Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO-VIDEO. Autostrada Sebeș-Turda, Lotul 1: La finalul lunii martie, odată cu vremea bună, constructorul mobilizează mai mulți oameni și utilaje

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Autostrada Sebeș-Turda. Cum arată principalele puncte de pe Lotul 1, la sfârșitul lunii martie.

Dimineața, în sâmbăta Floriilor, constructorul (Impresa Pizzarotti) lucra pe toate porțiunile de autostradă pe care s-au deplasat reporterii ziarulunirea.ro: viitoarele poduri și viaducte peste râurile Sebeș, Mureș, Ampoi și Valea Orzii.

La viitorul pod peste râul Sebeș, practic s-au ridicat toți pilonii, mai existau puține finisaje la unul dintre ultimii piloni. După Sărbătorile Pascale, este de așteptat ca aici să fie instalate grinzile.

YouTube video

Supriza din Sâmbăta Floriilor o reprezintă Valea Orzii, unde lucrările s-au ”dezghețat”, pentru că începând de vineri, antreprenorii au mobilizat forțe noi. A fost adusă o echipă nouă și utilaje și au reînceput lucrările la viitorul viaduct care va traversa valea.

YouTube video

La Limba (Ciugud), la viitorul pod peste Mureș, se lucra la ultimii doi piloni, iar dincolo de Mureș, spre viitorul nod rutier Alba Iulia Sud, se lansau în continuare grinzile.

YouTube video

Pe drumul dintre Alba Iulia și Ciugud, în zona unde constructorul a depozitat grinzile, un utilaj impresionant, similar celui de la podul Mureș, transporta grinzi.

YouTube video

Citește și: FOTO/VIDEO: Autostrada Sebeș-Turda, lotul 1 – Antreprenorul Pizzarotti se pregătește de montarea grinzilor la viitorul pod peste râul Ampoi

La podul peste râul Ampoi, Pizzaroti nu s-a jucat: cele două macarale mari și-au făcut treaba, pe o parte a viitorului pod fiind montate deja grinzile  între toate deschiderile. De asemenea, s-a început montarea lor și pe cealaltă parte.

YouTube video

Pe Lotul 1 al autostrăzii, de 17 kilometri, tronson de la intrarea de la Sebeș până la Pârâul Iovului, la ieşire din Alba Iulia, lucrează Asocierea Impresa Pizzarotti & C SpA – Pomponio Construcţii SRL.

Citește și:  Autostrada Sebeș – Turda: Ministrul Transporturilor a declarat, la Alba Iulia, că are ca obiectiv deschiderea loturilor 3 și 4 în luna mai. Ce spune despre primele tronsoane

Valoarea contractului pentru întregul lot este de 541.739.137, 21 lei (fără TVA), semnat în 14 noiembrie 2014. Lucrările au început în 2 decembrie 2014 şi aveau termen inţial de finalizare 2 octombrie 2016. Au fost oprite în octombrie 2015, iar în 28 iunie a fost dată autorizaţia de construire. Doar pe secţiunea A, însă. Apoi, s-a dat autorizarea pentru nodul Alba Iulia Nord, la limita cu lotul 2, spre Aiud.

[nggallery id=5384]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea