Rămâi conectat

Sport

HC Alba Sebeş o ia de la capăt, ţinta fiind tot… Liga Naţională! *Antrenorul Alexandru Weber, aşteptat să semneze contractul

Dan HENEGAR

Publicat

în

HC Alba Sebes-CSM Timisoara92Eşecul barajului de promovare de la Sibiu a provocat insatisfacţie la Sebeş, unde se aştepta ca divizionara secundă să acceadă pe prima scenă. Apele au fost tulburi o bună perioadă, viitorul era un mare semn de întrebare pe toate planurile, dar încet lucrurile au intrat într-o matcă a firescului. Pentru al 4-lea sezon consecutiv HC Alba Sebeş o ia de la capăt şi are pretenţii ca în 2015 să intre în Liga Naţională.

*Susţinere de la CJ şi Consiliul local, Costea rămâne

Şi în campionatul următor HC Alba Sebeş va beneficia de acelaşi buget ca şi în stagiunea anterioară, 600.000 de lei, asigurat de autorităţile locale şi judeţene. „Am făcut o analiză şi, din punctul meu de vedere, campionatul recent a fost unul bun. Efortului nostru de a continua s-au alăturat Consiliul Judeţean Alba şi Consiliul local Sebeş. După ultimele discuţii, cei doi factori de susţinere financiară au confirmat că ne vor fi alături şi în viitor, cu obiectiv de promovare”, a precizat Virgil Costea, preşedintele HC Alba Sebeş, ce nu mai părăseşte corabia, deşi la un moment dat anunţase că demisionează.

*Weber, doar pe un singur front

Alexandru Weber reprezintă numele dorit pe banca tehnică şi în următorul campionat, cu anumite chestiuni de reglat în privinţa colaborării. „Prima opţiune este Alexandru Weber, nici măcar nu am căutat alt antrenor, însă trebuie să semneze contractul cât mai repede. Avem o singurăCSM Ploiesti-HC Alba Sebes baraj26 obiecţie în ceea ce-l priveşte, să-şi rezolve problemele cu celelalte formaţii la care a activat. Avem pretenţia la un antrenor fără legătură cu alte echipe de seniori”, a explicat Virgil Costea. „Eu aş vrea să colaborăm, iar dacă se respectă anumite probleme, ar fi în regulă în ceea ce mă priveşte”, a spus Weber. Trimiterile sunt spre implicarea sa, în sezonul 2013-2014 pe trei paliere, HC Alba Sebeş, Voinţa Savini Due Sebeş şi în ultimele luni la Cetate Deva.

*Malac rămâne, au plecat Suba, Vălean, Neag, Chirilă, Bonea şi Petre

În 7 iulie este fixată reunirea divizionarei secunde feminine, iar până atunci componentele vechiului lot au termen pentru a anunţa dacă vor mai continua, sau nu, la Sebeş. Până în prezent, sunt sigure despărţirile de 6 handbaliste: Viorica Suba (Mureşul Tg. Mureş), Daniela Vălean şi Paula Chirilă (şi-au exprimat opţiunea pentru a pleca), Simina Neag (renunţă la activitate), Mădălina Bonea (achiziţionată de SCM Craiova, dar e posibil un nou împrumut la Sebeş) şi Andreea Petre (pusă pe „liber” de club). „Categoric dorim să realizăm 4-5 transferuri, vizând posturile de portar, extremă şi centru. Un lucru este foarte important, Marcela Malac ne-a transmis că va continua la Sebeş, în ciuda speculaţiilor ce o dădeau la SCM Craiova. Vrem să prelungim înţelegerile cu Dobromir, Durac şi Tămaş”, a mai spus Virgil Costea. Viitorul campionat înseamnă şi un mod diferit de remunerare al jucătoarelor: contracte la un nivel inferior, la care se adaugă un sistem de premiere diferenţiat şi bonusuri în funcţie de performanţă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea