Rămâi conectat

Sport

Gabi Stan a demisionat de la FC Unirea!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

„Vă mulţumesc pentru colaborare, am avut plăcerea să lucrez bine cu unii dintre voi (nr – sesizaţi nuanţa), dar nu mai pot continua! Nu mai suport umilinţa, îmi ajunge, demisionez”, a fost mesajul-şoc transmis jucătorilor de Gabi Stan ieri dimineaţă pe gazon. Tehnicianul braşovean s-a săturat de situaţia existentă şi a părăsit FC Unirea Alba Iulia, lăsând gruparea albaiuliană în mijlocul unui harababuri totale. Deşi şefii Unirii au încercat să-l înduplece să renunţe la decizie într-o şedinţă ad-hoc (la care a absentat preşedintele executiv Nicolae Lupu, plecat la Cluj-Napoca), „Gabello” şi-a făcut bagajele şi la ora 15.00 părăsise deja Alba Iulia. În cele 22 de etape ale acestei stagiuni, ultima clasată în seria vestică a eşalonului secund a avut 4 antrenori principali: Marius Baciu, Adorian Himcinschi, Marian Pană şi Gabi Stan, urmând a 5-a schimbare pe banca tehnică. „Nu-i nicio pierdere, oricum era zero barat ca antrenor. Ne ţinea ore în şir la antrenament şi nu făceam nimic, era mereu speriat că-l «lucrează» cineva”, a povestit unul dintre jucători sub protecţia anonimatului. În Săptămâna Patimilor lucrurile au scăpat total de sub control în „Cetate”, trei jucători excluşi din lot (totuşi Ad. Câmpeanu s-a antrenat şi ieri şi e posibil să fie iertat şi să fie amendat doar cu 25 la sută din contract), urmată de demisia lui Stan. Fotbaliştilor, neplătiţi de trei luni, li s-a promis că până vineri li se va achita una dintre ratele restante, însă situaţia devine critică şi seamănă izbitor cu cea din 2005-2006, când Unirea a retrogradat în eşalonul terţ. „E o debandadă totală, haos pe toate planurile”, a caracterizat un fotbalist starea de fapt, atât M. Pană cât şi G. Stan plecând după ce s-au lovit direct de realitatea din Cetatea Marii Uniri.
lPe mâna „secunzilor”
Până la sfârşitul campionatului, „alb-negrii” mai au de susţinut 6 partide, prima dintre ele peste numai două zile la Mioveni. Gabi Stan a adunat la Alba Iulia 8 puncte în 7 întâlniri şi n-a încasat deocamdată nicio rată contractuală (suma lunară fiind de 1500 euro). „A invocat foarte multe aspecte, atacurile presei, relaţia cu jucătorii, situaţia existentă în club, problemele financiare. Nu l-am putut ţine cu forţa, vom rezilia contractul pe cale amiabilă şi îi vom plăti banii cuveniţi. O să vedem după meciul cu CS Mioveni ce vom face”, a precizat Marian Sarmeş, preşedintele CA al FC Unirea Alba Iulia. „Motivaţia domnului Stan a fost una de genul că s-a săturat de cât e frumos la Alba Iulia. Din punctul meu de vedere cea mai bună soluţie ar fi cuplul Gabriel Rotaru – Adorian Himcinschi. «Roti» îi cunoaşte pe jucători, stă la stadion, Himcinschi a fost în tur, cred că momentan în plin campionat nu putem să mutăm altfel”, a declarat Vasile Trifan. „Veteranul” Gabriel Rotaru a împlinit 40 de ani în luna ianuarie şi din iarnă îndeplineşte şi funcţia de antrenor secund. „Eu sunt la dispoziţia clubului, sunt şi antrenor, şi jucător. Deocamdată ne gândim doar la meciul de la Mioveni, urmează să mai lămurim şi alt aspecte”, a comentat Gabriel Rotaru.
Dan HENEGAR


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea