Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

GREVA profesorilor din România. Ministrul Economiei: „Soţia mea nu face grevă pentru salariu”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

GREVA profesorilor din România. Ministrul Economiei: „Soţia mea nu face grevă pentru salariu”

Greva profesorilor din România continuă să facă ravagii în țara noastră, în condițiile în care sindicaliștii și guvernanții nu au ajuns încă la un consens.

Încurajarea dialogului dintre Guvern şi sindicate trebuie să fie o prioritate, pentru dezamorsarea grevei personalului din învăţământ, deoarece suntem în situaţia în care am trecut peste o perioadă pandemică, am făcut cursuri online, sunt generaţii care au goluri în educaţie, care trebuie acoperite, a afirmat miercuri ministrul Economiei, Florin Spătaru, citat de Agerpres.

Citește și: GREVĂ învătământ: Ce revendicări și ce salarii cer profesorii pentru a se întoarce la cursuri

„Cunosc problematica educaţiei, pentru că soţia mea lucrează în domeniul educaţional. Nu vorbim doar de salarizare, pentru că lista revendicărilor în această grevă e mult mai mare – şi cred că ar trebui discutată corespunzător, pentru că aici vorbim de subfinanţare, vorbim de statutul profesorilor, vorbim de mult mai multe lucruri decât salarizare.

Soţia mea nu face grevă pentru a creşte salariile, ci pentru că în educaţie avem nevoie de o transformare tocmai pentru a ne pregăti pentru viitor. Copiii nu trebuie să sufere. Asta este foarte important şi, tocmai de aceea, încurajarea dialogului şi a discuţiilor între Guvern şi sindicate trebuie să fie o prioritate, pentru că suntem în situaţia în care am trecut peste o perioadă pandemică, am făcut cursuri online, sunt generaţii care au goluri în educaţie, care trebuie acoperite”, a susţinut Spătaru, la conferinţa „România – Strategia dezvoltării”, organizată de Ziarul Bursa.

Citește și: GREVA generală a profesorilor din România: Părinții și elevii propun ca orele pierdute să fie recuperate la începutul anului școlar viitor

El a subliniat că o grevă şi prelungirea perioadei de examinare, cu efect imediat asupra copiilor, „trebuie tratate foarte serios”.

„Continuarea dialogului şi găsirea unei soluţii concrete de a rezolva această situaţie trebuie analizată şi prioritizată în perioada imediat următoare pentru ca acei copii să nu sufere, pentru a putea avea generaţii care să nu-şi aducă aminte după ani de zile că au trecut printr-o situaţie critică şi nu ştiu ce se întâmplă mâine cu ei, când vor trebui să fie admişi la liceu, să dea acele evaluări naţionale, să poată să îşi continue activitatea educaţională aşa cum trebuie”, a mai spus ministrul.

Greva generală din învăţământ a fost declanşată luni, 22 mai, când peste 150.000 de cadre didactice şi circa 70.000 personal didactic auxiliar şi nedidactic au recurs la această formă de protest.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum trebuie să procedeze românii care dețin două autoturisme sau două proprietăți imobiliare: Legea pe care nu mulți oameni o cunosc

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum trebuie să procedeze românii care dețin două autoturisme sau două proprietăți imobiliare: Legea pe care nu mulți oameni o cunosc Românii care dețin două mașini sau două apartamente, trebuie să știe că vânzarea celei de-a doua mașini sau a celei de-a doua locuințe în decursul aceluiași an calendaristic poate implica costuri suplimentare. Conform unei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea