâmbătă o inițiativă lăudabilă și au organizat o plantare de cireși, pe Dealul Pianului de Jos, într-un loc unde au mai existat cireși în perioada interbelică. La […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea