FOTO,VIDEO: Autostrada Sebeș-Turda, lotul 1. Lucrări de descărcare arheologică a sit-ului preistoric din zona viitorului nod rutier de la Sebeș

La nodul rutier de la Sebeş, punctul nevralgic al lotului 1 al autostrăzii Sebeș-Turda, au început lucrările de descărcare arheologică a sit-ului preistoric din zonă.

La începutul lunii aprilie au debutat lucrările de cercetare arheologică la un sit preistoric, a cărei existență e cunoscută de peste 50 de ani. Cercetarea arheologică se face de Muzeul Național Brukenthal din Sibiu.

În mod normal, fazele de cercetare ar trebui să dureze între 1 și 2 luni, totul depinzând de câți oameni și utilaje vor fi mobilizate în zonă.

Citește și:  Autostrada Sebeș-Turda, lotul 3, pe lista proiectelor finalizate în proporţie de 100%. Constructorul primește 1,1 milioane euro de la CNAIR

De asemenea lucrările de decopertare sunt în plină desfășurare. Se lucrează și la viitoarea traveresare peste DN1.

Urmează lucrări de executare a 2 bretele mici, pe o singură bandă pe sens, care vor lega A10 de drumul național și care se vor înțepa în cele două sensuri giratorii existente.

Citește și: FOTO-VIDEO. Autostrada Sebeș-Turda, Lotul 1: La finalul lunii martie, odată cu vremea bună, constructorul mobilizează mai mulți oameni și utilaje

Nodul rutier Sebeș va avea în total 6 bretele: 4 vor avea câte două benzi pe sens și vor face legătura cu A1 Sibiu-Deva, iar 2 vor asigura legătura dintre A10 și drumul național.

Ministerul Transporturilor a emis în data de 16 februarie, Autorizaţia de Construire pentru Nodul Sebeş de pe lotul 1 al Autostrăzii Sebeş – Turda, construit de către firma italiană Impresa Pizzarotti.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...