Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

În acest weekend, la Arieşeni, Cupa „Andrei Tanţoş”, ediţia a 2-a *Regretatul schior – Cetăţean de Onoare Post Mortem

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cupa Andrei Tantos2Cupa „Andrei Tanţoş” la schi, ediţia a doua va avea loc în acest weekend, în zilele de 15 şi 16 februarie, la Arieşeni, pe pârtia Vârtop 2. Din cauza lipsei zăpezii, acţiunea a fost mutată la Arieşeni, organizatorii anunţând că transportul pe distanţa de 53 de kilometri va fi asigurat cu autocarul şi cazarea se va face la Abrud, contra sumei de 50 de lei (incluse şi trei mese pe zi).

Dar iată programul: *sâmbătă, 15 februarie, ora 11.00 – şedinţa tehnică; ora 17.00 – slalom pe nocturnă, cu after party şi lansare de lampioane; *duminică, 16 februarie, ora 9.30 – slalom; festivitatea de premiere (la ora 13.00 sau mai devreme). Înscrierile se trimit online până cel târziu vineri, 14 februarie, ora 12.00.

*Concurs de rang naţional în memoria multiplului campion

Concursul de rang naţional, organizat de Consiliul Judeţean Alba şi Asociaţia Sportivă Montana Abrud punctează în Cupa României, la categoria Open, dar pot participa şi copii mari. Competiţia vrea să onoreze memoria regretatului sportiv Andrei Tanţoş, multiplul campion naţional plecat dintre noi în urma unui tragic accident rutier produs în 2012. În vara anului trecut, cu prilejul zilelor oraşului Abrud, Andrei Tanţoş a fost declarat “Cetăţean de Onoare Post Mortem” al localităţii. Decernarea titlului de onoare s-a realizat, la solicitarea familiei, într-un cadru restrâns, iar acest prilej este considerat oportun pentru a anunţa public evenimentul, pentru care familia Tanţoş mulţumeşte Consiliului Local Abrud.

 La ediţia întâi, anul trecut, la Abrud, sportivii clubului CSŞ Câmpeni au obţinut mai multe clasări pe podium, 8 la număr, din care un loc întâi, 3 Cupa Andrei Tantos5locuri secunde şi 4  locuri trei. “Chiar dacă Andrei nu mai este printre noi, încercăm în continuare să facem performanţă, să aducem prestigiu clubului, judeţului, aşa cum am obişnuit ani la rândul, dar şi pentru a nu pierde notorietatea pe care a câştigat-o această zonă prin intermediul acestui sport. Îmi aduc aminte cu mândrie că la ultimul Campionat Naţional, la Azuga în 2012, la care a participat şi Andrei, la categoria juniori mari, tot podiumul a fost ocupat cu sportivii clubului CSŞ Câmpeni, fiind o premieră în România: Andrei Tanţoş locul I, Dan Moldovan locul II şi Bogdan Podaru locul III, aceasta fiind ultima poză a lui Andrei pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, alături de camarazii săi”, a declarat tatăl şi antrenorul regretatului schior. Cupa “Andrei Tanţoş” de anul acesta, ediţia a II-a, este trecută în Calendarul Compeţional pentru schi şi a fost mutată din pricina lipsei zăpezii, de la Abrud la Arieşeni.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO Sportivii CS Unirea Alba Iulia, cinci clasări pe podium la Campionatul Național de de Copii, Juniori Mici și Cadeți, la Taekwondo

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sportivii CS Unirea Alba Iulia, cinci clasări pe podium la Campionatul Național de de Copii, Juniori Mici și Cadeți, la Taekwondo Sportivii CS Unirea Alba Iulia au obținut rezultate foarte bune la Campionatul Național de Copii, Juniori Mici și Cadeți, la taekwondo, desfășurat în 19-21 aprilie la București. CS Unirea Alba Iulia a participat la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea