Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Gherman, noul principal al CSM Unirea Alba Iulia: “M-a atras obiectivul promovării de Centenar”, a afirmat antrenorul, ajutat de Oprea și Clep

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Stelian Gherman va fi antrenorul principal al Unirii Alba Iulia, în anul în care clubul din Cetatea Marii Uniri încearcă să promoveze în Liga 2.

Tehnicianul din Cluj urmează să semneze un contract valabil pentru două sezoane și îi va avea în staff pe Mircea Oprea (cu care a colaborat și în urmă cu un deceniu) și Petre Clep – care se va ocupa de pregătirea portarilor, plus preparatorul fizic Cosmin Gorovei (fostul antrenor Marcel Rusu nu se mai regăsește în organigramă).

Ieșit din circuit de aproape un deceniu, Stelian Gherman a fost opțiunea grupării albaiulienilor în condițiile în care pretențiile celorlalți antrenori cu care s-a discutat au fost unele mult mai ridicate din punct de vedere financiar.

Gherman va fi instalat în mod oficial miercuri, în cadrul unei conferințe de presă la Primăria municipiului Alba Iulia, iar reunirea este prevăzută în 17 iulie, urmând ca o săptămână mai târziu să plece în cantonament centralizat la Câmpulung Muscel.

Cred că am luat o decizie foarte bună, avem încredere că Stelian Gherman este antrenorul potrivit pentru ceea ce ne dorim. Domnul Sabău, cu care ne-am consultat, a spus că este foarte «OK» că am luat în calcul varianta Gherman. Ne-am liniștit din acest punct de vedere, urmează să începem campania de transferuri, blocată oarecum din pricina căutărilor pentru antrenorul principal”, a spus Radu Urcan, directorul CSM Unirea Alba Iulia.

“Am fost la Alba Iulia, și ca jucător și ca antrenor, și la bine și la rău. Mă bucur că revin și încercăm ca în sezonul următor, de Centenar, să promovăm în Liga 2, acolo unde era echipa în urmă cu un deceniu, tot cu mine pe bancă”, a spus Gherman.

“Este un proiect pe teremen lung, care m-a atras și vrem să reușim. Important este, ca în scurt timp să găsim soluții optime pentru întărirea lotului, cu soluții pentru capitolul Under”, a mai adăugat Gherman.

Stelian Gherman este antrenorul principal al divizionarei terțe CSM Unirea Alba Iulia pentru viitorul sezon, când “alb-negrii” își propun să promoveze în Liga 2, în anul Centenarului clubului din Cetatea Marii Uniri. “Stelu” Gherman (57 de ani) a fost ultima variantă abordată, la finele săptămânii trecute, de către oficialii albaiulieni, după ce, din diverse motive, tratativele cu Valentin Suciu, Florentin Petre sau Adrian Iencsi s-au blocat. După discuții inițiale purtate zilele trecute la Cluj-Napoca, Gherman a oferit ieri răspunsul final, iar anunțul oficial va fi miercuri.

Citește și: Stelian Gherman, instalat antrenor principal la CSM Unirea Alba Iulia! „Stelu”, la al 4-lea mandat în „alb-negru”

Astfel, uniriștii au reușit să pună punct unei telenovele ce durează de mai bune de o lună, căutarea noului “principal” fiind una anevoioasă, după ce Marius “Papi” Popescu, prima opțiune pe banca tehnică, a refuzat. În fapt Gherman este antrenorul sub comanda căruia Unirea a activat ultima dată în Liga 2, în urmă cu un deceniu.

*”A contat și sfatul lui Sabău”

 Acesta a mai menționat că nu se teme de revenirea în fotbal, după o perioadă îndelungată de absență, și, de asemenea, în luarea deciziei de a prelua Unirea Alba Iulia, au contat sfaturile primite de la Ioan Ovidiu Sabău. “Normal că am discutat pe această temă cu Neluțu, o facem mereu în ceea ce privește fotbalul, acesta nefiind singura persoană din lumea fotbalului cu care mă consult. Nu mi-e greu să revin ca antrenor, meseria e aceeași, am urmărit fenomenul. Vor fi anumite repere care trebuie recăpătate, dar, la urma urmei, sunt atâția antrenori tineri aflați la primii pași în meserie. Promit că va exista pasiune, seriozitate și implicare în ceea ce mă privește. Important este să reușim toți din club să facem o echipă, la fel ca în trecut, pentru a putea să reușim”, a mai adăugat Gherman

*”Stelu”, la al 4-lea mandat!

Gherman ar fi la a 4-lea mandat la Unirea Alba Iulia, echipă la care a activat în primele două eșaloane. Ca fotbalist, a evoluat în perioada 1995-1997, când a îndeplinit la un moment dat rolul de antrenor-jucător, în perioada când clubul era condus de Ioan Mărginean “Limoniu”. Au urmat 7 etape, pe prima scenă (2004), în al doilea sezon petrecut în elită de Apulum Unirea Alba Iulia, Viorel Mălușel înlocuindu-l în timpul turului cu Alexandru Pelici. Ultima experiență a turdeanului a fost în Divizia B, din vara anului 2011 și până la începutul anului 2013, când echipa a abandonat eșalonul secund, în fapt ultima prezență a Unirii la acel nivel competițional, când președinte era Mihai Dăscălescu! De atunci, a părăsit oarecum circuitul fotbalistic, exceptând episoadele Fortuna Brazi (2013), UTA Arad (2014) și Arieșul Turda (director tehnic, 2018), iar acum revine la Alba Iulia, pentru a antrena în premieră gruparea albaiuliană în Liga 3 și a încerca să o ducă iar pe a doua scenă. Ca jucător, s-a remarcat la “U” Cluj, unde a fost coleg printre alții cu Ioan Ovidiu Sabău (bunul său prieten) și Cristian Pojar.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Cioară (Industria Galda), gol în „tricolor” la o acțiune de selecție | Patru jucători din Alba, la selecționata de fotbal amator a României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Atacantul Alexandru Cioară (Industria Galda de Jos) a marcat un gol în „tricolor” la o acțiune disputată la Mogoșoaia a selecționatei de fotbal amator a României. Pe lângă vârful divizionarei terțe au mai participat Juncan (Industria Galda), și alți doi jucători din Alba Cl. Marcu (Gloria Geoagiu) și Bistraie (Șoimul Băița), absentând din motive medicale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea