Rămâi conectat

Actualitate

Hotărâre de Guvern aprobată privind cerinţele minime de sănătate în sectorul spitalicesc şi al asistenţei medicale

Dragoş Suciu

Publicat

în

Guvernul a aprobat miercuri, în cadrul şedinţei săptămânale, o Hotărâre privind cerinţele minime de securitate şi sănătate în muncă pentru prevenirea rănirilor provocate de obiecte ascuţite în activităţile din sectorul spitalicesc şi cel al asistenţei medicale, a anunţat, într-un comunicat, Biroul de presă al Executivului. 

În acest fel, se doreşte protejarea lucrătorilor care se confruntă cu riscul rănirii cu obiecte medicale ascuţite (inclusiv cu ace) şi de a preveni riscul rănirii şi al infecţiilor provocate de obiecte medicale ascuţite.

‘Rănile provocate de ace şi de alte instrumente ascuţite reprezintă unul dintre riscurile cele mai comune şi mai serioase pentru lucrătorii din sectorul asistenţei medicale din Europa şi constituie un cost ridicat pentru sistemele de sănătate şi pentru societate, în general. Hotărârea adoptată de Guvern asigură o abordare integrată pentru evaluarea şi prevenirea riscurilor, formarea profesională, informarea, sensibilizarea şi monitorizarea, precum şi pentru reacţii şi procedurile de monitorizare. De asemenea, ea va contribui la realizarea mediului de lucru cel mai sigur posibil în sectorul spitalicesc şi cel al asistenţei medicale’, se arată în comunicatul Guvernului.

În acest sens, se are în vedere şi aplicarea de către personalul de specialitate împuternicit din cadrul Ministerului Sănătăţii a unor sancţiuni eficiente, proporţionale şi cu efect de descurajare, în cazul nerespectării obligaţiilor care decurg din prezenta Hotărâre.

Sursa: Agerpres.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ASTĂZI | COD GALBEN de CANICULĂ în Alba și alte județe din țară: Temperaturi cuprinse între 32 și 35 de grade

Bera Larisa

Publicat

în

ASTĂZI | COD GALBEN de CANICULĂ în Alba și alte județe din țară: Temperaturi cuprinse între 32 și 35 de grade Meteorologii ANM au emis marți dimineața, 18 iunie 2024, o atenționare cod galben de caniculă, valabilă pentru ziua de marți în Alba și alte județe din țară. Citește și: Cum va fi VREMEA până […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea