Rămâi conectat

Sport

Gata cu vacanţa, astăzi, ziua reunirilor în fotbalul judeţean | Metalugistul Cugir, Industria Galda şi Unirea Alba Iulia demarează pregătirile

Publicat

în

Astăzi, 17 iulie, se urneşte caravana fotbalului judeţean, trei dintre reprezentantele judeţului în Liga a 3-a, Metalurgistul Cugir, Industria Galda şi Unirea Alba Iulia urmând pună punct vacanţei şi să demareze pregătirile.

În această după amiază, în jurul orei 18.00 (plus, minus, în funcţie şi de condiţiile atmosferice), va suna goarna pentru Metalurgistul Cugir, Industria Galda şi Unirea Alba Iulia (enumerate în ordinea clasării în campionatul precedent), echipe ce au prevăzute întâiele antrenamente, sub comanda aceloraşi antrenori ce au încheiat stagiunea anterioară. În cele ce urmează vă prezentăm o trecere în revistă a evenimentelor petrecute în curtea echipelor ce astăzi au reunirea.

*Metalurgistul Cugir (ora 18.00)

Elit - Gustul Desăvârșit

Gruparea de sub Drăgana s-a despărţit de 6 jucători (Vlase, Ad. Radu, Marinoiu, Varodi, Cl. Maftei şi Iovănescu – retras) şi momentan a anunţat un singur transfer, cel al mijlocaşului Sorian (ultima dată în Austria, fost la Luceafărul Oradea). Sunt negocieri cu câţiva jucători ce aparţin de Pandurii Tg. Jiu, fosta prim-divizionară ce are o situaţie complicată, intrând în insolvenţă, existând posibilitatea ca Negrescu (Pandurii, fost la Cugir până în iarnă) să se prezinte sub comanda lui Călin Moldovan. Cugirenii sunt aproape să-l păstreze şi pe golgheterul Stoianof şi au prelungit înţelegerea cu Măd. Popa. „Roş-albaştrii” vor efectua un stagiu centralizat la domiciliu, fiind fixate şi partidele de verificare, astfel: CS Ocna Mureş (22 iulie), Sticla Arieşul Turda (2 august), dublă cu Unirea Alba Iulia (4 şi 16 august), Sănătatea Cluj (9 august), dublă cu Industria Galda (12 şi 19 august).

*Industria Galda de Jos (ora 18.00)

Continuitatea este cuvântul de ordine al trupei lui Paul Ciucă, găldenii menţinându-i în efectiv pe Cl. Haiduc, Frenţiu, G. Goronea şi S. Mureşan. Fără stagiu centralizat de pregătire, divizionara terţă are probleme în sectorul juniorilor, aici consemnându-se noutăţile D. Popa (revenit de la CSŞ Blaj) şi Fl. Schiau (Viitorul Spicul Daia Română). Se aşteaptă concretizarea discuţiilor cu doi tineri de CFR Simeria şi a altor doi de la Şcoala „Mihai Georgescu” Cluj-Napoca. Au plecat Weiner, Savin şi P. Man, iar prima achiziţie este Oniche (împrumutat de la Performanţa Ighiu). Al. Man şi R. David vor să ajungă la Unirea Alba Iulia, iar Industria speră să obţină împrumutul câtorva fotbalişti Under 19, în contul acordării dezlegărilir. Fundaşul aiudean Ionuţ Cioplântă (aparţine de „Mihai Georgescu”), accidentat în retur, vrea să continue aici, însă depinde de admiterea la facultate şi de opţiunea clujenilor. Vor lipsi de la reunire Căt. Ştef şi Vonya – plecaţi la muncă în străinătate.

*Unirea Alba Iulia (ora 17.00)

În „Cetate” sunt cele mai spectaculoase evenimente ale verii din fotbalul judeţean, prin implicarea lui Gicu Grozav şi Mihai Oancea, asigurându-se stabilitatea financiară graţie proiectului „renaşterea Unirii”. Joldeş a plecat la Performanţa Ighiu, Lăsconi nu a semnat un nou contract, G. Toma şi M. Oprea au şanse minime să continue în „alb-negru”, iar tinerii Căt. Suciu, S. Culda şi An. David sunt aşteptaţi la probe de Astra Giurgiu. Achiziţii certe sunt S. Turuş (Performanţa Ighiu), Apetri (Dalia Sport Daia Română), pe lista jucătorilor doriţi aflându-se Tripşa (ex-FC Braşov), I. Grozav (Performanţa Ighiu), Al. Man şi R. David (Industria Galda) şi Şt. Radu (Şurianu Sebeş), toţi cu şanse mari să se regăsească în lotul unirist (negocierile sunt în desfăşurare, pe mai multe planuri) şi să fie prezenţi la reunire. De asemenea, portarul N. Bănică (Şurianu Sebeş) poate ajunge la Unirea Alba Iulia sau Metalurgistul Cugir, acesta mai fiind ofertat de Sportul Petreşti şi Viitorul Sîntimbru. Primul test de verificare: sâmbătă, 22 iulie, la Baia de Arieş, cu Arieşul Apuseni.

În viitoarea ediţie, 2017-2018, a fotbalului românesc, Alba va fi un pol important pe harta „sportului rege” din ţară, un record naţional al ultimelor decenii fiind stabilit prin cele şase promovări consecutive în Liga a 3-a! După mai bine de un deceniu ar fi, teoretic, 5 combatante, asta dacă Şurianu Sebeş ar evita soarta Mureşului Vinţu de Jos din 2016 şi şi-ar asigura bugetul necesar, prin implicarea autorităţilor locale. Performanţa Ighiu şi Şurianu Sebeş au programate reunirea peste o săptămână, în 24 iulie, startul ediţiei 2017-2018 fiind anunţat în 26 august de FRF, dar se mai poate întârzia o săptămână debutul turului, la fel ca şi în fiecare an, din pricina vremii, sau a numărului redus de participante (pe hârtie, Liga a 3-a are 5 serii a câte 16 echipe)


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Sport

FOTO: La turneul final Under 17, GT Sport Alba Iulia a pierdut semifinala cu ACSM Codlea

Publicat

în

Visul frumos al formației lui George Țălnar, accea de a câștiga titlul de campioană națională la Under 17 s-a încheiat. GT Sport Alba Iulia a suferit un eșec, scor 2-4 (1-3) în semifinala disputată pe teren sintetic, la Buzău, pe Stadionul “Metalul” cu ACSM Codlea.

Brașovenii s-au aflat mereu în față, conducând cu 2-0, reușite D. Urdea (19) și Al. Oprea (30), diferența fiind redusă de penalty-ul transformat de “căpitanul” Cl. Zahan (36). La pauză ecartul a fost însă de două goluri întrucât a mai înscris S. Marin (41), iar zarurile au fost aruncate când D. Urdea (59) a realizat dubla, chiar dacă în final același Cl. Zahan (83) a mai marcat dintr-o altă lovitură de pedeapsă. În prima semifinală, ASC Juniorul 2014 București a învins LPS Suceava cu 2-1, astfel că azi, în ultimul act, soarta trofeului se va decide în disputa dintre Juniorul 2014 București și ACSM Codlea.

GT Sport: R. Miron – Hidan, Cl. Zahan, P. Alexandru, An. Maier, Plăcintă, Cârja, Blagu, Buzilă, An. Bogdan, Beleiu; rezerve Petrașcu, Beca, Oct. Oltean, Sur, Moise, Aslău, Cr. Crișan, Cătăliciu, Iuga. Antrenori George Țălnar, Florin Codleanu, Cătălin Popa, Adrian Roman. Este primul eșec al ambițioasei grupări albaiuliene, după cele 5 victorii realizate la disputele cu reprezentantele altor județe (două cu Sparta Mediaș și alte trei la turneul semifinal de la Deva).

Elit - Gustul Desăvârșit

Ne pare rău că nu am reușit ceea ce ne-am propus, dar sunt mândru de ceea ce am realizat împreună cu acești băieți minunați, fotbaliști de mare perspectivă, despre care cu siguranță vom mai auzi peste ani. Proiectul GT Sport merge înainte”, a precizat George Țălnar.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Sport

În faza regională a Cupei României, ediția 2022/2023 | CSU Alba Iulia – CS Gheorgheni (Harghita), în 9 iulie

Publicat

în

În noul sezon, Cupa României va avea un nou format, mai atractiv, startul în competiție urmând a se da cu desfășurarea fazei regionale. Cele 42 de câștigătoare din fiecare județ se vor lupta pentru 7 locuri în turul următor, echipele fiind împărțite în 7 regiuni, în grupe a câte 3 formații. În regiunea 3, Sibiu, Mureș și Brașov alcătuiesc grupa 1, iar Harghita, Covasna și Alba au fost repartizate în Grupa 2.

CS Universitatea Alba Iulia, câștigătoarea eventului județean și recent promovată în Liga a 3-a (dublă victorie în barajul cu CSO Baraolt, Covasna, scoruri 11-2 și 7-1), are însă un singur meci de disputat întrucât în Covasna nu s-a organizat faza județeană. Programul stabilit de FRF cuprinde întâlnirile Harghita – Covasna (6 iulie), Alba – Harghita (9 iulie) și Covasna – Alba (13 iunie), dar se va juca doar partida CS Universitatea Alba Iulia – CS Gheorgheni (Harghita), sâmbătă, 9 iulie, de la ora 18.00, pe “Cetate”.

 

Elit - Gustul Desăvârșit

Câștigătoarele grupelor vor susține finala regiunii, iar echipa câștigătoare va primi trofeul Cupei României pentru regiunea respectivă și se va califica mai departe în faza următoare. Finala regiunii este prevăzută în 16 iulie, de la ora 17.30, pe terenuri neutre (vor fi decise de FRF). În Grupa 1 vor concura ACS Târgu Mureş (Mureș), Inter Stars Sibiu (Sibiu) și ACSM Codlea (Brașov, locul 2 în Liga 4). Reprezentanta județului Mureș a învins la baraj tocmai pe CS Gherogheni, oponenta studenților, scor 6-3 și 4-1, iar Inter Stars Sibiu a ratat promovarea cu Olimpic Zărnești (Brașov, 1-1, 1-2).

În etapa a doua, denumită turul 1, vor participa 76 de echipe, respectiv cele 7 câștigătoare de regiune și 69 de echipe din Liga 3. Mai precis, în 17 august, vor intra și două conjudețene ce au activat în Liga 3, CS Ocna Mureș și Unirea Alba Iulia, iar Metalurgistul Cugir va debuta abia în turul 2 (cele 38 de calificate din turul întâi, 19 din Liga 3 și una din Liga 2).


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Sport

FOTO: Nicolae Stanciu, tată pentru a doua oară! Aflat în China, “tricolorul” s-a bucurat de o nouă fetiță, Zoe Carolina

Publicat

în

Albaiulianul Nicolae Stanciu (29 de ani) este în culmea fericirii, după ce a devenit iarăși tată!

Internaționalul român, aflat în China, s-a bucurat de la peste 7000 kilometri depărtare de venirea pe lume a celei de-a doua fetițe. În 28 iunie, dimineața, la ora 9.45, Andreea, soția sa, a născut-o la Cluj-Napoca, pe Zoe Carolina, micuța minune ce a cântărit 3,180 kilograme și a măsurat 50 de centimetri.

Citește și: FOTO| Nicolae Stanciu, internaționalul român, a devenit tată! Andreea, soția lui, a nascut o fetiță perfect sănătoasă

Elit - Gustul Desăvârșit

Fotbalistul din Alba a aniversat recent, în iunie, 3 ani de la căsătoria cu aleasa inimii, Andreea Beldean. Al doilea copil al cuplului a venit pe lume prin operație cezariană, la fel ca prima fată a familiei Stanciu, Masha Ecaterina, născută în noiembrie 2020, la Praga. La un an și 7 luni de la momentul când au devenit prima dată părinți, Nicolae și Andreea au trăit iar emoțiile unei zile importante din viața lor, de data aceasta momentul fiind cu totul aparte în condițiile depărtării dintre cei doi soți.

Nicolae Stanciu are evoluții impresionante în China, prentru Wuhan Three Town, cu 3 goluri și 4 pase decisive în 6 jocuri. Această veste extraordinară reprezintă enorm în planul liniștirii din punct de vedere mental, ținând cont de plecare departe de cei dragi, la începutul acestui an.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare