Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Goarna reunirii a sunat și la Metalurgistul Cugir | Cantonament centralizat timp de două săptămâni pentru elevii lui Lucian Itu

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Metalurgistul Cugir, cea mai bine clasată dintre conjudețene în ediția trecută a Ligii a 3-a, una înghețată din cauza pandemiei de coronavirus, a demarat la începutul săptămânii trecute pregătirea în perspectiva viitoarei stagiuni.

La fel ca în cazul Industriei Galda de Jos, cealaltă grupare din Alba ce a început antrenamentele, și planurile grupării de sub Drăgana sunt oarecum neclare, mai ales în privința programului jocurilor de verificare. În acest moment, efectivul este format din 20 de jucători, între aceștia regăsindu-se doi juniori, în probe, un portar și un mijlocaș, ambii din 2001.

“Roș-albaștrii” continuă strategia demarată vara trecută, bazându-se cu preponderență pe fotbaliști din zonă, principala preocupare a perioadei estivale fiind acoperirea “capitolului” juniori. Înaintea celui de-al 8-lea an petrecut pe a treia scenă, formația din Cugir intenționează să efectueze un cantonament centralizat la domiciliu, în perioada 20-31 iulie (există și varianta ca stagiul să debuteze o săptămână mai târziu) și, în funcție de evoluția evenimentelor la nivel național, vor fi stabilite în mod cert și meciurile amicale. În principiu, adversarii pentru testele estivale sunt Sticla Turda, CS Deva, “U” Cluj și Industria Galda (cu meciuri în 31 iulie și 8 august), cu care s-au purtat discuții de principiu, însă programul nu este bătut în cuie din pricina motivelor enunțate mai sus.

*Șapte sezoane, mereu în față

Metalurgistul Cugir a terminat pe poziția a 4-a în Seria a 5-a, cu o serie de 10 jocuri fără eșec, ultimul meci susținut fiind în martie, 1-1 pe propriul teren, cu liderul Fotbal Comuna Recea, singurul din 2020, contând pentru runda inaugurală a returului. A urmat o pauză incredibil de lungă, de aproape 4 luni, totul fiind dat peste cap, iar acum e nevoie de mult discernământ în abordarea pregătirii, în contextul în care campionatul viitor este prevăzut a debuta în 28 august (FRF a decis să programeze luna viitoare și trei etape din Cupa României, în 11, 18 și 25 august). Antrenorul-jucător Lucian Itu (41 de ani) a preluat în vara trecută echipa din orașul natal și până la intrarea în cantonamentul centralizat a fixat câte un antrenament zilnic. “Principalul” cugirean intenționează să-și continue cariera fotbalistică și să intre pe teren când e nevoie, mai ales că a dovedit că rămâne extrem de util, în ciuda vârstei, în ediția anterioară marcând în trei rânduri.

Un lucru foarte important pentru cugireni este rămânerea lui Dohotariu, jucătorul revelație al ediției trecute, apărătorul ce a acceptat să continue la Metalurgistul. Sunt certe despărțirile de Toilă, R. Anton, Dicu și Bold, ultimul plecând la muncă în Germania, astfel că Metalurgistul caută și un portar, în acest compartiment găsindu-se veteranul N. Bănică și tânărul Perjeriu – din 2004). În același context, menționăm că Mihai Udrea (21 de ani), fotbalistul originar din Cugir, s-a despărțit de Gloria Lunca Teuz Cermei, iar presa din Arad speculează că jucătorul de bandă dreapta ar putea reveni la ACS Dumbrăvița sau… Metalurgistul Cugir.

Metalurgistul Cugir a fost cea mai importantă reprezentantă a fotbalului din Alba pe a treia scenă în ultimii ani, clasându-se mereu pe podium sau în apropierea acestuia. Un parcurs de apreciat prin constanță, materializat prin două locuri secunde (în 2015 și 2017), două poziționări pe treapta a treia a podiumului (2014, 2016) și locul patru în ultimii trei ani.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă

Dan HENEGAR

Publicat

în

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă O nouă etapă în eșalonul terț, un nou derby „de Alba”, la Galda de Jos, între Industria și CSM Unirea Alba Iulia. Metalurgistul Cugir joacă în fața fanilor cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea