Rămâi conectat

Curier Județean

În 2010, 7.480 şomeri şi-au găsit un loc de muncă

Publicat

în

În cursul anului 2010, 7.480 şomeri înregistraţi la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă au fost încadraţi în muncă, din care 5.228 pe perioadă nedeterminată şi 2.252 pe perioadă determinată. Tot anul trecut au fost organizate 36 cursuri de formare profesională în cadrul cărora au fost cuprinşi 845 şomeri. Totodată, în aceeaşi perioadă, 632 absolvenţi ai cursurilor de formare profesională au fost încadraţi în muncă (monitorizarea încadrărilor se face 12 luni după absolvirea cursurilor). Potrivit informaţiilor primite din partea directorului executiv al AJOFM Alba, Corneliu Engi, măsurile pentru stimularea ocupării forţei de muncă acordate şomerilor în anul 2010, atât sub formă de servicii, cât şi de stimulente financiare au fost următoarele: 27.924 şomeri au fost cuprinşi în cadrul serviciilor de informare, consiliere profesională şi medierea muncii; 872 şomeri beneficiază de completarea veniturilor salariale în cuantum de 30 la sută din indemnizaţia de şomaj primită în luna anterioară încadrării, pentru că şi-au găsit un loc de muncă înaintea expirării perioadei pentru care erau îndreptăţiţi să primească indemnizaţia de şomaj; 178 şomeri s-au încadrat în muncă într-o altă localitate, şi-au schimbat domiciliul şi ca urmare au beneficiat de o primă de instalare egală cu nivelul a şapte indicatori sociali de referinţă ai bugetului asigurărilor pentru şomaj – în prezent de 500 lei; 112 şomeri proveniţi din rândul absolvenţilor au beneficiat de o primă de încadrare egală cu un indicator social de referinţă al asigurărilor pentru şomaj, deoarece s-au încadrat în muncă, având program normal de lucru, pentru o perioadă mai mare de 12 luni; încheierea a 382 convenţii de finanţare cu angajatorii, prin care se subvenţionează 509 locuri de muncă pentru şomerii în vârstă de peste 45 de ani sau şomeri care sunt părinţi unici susţinători ai familiilor monoparentale; încheierea a 108 convenţii de finanţare cu angajatorii, prin care se subvenţionează 138 locuri de muncă pentru absolvenţii instituţiilor de învăţământ; încheierea a 28 de convenţii de finanţare cu primării din judeţ, prin care s-au încadrat în muncă 359 şomeri (din care 66 persoane de etnie romă), în vederea derulării programului de ocupare temporară a forţei de muncă pentru dezvoltarea comunităţilor locale. De asemenea, pe parcursul anului 2010 s-au încheiat la nivelul agenţiei 1.484 contracte de asigurare pentru persoane fizice care obţin venituri din activităţi desfăşurate potrivit legii. (A.D.T.)

Publicitate

Curier Județean

VIDEO ȘTIREA TA| Pe o rută de transport în comun din ALBA, în valul patru, se circulă pe sistemul „conserva cu sardine”

Publicat

în

VIDEO ȘTIREA TA| Pe o rută de transport în comun din ALBA, în valul patru, se circulă pe sistemul „conserva cu sardine”

Transportul în comun pe ruta Șona – Blaj și retur este un calvar pentru călători, aceștia circulă înghesuiți precum sardinele într-o conservă în fiecare zi.

Este de la sine înteles că scopul oricărui operator privat de transport în comun este acela de a obține profit, dar la fel  acest serviciu prestat are și o normă de reglementări ce se pare că nu sunt respectate de către prestatorul de servicii.

Electrica Furnizare Discount

 

Degeaba și-a răcit gura Raed Arafat când spunea că șoferii de autobuze nu ar trebui să plece la drum dacă constată că un călător nu utilizează masca de protecție, de la vorbă până la realitatea „din teren” e drum lung.

Ruta a fost alocată în așa fel încât cetățenii din Șona, Bia și Lunca Târnavei se înghesuie în același mijloc de transport în comun, capacitatea fiind insuficientă.

În plin val patru al pandemiei normele de prevenție și protecție nu sunt aproape deloc respectate, iar numărul de călători este peste limita admisă de reglementări, așa cum reiese și din videoclipul transmis un cetățean:

Citește mai mult

Curier Județean

RADARE de WEEKEND în Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră, în perioada 18-19 septembrie 2021

Publicat

în

RADARE de WEEKEND în Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră, în perioada 18-19 septembrie 2021

Inspectoratul de Poliție Județean Alba a comunicat amplasarea radarelor pe drumurile din județ, în perioada 18-19 septembrie 2021. Conducătorii auto sunt sfătuiți să circule cu atenție și în limitele vitezei legale, dacă este neaparat nevoie să o facă, dacă nu, sunt rugați să respecte restricțiile de circulație impuse de autorități.

Amplasarea radarelor în perioada 18 – 20.09.2021

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Electrica Furnizare Discount

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 7 Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori

Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu

Drumul Naţional 75 – Câmpeni – Gârda – Arieşeni

Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa

Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor

Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian

Cugir – strada Victoriei

Ocna Mureş – Războieni – Noşlac

Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Dialoguri rurale: Proiect al DJST Alba pentru încurajarea dialogului între tinerii din Ciugud cu reprezentanți ai primăriei si școlii

Publicat

în

FOTO| Dialoguri rurale: Proiect al DJST Alba pentru încurajarea dialogului între tinerii din Ciugud cu reprezentanți ai primăriei si școlii

“Dialoguri rurale” – proiect de tineret organizat de catre Direcţia Judeteană pentru Sport si Tineret Alba in colaborare cu Colegiul Economic Dionisie Pop Martian Alba Iulia , Primaria Comunei Ciugud si Scoala gimnaziala din Ciugug, in data de 15 septembrie 2021, cu participarea a 40 de persoane.

Electrica Furnizare Discount

Scopul proiectului a fost încurajarea dialogului între tineri și reprezentanți ai primăriei si scolii din localitate.

Tinerii participanți vor deveni factori de opinie în comunitățile de unde provin, făcând cunoscute posibilitățile de dezvoltare în mediul rural , conceptul de Smart Village și Școală inteligentă.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare