Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Fotbalul și spectacolul au revenit pe “Cetate” | Trofeul “Sfinx”, organizat de Optimum Alba Iulia, o competiție de excepție!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Stadionul “Cetate” din Alba Iulia a fost, pentru câteva zile, locul în care au revenit fotbalul și spectacolul. Prima ediție a trofeului “Sfinx”, competiție juvenilă de nivel național, cu finală organizată în Alba de Academia Optimum Alba Iulia, a fost o reușită din toate punctele de vedere, o reală încântare pentru micuții jucători, dar și pentru susținătorii acestora, ce au creat o atmosferă extraordinară în tribunele arenei albaiuliene.

Am căutat în arhive și de cel puțin 30 ani încoace nici o echipă din județul Alba nu a mai prins podiumul național. Iată că a venit și rândul unei echipe din Alba. Felicitări Optimum, revelația turneului final!”, este mesajul sugestiv, transmis la festivitatea de premiere, de Cornel Ghica, reprezentantul organizatorilor.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Acest turneu a fost un extraordinar prilej ca după foarte mulți ani să se organizeze pe «Cetate» o competiție sportivă în care fotbalul a fost la înălțime, A rezultat un eveniment notabil, cu peste 500 de persoane prezente la stadion”, a spus Ciprian Selagea (Optimum Alba Iulia).

La întrecerea Under 9, dedicată echipelor de copii din anul 2012 și mai mici, din județele Alba, Sibiu, Mureș, Cluj sau Bihor au luat startul 12 formații (județul nostru fiind reprezentat de Optimum Alba Iulia, GT Sport Alba Iulia, Unit Alba Iulia, CSO Cugir și Școala de Fotbal Valea Frumoasei). Demn de remarcat este faptul că o parte dintre participante au avut pe bancă foști jucători, fotbaliști ce au avut un cuvânt de spus în fotbalul autohton, cum ar fi Zeno Bundea (Zenit Oradea). Pe primele locuri s-au clasat, în ordine, Best Boys București, Didi Junior Iași, Optimum Alba Iulia (a învins la penalty-uri în finala mică, 4-4 în timpul regulamentar) și Viitorul Argeș (antrenor Bogdan Vișa).

Optimum Alba Iulia, considerată de organizatori revelația și marea surpriză a turneului, este pregătită de antrenorul Filip Morar (jucător al Unirii Alba Iulia). Dintre promițătorii săi elevi, trei au fost incluși în echipa ideală a turneului: Dragoș Miclea, Alin Parastie și Eduard Andone. Alături de aceștia au mai făcut parte din lot Andrei Csazar, Robert Barna, Vlad Bărăștean, Raul Aldea, Andrei Hărăguș, Antonio Pandor, Patrick Mihai, Alin Străuț, David Spulber, Eric Avram.

În cursul săptămânii viitoare, două echipe ale Academiei de Fotbal Optimum Alba Iulia, grupele de vârstă 2010 și 2011, vor fi prezente la un turneu internațional în Bulgaria, la Albena.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Liga 4: Campioana CIL Blaj, „set” și revanșă cu Hidro Mecanica! Revelația Energia Săsciori a trecut și de Viitorul Sântimbru, „manita” Macarie (Adu Academy Șona)

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Sâmbăta Mare, Liga 4, etapa a 25-a: Campioana CIL Blaj, „set” și revanșă cu Hidro Mecanica, cu „careu” Mihu (4 reușite)! Revelația Energia Săsciori a trecut și de Viitorul Sântimbru, „manita” (5 goluri) Macarie (Adu Academy Șona) *Limbenii Limba – Performanța Ighiu 1-0 (1-0). Victorie prețioasă a nou-promovatei, împotriva unui oponent cu pretenții la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea