Rămâi conectat

Sport

HC Alba Sebeş – CSM Bucureşti, o misiune imposibilă pentru amfitrioane | Astăzi, ora 16.00, în Sala „Florin Fleşeriu” vine campioana, echipă de Champions League

Dan HENEGAR

Publicat

în

Prima întâlnire din 2016 cu sportul pe semicerc pentru suporterii din Sebeş înseamnă posibilitatea asistării la un spectacol de gală. CSM Bucuresti - HC Alba Sebes 13Astăzi, de la ora 16.00, în cadrul etapei a 15-a a Ligii Naţionale în Sala „Florin Fleşeriu”, poposeşte campioana CSM Bucureşti, pentru o restanţă, confruntare disproporţionată, cu nou-promovata ajunsă pe ultima poziţie, după ce Rapid a învins Unirea Slobozia cu 30-24. HC Alba Sebeş are în faţă un oponent imposibil de abordat, în condiţiile unei diferenţe enorme la toate capitolele, forţă, valoare, buget etc.

*”Lanterna roşie” versus lider

Campioana en-titre, CSM Bucureşti este lider cu maximum de puncte în întrecerea internă, dar în acelaşi timp bate la porţile calificării în sferturile de finală ale Champions League. În weekend, gruparea din Capitală a obţinut prima victorie în grupa principală, 24-22, acasă, cu campioana Danemarcei, Midtjylland, iar confruntarea de astăzi este o simplă formalitate, de genul pişcăturii unui purece pentru un elefant. “Ştim că şansele noastre sunt minime în acest joc împotriva unei superputeri a handbalului autohton. În tur am reuşit o prestaţie acceptabilă aproape o repriză, am ţinut aproape de un adversar cu o valoare incontestabilă. Acum ne propunem să jucăm cât mai bine, în cât mai multe momente, să oferim o replică de calitate, prin care să diminuăm ecartul faţă de o echipă de anvergură”, a declarat Seviştean Popa, directorul tehnic al HC Alba Sebeş, grupare ce a preluat “lanterna roşie” şi are 6 eşecuri la rând.

*Dream team de Capitală…

Alături de HCM Baia Mare, formaţia condusă de danezul Kim Rasmussen reprezintă unui dintre cei doi coloşi din handbalul feminin românesc, după ce a dispărut tradiţionala Oltchim Rm. Vâlcea. Cu greu găseşti în efectivul bucureştencelor o jucătoare ce să nu aibă statutul de internaţională, lotul fiind un conglomerat de vedete, de mai multe naţionalităţi. Pe lângă „tricolorele” Oana Manea şi Aurelia Brădeanu, medaliate cu bronz la Campionatele Mondiale cu România, tricoul „tigroaicelor” este îmbrăcat de Pessoa şi Rodrigues (Brazilia), Gullden şi Torstensson (Suedia), Fisker (Danemarca), Grubisic (Croaţia), Martin (Spania), sau Vetkova (Rusia) şi enumerarea poate continua.
Deşi favoritele nu au nici cea mai mică şansă într-un rezultat favorabil, practic Sebeşul are parte de cel mai important meci al anului 2016, în Sala „Florin Fleşeriu” etalându-se o colecţie impresionantă de jucătoare cu renume mondial, prilej pentru a se trăi pe viu handbalul european de cel mai înalt nivel.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Start de sezon în trombă la mountain bike pentru Miruna și Radu Măda

Dan HENEGAR

Publicat

în

Miruna și Radu Măda, start de sezon în trombă la mountain bike Pentru Miruna și Radu Măda, supervizați de antrenorul Alexandru Avram și preparatorul fizic Lucian Nicolescu, sezonul de mountain bike a început în acest an în afara țării, cu un concurs în Serbia. Weekend-ul trecut, sportivii din Alba legitimați la CSM Mediaș și-au reprezentat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea