Geamgiul Dincă, fost informator la miliție sau Securitate. Motivul pentru care criminalul își permite sfidarea autorităților

Un fost coleg al lui Dincă a declarat despre criminal că a fost informator la miliție sau Securitate. Acesta reprezintă unul dintre motivele pentru care acesta își permite sfidarea autorităților.

O informație ar putea explica de ce Gheorghe Dincă sfidează autoritățile, iar ancheta în cazul răpirii celor două fete, Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu, se desfășoară cu greutate. Un fost coleg al mecanicului acuzat de crimă, care a lucrat cu el și cu soția lui la Spitalul din Caracal, a dezvăluit că Dincă „era informator la miliție sau Securitate” și că „turna doctorii când luau un pachet de cafea sau Kent”.

ELIT

Gheorghe Dincă a lucrat, la sfâșitul anilor 1980, începutul anilor 1990, la Spitalul din Caracal, fapt confirmat și de Marian Mitran, managerul unității spitalicești.

Un fost coleg de la spital al mecanicului acuzat de răpirea Luizei Melencu și Alexandrei Măceșanu a declarat, pentru EVZ, că și soția lui Dincă, Elena, a lucrat, în aceeași perioadă, la Spitalul Caracal.„El era un geamgiu ferchezuit. Sigur era informator la Miliție sau Securitate pe vremuri. Turna doctorii când luau un pachet de cafea sau Kent”, susține fostul coleg al lui Gheorghe Dincă.

Despre soția acestuia, omul a povestit: „Nevastă-sa cred că are sindromul Stockholm. Își iubește călăul. Accepta bătaia și toate femeile lui Dincă din acea vreme. Ea era registrator medical la vremea aceea. Nu avea pregătire. O băgase el cu pile. Nu era nici frumoasă, nici deșteaptă. El umbla tare ferchezuit pentru un geamgiu. Era tipul misogin. Viola din priviri toate femeile”.

ADEZIUNE PLUS

Managerul spitalului confirmă

Gheorghe Dincă, criminalul din Caracal, a lucrat timp de 8 ani în spitalul din oraș. Bărbatul a fost geamgiu.
„Da, Gheorghe Dincă a lucrat la spitalul din Caracal timp de opt ani, între 1984 și 1992. N-a lucrat la morgă, cum ați auzit, ci a fost geamgiu. Asta făcea el, schimba geamurile când se spărgeau. Nu am auzit să fi avut vreun conflict sau vreun episod în care să dezvăluie ceva din latura lui violentă. Ne-am uitat pe dosarul lui. N-a fost dat afară. Și-a dat demisia, fiindcă a vrut să plece în străinătate să facă bani!”, a declarat Marian Mitran, managerul spitalului din Caracal.
Acesta a adăugat că, în prezent, sunt foarte puțini angajați care l-au prins pe fostul geamgiu Dincă. „Au zis că era un om de treabă, își făcea treaba. Când a venit din Italia și-a deschis un service auto și au fost la el și au fost mulțumiți. Alții zic că aceeași mizerie era ca și acum la el, că nu era ordonat nici atunci”, a spus Marian Mitran. Dincă s-a întors în țară în 2009, iar în anul 2010 are prima internare în spItalul de psihiatrie.

Locul în care n-au căutat anchetatorii

Martorul care a dezvăluit trecutul criminalului din Caracal susține că Gheorghe Dincă i-a indus în eroare pe anchetatori care ar fi omis o pistă importantă în căutarea trupurilor celor două fete despre care mecanicul de pe strada Craiovei susține că le-a ucis. „Ce nu înțeleg este de ce în balta de la Drăghiceni (prima localitate de la Caracal spre Craiova – n.red.) nu a cautat nimeni. Prea i-a dus în sens opus. Era mai aproape balta decât Dunărea…”, se întreabă fostul coleg al lui Dincă.

Proprietarul hotelului Edinburgh, lucrări pentru Armata SUA

Hotelul Edinburgh din Caracal purta, pe vremuri, numele „Casele lui Uță”. Erau, de fapt, două blocuri alăturate, au relatat localnicii. Actualului proprietar i se spune Mitică „Blajinul” și este de loc din comuna Studina, situată la vreo 20 de km de Caracal, pe drumul spre Corabia.
Acesta are o firmă de construcții. În Hotelul Edinburgh au stat americanii, de când au venit pe meleaguri caracalene. Firma lui Mitică „Blajinul” a lucrat pe șantierul Scutului de la Deveselu. Dar are lucrări tot pentru armata americană și în Polonia, Cehia și Ungaria, spun sursele Evenimentul zilei.

Legături suspecte cu rețeaua de proxeneți

În ediția din 2 septembrie, firma care a deschis hotelul s-a desființat după primul dosar de prostituție. Unul dintre martorii lui Alexandru Cumpănașu a declarat telefonic, sâmbătă seara, într-o emsiune de la RTV, că fetele răpite erau duse să întrețină relații sexuale în hotelurile Edinburgh și No name.

Ambele locații au fost implicate și în dosarul din 2012, cu rețeaua condusă de proxenetul „Cocoș”. După scandalul din 2012, firma care era proprietarea hotelului Edinburgh din str. Cuza Vodă nr. 4, situat la câțiva pași de Poliția Caracal, a început demersurile pentru lichidare.

A obținut radierea în decembrie 2013, deși avea un profit anual de 243.959 lei, dar și „scoaterea” din ancheta penală cu rețeaua de prostituție. Bazele SRL-ului care avea în proprietate hotelul au fost puse în anul 2010, an de care se leagă atât dezvoltarea rețelei de prostituție în proxima vecinatate a unității militare ce se construia la Deveselu, dar și reîntoarcerea în țară din Italia a lui Gheorghe Dincă și începerea internărilor sale la psihiatrie pentru obținerea unei pensionări pe caz de boală.

Hotelul Edinburgh funcționează și acum, administrat de firma lui Mitică „Blajinu”. Nu am găsit, însă, pe internet niciun fel de dată despre noul SRL. Cert este că, pe pagina de Facebook a acestui hotel din Caracal, care își face reclamă lângă Casa Groazei, nu s-a mai postat nimic din data de 28 iulie, atunci când ancheta asupra dispariției Alexandrei răscolise toată țara.

Raportul Inspecției Judiciare: victime sechestrate și minori abuzați, abandonați de procurorii din Caracal

Numărul de cazuri închise cu soluția de renunțare la urmărirea penală era mai mare decât cel de clasare la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal, iar în cazul unei anchete care viza infracțiunea de proxenetism procurorii nu au făcut nimic, se arată într-un raport al Inspecției Judiciare.

Practic, procurorii de la Parchetul Judecătoriei Caracal preferau să renunțe la urmărirea penală, decât să claseze dosare, se arată în raportul IJ. Inspectorii judiciari au analizat activitatea procurorilor din Caracal cu privire la trei infracțiuni: lipsire de libertate, act sexual cu un minor și proxenetism. Astfel, IJ a găsit un dosar cu autor cunoscut înregistrat și lăsat în nelucrare din 2018 având ca obiect proxenetismul, unde anchetatorii de la Caracal nu au făcut nimic.

Procurorii de la Caracal au avut de investigat 17 cauze de lipsire de libertate (10 dintre ele existente din 2018) și au clasat 10 dintre ele. În privința infracțiunii de act sexual cu un minor, 11 cauze figurează înregistrate la Parchetul Caracal din 2017.

„Se constată o lipsă de implicare a procurorilor în efectuarea cercetării penale și a adoptării unor soluții legale și temeinice”, spun inspectorii judiciari în raportul prezentat de sursa citată. Raportul întocmit de Inspecţia Judiciară ca urmare a controlului tematic efectual în perioada 1-9 august la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal a ajuns la Consiliul Superior al Magistraturii şi urmează să fie analizat de Secţia pentru procurori.

sursa: evz.ro

Adela SPĂTAR

Te-ar putea interesa și:

Haos la Ministerul Sănătății: Un angajat a trimis spitalelor o somație greșită privind vaccinarea

Haos la Ministerul Sănătății după ce un angajat a trimis spitalelor o somație greșită privind vaccinarea. La câteva ore după… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

O nouă speranță pentru tratarea COVID-19. Ce este Regdanvimab și cum funcționează

Un medicament pentru tratarea COVID-19 cu anticorpi monoclonali, Regdanvimab, dezvoltat de compania farmaceutică sud-coreeană Celltrion, a început să fie analizat… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Unii patroni anunță că nu îi vor primi la muncă pe cei nevaccinați. 5 milioane de angajați își așteaptă rândul la vaccinare

Angajatorii sunt cei care îi înscriu pe liste pe angajați, 5 milioane dintre aceștia își așteaptă rândul la vaccinare. Romania… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

VIOLENȚELE din SUA: Primul polițist DECEDAT la protestele de la Washington. Bilanțul ajunge la 5 MORȚI

Brian D. Sicknick a fost rănit miercuri, într-o confruntare cu protestatarii, şi a revenit la biroul diviziei, unde i s-a… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Restricții mai DURE de intrat în Marea Britanie. Prezentarea testului COVID negativ și carantinarea, necesare

Începând cu săptămâna viitoare, este nevoie de prezentarea unui test COVID negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Simulările pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat vor avea loc și în acest an! Ministerul Educației: „Din simulări va rezulta nivelul cunoștințelor elevilor”

Anunțul a fost făcut de Ministerul Educației, iar președintele Consiliului Național al Elevilor a declarat că propunerea acceptată de Minister… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

INFOTRAFIC: Restricții de circulație, vineri, pe Valea Oltului, pentru decolmatarea șanțurilor de aluviuni . Recomandări pentru șoferi

Traficul se va desfășura dirijat, vineri, 8 ianuarie, pe Valea Oltului, DN7 Râmnicu Vâlcea – Sibiu, între kilometrii 227 și… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro