Rămâi conectat

Curier Județean

„Împreună cu mama” – serbare dedicată mamelor la Centrul Educaţional de Zi „Sfântul Nicolae” din Alba Iulia – FOTO

Ziarul Unirea

Publicat

în

Copiii care frecventează Centrul Educaţional de Zi „Sfântul Nicolae” din Alba Iulia au pregătit cu ocazia zilei de 8 Martie un program de cântece şi poezii pentru mămici, bunici şi surori, sub genericul „Împreună cu mama”.  Activitatea, care s-a desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute, a debutat cu un cuvânt de „Bun venit” şi câteva gânduri adresate mămicilor cu ocazia Zilei de 8 Martie.

Evenimentul a continuat apoi cu un program artistic în cadrul căruia copiii au recitat versuri dedicate mamei şi primăverii şi au interpretat cântece de suflet dedicate mamei. La final, copiii le-au oferit mămicilor felicitări personalizate şi obiecte „hand made” cu specific de primăvară.

Centrul Educaţional ,,Sfântul Nicolae” din Alba Iulia funcţionează în baza unui parteneriat dintre Primăria municipiului Alba Iulia şi Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, oferind ocrotire şi sprijin unui număr de 25 de copii din municipiu aflaţi în risc de abandon şcolar. Principalul obiectiv al acestui centru este prevenirea abandonului şcolar şi creşterea performanţelor şcolare pentru copii care se află în situaţii de risc de abandon şi eşec şcolar, care provin din diferite medii sociale, din categorii de grupuri vulnerabile. Astfel copiii beneficiază de o masă caldă de prânz, primesc rechizite şcolare şi sunt meditaţi gratuit de cadre didactice specializate care îi ajută să-şi îmbunătăţească situaţia şi rezultatele şcolare. De asemenea, beneficiază în centre şi de activităţi de dezvoltare personală pentru formarea personalităţii copilului dar şi de activităţi recreative sau de petrecere a timpului liber.

La nivelul judeţelor Alba şi Mureş care formează Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia, sute de copii sunt sprijiniţi să îşi continue studiile şi să nu abandoneze şcoala în cadrul unei reţele de centre de prevenire a abandonului şcolar. Reţeaua de prevenire a abandonului şcolar este cea mai mare din România şi este un amplu parteneriat între Biserică şi administraţia judeţeană sau locală, fiind susţinută şi de Fundaţiile FAER Reghin şi HEKS România care oferă sprijin financiar în cadrul unui proiect cofinanţat printr-un grant oferit din partea Elveţiei prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru Uniunea Europeană extinsă.

Biroul de Presă al Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba

[nggallery id=3573]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Comercianții din Aiud, controlați de polițiști și Protecția Consumatorului: Amenzi de peste 40.000 de lei și mai multe nereguli constatate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Comercianții din Aiud, controlați de polițiști și Protecția Consumatorului: Amenzi de peste 40.000 de lei și mai multe nereguli constatate Comercianții din Aiud au fost controlați de polițiștii care au dat amenzi de 41.000 de lei și au constatat mai multe nereguli. Citește și: 72 de șoferi testați pentru droguri sau alcool la volan în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea