Rămâi conectat

Cultură Educație

Foto/video: ,,Târgul Liceelor și Meseriilor” de la Câmpeni. 6 unități de învățământ din zona Munților Apuseni și-au prezentat oferta educațională pentru viitorii absolvenți ai claselor a VIII-a din localitățile zonei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Marți după-amiază, în sala de sport a Colegiului Național ,,Avram Iancu” Câmpeni s-a desfășurat ,,Târgul Liceelor și Meseriilor” pe zona Apuseni, eveniment organizat de Inspectoratul Școlar Județean Alba în colaborare cu unitatea de învățământ care a oferit spațiul de desfășurare al întrunirii.

Pentru acest târg, aici s-au adunat viitorii absolvenți ai clasei a VIII-a de la toate unitățile școlare din Munții Apuseni și profesori ai acestora, reprezentanți ai unităților din învățământ din aceeași zonă ce și-au expus oferta educațională pentru liceu și învățământ profesional, reprezentanți ai Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională consacrat orientării școlare și profesionale a elevilor din clasa a VIII-a și câțiva reprezentanți ai unor agenți economici locali.

,,Târgul Liceelor și Meseriilor”, ajuns la nivel județean la ediția a III-a, reprezintă o etapă importantă în activitatea de informare a elevilor de clasa a VIII-a – cea de orientare școlară și profesională – în scopul de a-i familiariza cu oferta unităților de învățământ pe care pot să le urmeze în continuare, astfel încât la sfârșitul ciclului gimnazial să își alege ruta școlară sau cea profesională. În acest sens, pentru a-și face cunoscută oferta educațională pentru anul școlar 2017-2018, la târg au fost prezente cu standuri de informare toate cele 6 unități de învățământ liceal și profesional din zona Apuseni: Colegiul Național ,,Avram Iancu” și Liceul Tehnologic Silvic din Câmpeni, Liceul ,,Horea, Cloșca și Crișan”  Abrud, Liceul ,,Dr. Lazăr Chirilă” Baia de Arieș, Liceul Tehnologic de Turism și Alimentație Arieșeni, Liceul Tehnologic ,,Țara Moților” Albac.

La eveniment, I.S.J. Alba a fost reprezentat de inspectorul școlar general Marcela Dărămuș, inspectorul școlar general-adjunct Alexandru Dăncilă, inspectorii școlari Delia Gheorghiță, Alexandrina Filip și Dana Petaca, iar în calitate de gazdă au fost profesorii Natalia Mihaela Narița și Emilian Petrea – directori ai colegiului, precum și Ioan Călin Andreș – primarul orașului Câmpeni. Târgul a debutat cu cuvântul de deschidere rostit de directorul Natalia Mihaela Narița și a continuat cu discursurile susținute de inspectorul Marcela Dărămuș și de primarul Ioan Călin Andreș, care au prezentat importanța evenimentului, au oferit sfaturi și informații elevilor și profesorilor, au apreciat munca profesorilor și rezultatele elevilor din Apuseni. Doamna Marcela Dărămuș a menționat că, în urma discuțiilor avute cu reprezentanți ai administrațiilor publice locale, și-a propus ca începând cu anul școlar 2018-2019 să existe și învățământ profesional dual în zona Munților Apuseni, care să formeze elevi ce vor continua meseriile și tradițiile din această zonă.

YouTube video

După discursurile oficialităților, Colegiul Național ,,Avram Iancu” a deschis prezentarea ofertei educaționale proprii cu un moment artistic oferit de un grup de dansatori populari și cu îndemnurilor unor foști elevi, deveniți între timp studenți. Târgul a continuat cu vizitarea standurilor cu ofertele educaționale ale unităților de învățământ, acestea fiind ,,luate cu asalt” de elevii clasei a VIII-a ce și-au luat pliante de informare care să poată fi prezentate părinților și care să îi ajute pe viitor în luarea unei decizii după absolvirea ciclului gimnazial și susținerea Evaluării Naționale. În tot acest timp, și reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Alba au vizitat standurile prezentate, au discutat cu elevi, profesori, directori, au asistat la diferite prezentări, iar la final au avut o întâlnire informativă cu toți directorii unităților de învățământ din zona Apusenilor.

Ovidiu CULDA

[nggallery id=3969]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Astăzi: 103 ani de la momentul punerii pietrei de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului

Bogdan Ilea

Publicat

în

Astăzi: 103 ani de la momentul punerii pietrei de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului S-au împlinit 103 ani de la momentul în care arhitectul Victor Ștefănescu a pus piatra de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului. Joi, 28 martie 2024, se împlinesc 103 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea