Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

În 15 februarie, campioana Ligii a IV-a Alba își va afla adversarul de la barajul de promovare în Liga a 3-a | Vezi posibili adversari din Brașov, Mureș, Covasna, Harghita sau Sibiu

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Campioana Ligii a IV-a Alba va juca în acest an pentru promovarea în Liga a 3-a în 15 iunie (ora 18.00) și 22 iunie (ora 17.30), când este programată dubla de baraj, tragerea la sorți urmând a avea loc vineri, 15 februarie, de la ora 11.00, conform anunțului făcut de FRF.

În cadrul aceluiași eveniment de la Casa Fotbalului se vor stabilii și jocurile din faza națională a Campionatelor Under 19 și Under 17, la finele întrecerilor județene. Începând din ediția anterioară (2017-2018), Federația Română de Fotbal a schimbat sistemul de tragere la sorți a jocurilor de baraj, campioanele județene fiind împărțite în 7 regiuni, pe criterii geografice.

Reprezentanta județului Alba la finele actualei ediții va avea de înfruntat una dintre câștigătoarele campionatului în Regiunea Centru, respectiv județele Braşov, Mureş, Covasna, Harghita, Sibiu, la fel ca și în sezonul precedent.

În vara trecută, campioana județeană CS Ocna Mureș a avut noroc și a promovat direct, fără a disputa întâlnirile de baraj, întrucât oponentul, Unirea Cristuru Secuiesc, reprezentanta județului Harghita, nu a avut CIS și nu a îndeplinit condițiile de participare la baraj.

*Alba, record național

Alba fotbalistică se mândrește cu un record național, având șapte promovări consecutive în Liga a 3-a, din tot atâtea încercări (chiar dacă două campioane, Mureșul Vințu – în 2016 și Șurianu Sebeș – în 2017, nu au participat). Au acces în eșalonul superior, în ordine, Europa Alba Iulia (2012), Metalurgistul Cugir (2013), Industria Galda de Jos (2014), Performanța Ighiu (2015), plus mai sus amintitele trei echipe. În Liga a 4-a, bătălia pentru titlul de campioană se anunță foarte interesantă în primăvară, cu 4 pretendente la cununa de lauri, din punct de vedere matematic, formații “întinse” pe 7 puncte: Sportul Petrești – 35, CS Zlatna – 31, CIL Blaj – 29 și Viitorul Sîntimbru – 28 de puncte. Asta în condițiile în care primele două clasate au pierdut jucători în intersezon și au mai acuzat și probleme de natură financiară. Trupa lui Doru Oancea, la adăpostul avansului de patru puncte, pare favorită, multe din necunoscute urmând să se lămurească în runda inaugurală a returului, peste o lună, în 9-10 martie, când se înfruntă echipele din careul de ași: CS Zlatna – Sportul Petrești și Viitorul Sântimbru – CIL Blaj.

În cele ce urmează vă prezentăm posibilii oponenți ai campioanei din Alba:

*Brașov (după 13 runde): 1. Olimpic Zărnești 36 p (o înfrângere), 2. Precizia Săcele 27 p, 3. Steagu Roșu Brașov 25 p;

*Mureș (13 etape): 1. CSM Tg. Mureș 39 p (maximum), 2. Mureșul Luduș 34 p, 3. Unirea Ungheni 32 p;

*Covasna (14 etape): 1. Stăruința Zagon 40 p (invincibilă, o remiză), 2. ACSFC Păpăuți 37 p, 3. CSO Baraolt 31 p;

*Harghita (12 etape, sunt 8 echipe): 1. CS Municipal VSK Gheorgheni 30 p, 2. Pro Mureșul Toplița 25 p, 3. AS Szefite Sânsimion 23 p;

*Sibiu (13 etape): 1. Viitorul Șelimbăr 37 p (invincibilă, un egal), 2. Măgura Cisnădie 31 p, 3. ACS Păltiniș Rășinari 29 p.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSO Voluntari, noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena!

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari este noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena, după a 3-a victorie din tot atâtea dueluri în finala Diviziei A1. Dezamăgire pentru „mândria Albei”, care nu a reușit să oprească sărbătoarea formației din Voluntari, care a cucerit laurii în mimimum de partide. Nu a fost nici măcar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea