Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Sport

Iarăși schimbare pe banca Unirii Alba Iulia? Antrenorului Adrian Bicheși i-a expirat contractul și e incertă continuarea

Dan HENEGAR

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Conform evenimentelor derulate în ultimele luni, nu este deloc sigur că antrenorul Adrian Bicheși va mai continua pe banca Unirii Alba Iulia.

Acestuia i-a expirat înțelegerea în 15 iunie și până în prezent nu s-au purtat discuții pe această temă cu oficialii divizionarei terțe, rezultând o tăcere ce poate spune (sau ascunde) multe. Scenariul este aidoma celor din ultimele două veri, când pe rând lui Adrian Bicheși (în 2019, înlocuit de Mihai Manea) și Mihai Manea (în 2020, substituit de… Adrian Bicheși) nu li s-a mai propus prelungirea contractelor (o situație similară s-a produs recent la CS Ocna Mureș, cu Gabriel Cotoară).

Lucrurile sunt încă în ceață în curtea formației din Cetatea Marii Uniri, confuzia fiind cauzată în primul rând de incertitudinea financiară, ce se resfrânge asupra celorlalte aspecte fotbalistice. Cum nu este sigur pe ce buget se vor baza “alb-negrii” în campionatul ce urmează, s-au creionat două curente în privința numelui “principalului”, existând șanse să se continue cu Bicheși, “manta de vreme rea” (când e criză în “Cetate”), sau să fie adus un antrenor din exteriorul județului, totul depinzând de partea financiară. Unirea Alba Iulia a terminat sezonul anterior pe poziția a 7-a în Seria a 9-a, dar în același timp la ora ultimului meci, în aprilie, jucătorii nu aveau niciun salariu încasat în 2021 (mai precis luaseră un singur salariu începând din septembrie 2020). Între timp, situația s-a mai cosmetizat în urma primirii sumei de 200.000 de lei de la Consiliul Local al municipiului Alba Iulia, s-au mai plătit parțial din restanțe, dar și așa sunt datorii contractuale de 6-7 luni în acest moment.

Situația critică îi determină pe jucători să-și caute alte variante, plecați fiind D. Lupșan (CS Ocna Mureș), Sporea (în zona Vâlcea), Bucurică (probabil la CS Universitatea), pregătindu-se Joldeș, Ad. Matei și An. David (curtați de Industria Galda) sau cugireanul M. Codrea. “Toți jucătorii care-și doresc să plece o pot face, dacă au oferte mai bune. Nu ne opunem. Noi încercăm să-l convingem și pe Bucurică să rămână”, a spus Mihai Dăscălescu, președintele Unirii.

Revenind la chestiunea viitorului “principal”, aceasta este încă nelămurită. Reunirea este fixată pentru miercuri, 14 iulie, însă Adrian Bicheși nu a discutat nimic cu șefii clubului despre jocurile de pregătire, program sau campania de achiziții, semn că lucrurile nu sunt deloc clare în privința continuității. Neexistând semnale oficiale într-un sens sau altul (pleacă sau rămâne Adrian Bicheși), rămâne să mai așteptăm câteva zile… Până atunci, esențială este asigurarea bugetului, respectiv achitarea restanțelor dar și în perspectiva sezonului următor, pentru o grupare ajunsă iar într-un moment critic, pe marginea prăpastiei!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Liga 4: Adu Academy Șona (iarăși „manita” Macarie), CS Ocna Mureș și Voința Stremț – victorii nete! ”Lanterna roșie” s-a predat rapid la Galtiu!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Liga 4, etapa a 28-a: Adu Academy Șona, CS Ocna Mureș și Voința Stremț – victorii nete! Ionuț Macarie – iarăși „manita”, FC Lopadea Nouă, ”lanterna roșie” s-a predat rapid la Galtiu! CIL Blaj – Energia Săsciori 3-1 (2-1) Campioana stagiunii a reușit o nouă victorie, în derby-ul rundei, revenind de la 0-1 contra revelației […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea