Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Foto-Video. Miting de protest la Alba Iulia în faţa Prefecturii, Consiliului Judeţean şi Primăriei Alba Iulia

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Marţi, 17 ianuarie, începînd cu ora 16.00 şi pe un ger de -4 grade, aproximativ 200 de persoane au venit în faţa Prefecturii şi Consiliului Judeţean Alba, scandând slogane împotriva preşedintelui Băsescu şi a guvernului.

Lozincile de susţinere a doctorului Raed Arafat sau a SMURD nu mai erau de actualitate, de vreme ce cu nici o oră înainte medicul Arafat a revenit pe funcţia de subsecretar de stat la Ministerul Sănătăţii.

Acţiunea de marţi a fost promovată pe reţelele de socializare, în special facebook.com

De exemplu, Clubul Liberal Studenţesc din Alba îi cheama pe albaiulieni la un “protest pro-SMURD şi anti-base-boc şi udrea” la ora 16.00, în faţa Prefecturii Alba. În mesajul postat de CLS pe facebook şi preluat apoi de mulţi tineri se arată că: “Vom ieşi în stradă, să ne apărăm drepturile şi le vom demonstra că şi nouă ne pasă de soarta voastră şi a noastră. Alătură-te şi tu!!!!! Vă aşteptăm în număr cât mai mare !!!! “

Mitingurile pro SMURD, începute acum 4 zile, transformate între timp în mitinguri anti – Băsescu şi anti – Guvern au luat amploare în toată ţara, iar în judeţul Alba astfel de acţiuni au mai avut loc dumincă, la Alba Iulia şi luni, la Aiud.

La ora 17.00, protestatarii au pornit intr-un marş către Primăria Alba Iulia

UPDATE: Marşul celor aproximativ 200 de oameni s-a oprit în faţa primăriei Alba Iulia chiar la ora când o parte din angajaţii instituţiei terminaseră programul. Poliţiştii comunitari care asigurau serviciul de pază şi se aflau la ieşirea din clădire le recomandau celor de la primărie care vroiau să plece acasă să aştepte retragerea protestatarilor.

Marşul a continuat apoi spre zona Cetate a oraşului pe Calea Moţilor, B-dul Horea iar la Hotel Cetate a urmat o mică pauză. Aici, unul dintre liderii protestatarilor a dat cîteva indicaţii pentru o mai bună organizare şi sincronizare a mulţimii.

Mai departe s-a reluat acelaşi traseu parcurs şi la marşul de duminică, respectiv pe B-dul Transilvaniei pînă la monumentul dedicat revoluţionarilor de la Revoluţia din 1989. Aici, în jurul orei 18.00 acţiunea de protest s-a cam terminat. Deşi pe parcursul desfăşurării mitingului participanţii au evitat să folosească lozinci cu specific local, la intrarea pe bulevardul Transilvaniei au scandat şi un slogan pentru primarul municipiului Alba Iulia: „Hava nu uita, va veni şi ziua ta!” (vezi video)

.

 

B.P.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea