În 2017, România a încasat de la UE 3,6 miliarde de euro, cei mai mulţi pentru agricultură

România a încasat de la Uniunea Europeană fonduri nerambursabile în valoare totală de 3,6 miliarde de euro în anul 2017, din care 1,7 miliarde de euro au venit prin Fondul European pentru Garantare Agricolă – FEGA, arată datele centralizate de Ministerul Fondurilor Europene (MFE).

Potrivit MFE, 1,09 miliarde de euro este suma primită de la Comisia Europeană (CE) cu titlul de rambursare pentru programele operaţionale gestionate de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAPFE) şi finanţate din fonduri europene structurale şi de investiţii (cu excepţia programelor de cooperare teritorială europeană), ceea ce reprezintă 4,83%.

În acelaţi timp, 2,5 miliarde de euro este suma totală primită de la CE pentru aceleaşi programe, incluzând sumele rambursate si prefinanţările, echivalent a 11,07%. Peste 1,37 miliarde de euro (6,09%) însumează plăţile către beneficiari, din care 1,23 miliarde de euro au fost deja solicitaţi CE prin cereri de plată.

„La sfarşitul anului 2017, sumele erau foarte apropiate celor de mai sus, singura diferenţă fiind legată de plăţile către beneficiari, unde procentul a fost de 6,03%, respectiv 1,36 miliarde de euro”, precizează sursa citată.

Informaţiile la zi au fost publicate pe site-ul www.fonduri-ue.ro la secţiunea Absorbţie – Stadiul Absorbţiei.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

dolfi 27 ianuarie 2018 at 8:48

Si oare de cate ori mai mult da Romania la UE ?

UE ne da mancare la mana a 2 a ..vin cu fabrici pe salar mic in Ro
UE ne face sa vindem la strainii fabricile apoi sa le inchida casa lom mancare cu euri de la UE … eu nu sunt deacord ca suntem in UE !

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...