Rămâi conectat

Actualitate

Gata cu asistenţa stomatologică gratuită. Toată lumea plăteşte

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Românii rămân şi fără asistenţă stomatologică gratuită în sistemul public. Asta după ce, în urmă cu câteva zile Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a sistat alocarea fondurilor pentru luna aprilie.

Odată cu luarea acestei decizii, dispar gratuităţile de care beneficiau copiii şi persoanele defavorizate. Aşadar toată lumea plăteşte, cu toate că normele la contractul cadru privind acordarea asistenţei medicale pentru 2013-2014 prevăd că pachetul de servicii medicale de bază de medicină dentară preventive şi tratamentele de medicină dentară vor fi acordate cu decontarea totală de către CNAS pentru copii cu vârste până în 18 ani şi pentru beneficiarii legilor speciale.

Printre serviciile care ar trebui decontate de CNAS sunt: consultaţiile, tratamentul cariei simple, tratamentul afecţiunilor pulpare la dinţi, extracţiile, montarea protezelor acrilice şi revizia acestora.

Colegiul Medicilor Dentişti a ripostat faţă de decizia de a nu mai aloca fonduri pe acest sector, consideând că „Măsura de sistare a alocării fondurilor pentru decontarea serviciilor de medicină dentară, adoptată unilateral de Ministerul Sănătăţii, fără informarea publică a beneficiarilor serviciilor de asistenţă stomatologică şi corpului profesional, afectează în mod grav atât pacienţii, cât şi demnitatea profesiei de medic dentist. Medicina dentară este înlăturată total din sistemul public al asigurărilor de sănătate, situaţie unică în istoria sistemului de asigurări de sănătate la nivelul Uniunii Europene, cu afectarea iremediabilă a politicilor publice de sănătate în domeniu”, după cum se arată într-un comunicat, publicat de Mediafax.

Măsura va fi valabilă până la momentul în care se vor găsi finanţări pentru acoperirea acestor servicii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pensii 2024 | Când intră pensiile pe card și prin poștă în luna mai 

Bogdan Ilea

Publicat

în

Pensii 2024 | Când intră pensiile pe card și prin poștă în luna mai Cei aproape cinci milioane de pensionari care așteptau anunțul privind pensiile au primit răspunsul. Directorul Poștei Române a anunțat că încearcă ca toți seniorii să primească la timp pensia, cu toate că recunoaște că este o provocare și pentru ei. Potrivit […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea