Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Stelian Gherman, instalat antrenor principal la CSM Unirea Alba Iulia! „Stelu”, la al 4-lea mandat în „alb-negru”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Stelian Gherman este antrenorul principal al divizionarei terțe CSM Unirea Alba Iulia pentru viitorul sezon, când “alb-negrii” își propun să promoveze în Liga 2, în anul Centenarului clubului din Cetatea Marii Uniri.

În fapt Gherman este antrenorul sub comanda căruia Unirea a activat ultima dată în Liga 2, în urmă cu un deceniu. În fapt, după plecarea de la Alba Iulia, Gherman a mai activat la UTA Arad, în Liga 2, aproximativ o lună, în primăvara anului 2014.

El va colabora cu Mircea Oprea – secundul său și în urmă cu un deceniu și Petre Clep, antrenor cu portarii.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

“Stelu” Gherman (57 de ani) a fost ultima variantă abordată, la finele săptămânii trecute, de către oficialii albaiulieni, după ce, din diverse motive, tratativele cu Valentin Suciu, Florentin Petre sau Adrian Iencsi, ultimii rămași pe lista extinsă, s-au blocat, motivele fiind și de natură financiară. După discuții inițiale purtate zilele trecute la Cluj-Napoca, Gherman a oferit azi răspunsul final, unul favorabil, pentru a bate în cuie colaborarea, iar miercuri va fi anunțul oficial.

Astfel, uniriștii au reușit să pună punct unei telenovele ce durează de mai bune de o lună, căutarea noului “principal” fiind una anevoioasă, după ce Marius “Papi” Popescu, prima opțiune pe banca tehnică, a refuzat.

Ieșit din circuit de aproape un deceniu, Stelian Gherman a fost opțiunea grupării albaiulienilor în condițiile în care pretențiile celorlalți antrenori cu care s-a discutat au fost unele mult mai ridicate din punct de vedere financiar.

*”Stelu”, la al 4-lea mandat!

Gherman ar fi la a 4-lea mandat la Unirea Alba Iulia, echipă la care a activat în primele două eșaloane. Ca fotbalist, a evoluat în perioada 1995-1997, când a îndeplinit la un moment dat rolul de antrenor-jucător, în perioada când clubul era condus de Ioan Mărginean “Limoniu”. Au urmat 7 etape, pe prima scenă, în al doilea sezon petrecut în elită de Apulum Unirea Alba Iulia (2004), Viorel Mălușel înlocuindu-l în timpul turului cu Alexandru Pelici. Ultima experiență a turdeanului a fost în Divizia B, din vara anului 2011 și până la începutul anului 2013, când echipa a abandonat eșalonul secund, în fapt ultima prezență a Unirii la acel nivel competițional, când președinte era Mihai Dăscălescu! De atunci, a părăsit oarecum circuitul fotbalistic, exceptând episoadele Fortuna Brazi (2013), UTA Arad (2014) și Arieșul Turda (director tehnic, 2018), iar acum revine la Alba Iulia, pentru a antrena în premieră gruparea albaiuliană în Liga 3.

Ca jucător, s-a remarcat la “U” Cluj, unde a fost coleg printre alții cu Ioan Ovidiu Sabău (bunul său prieten) și Cristian Pojar.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Liga 4: Campioana CIL Blaj, „set” și revanșă cu Hidro Mecanica! Revelația Energia Săsciori a trecut și de Viitorul Sântimbru, „manita” Macarie (Adu Academy Șona)

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Sâmbăta Mare, Liga 4, etapa a 25-a: Campioana CIL Blaj, „set” și revanșă cu Hidro Mecanica, cu „careu” Mihu (4 reușite)! Revelația Energia Săsciori a trecut și de Viitorul Sântimbru, „manita” (5 goluri) Macarie (Adu Academy Șona) *Limbenii Limba – Performanța Ighiu 1-0 (1-0). Victorie prețioasă a nou-promovatei, împotriva unui oponent cu pretenții la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea