FOTO-VIDEO. Autostrada Sebeș-Turda, Lotul 1: La finalul lunii martie, odată cu vremea bună, constructorul mobilizează mai mulți oameni și utilaje

Autostrada Sebeș-Turda. Cum arată principalele puncte de pe Lotul 1, la sfârșitul lunii martie.

Dimineața, în sâm băta Floriilor, constructorul (Impresa Pizzarotti) lucra pe toate porțiunile de autostradă pe care s-au deplasat reporterii ziarulunirea.ro: viitoarele poduri și viaducte peste râurile Sebeș, Mureș, Ampoi și Valea Orzii.

ELIT

La viitorul pod peste râul Sebeș, practic s-au ridicat toți pilonii, mai existau puține finisaje la unul dintre ultimii piloni. După Sărbătorile Pascale, este de așteptat ca aici să fie instalate grinzile.

Supriza din Sâmbăta Floriilor o reprezintă Valea Orzii, unde lucrările s-au ”dezghețat”, pentru că începând de vineri, antreprenorii au mobilizat forțe noi. A fost adusă o echipă nouă și utilaje și au reînceput lucrările la viitorul viaduct care va traversa valea.

La Limba (Ciugud), la viitorul pod peste Mureș, se lucra la ultimii doi piloni, iar dincolo de Mureș, spre viitorul nod rutier Alba Iulia Sud, se lansau în continuare grinzile.

Pe drumul dintre Alba Iulia și Ciugud, în zona unde constructorul a depozitat grinzile, un utilaj impresionant, similar celui de la podul Mureș, transporta grinzi.

Citește și: FOTO/VIDEO: Autostrada Sebeș-Turda, lotul 1 – Antreprenorul Pizzarotti se pregătește de montarea grinzilor la viitorul pod peste râul Ampoi

La podul peste râul Ampoi, Pizzaroti nu s-a jucat: cele două macarale mari și-au făcut treaba, pe o parte a viitorului pod fiind montate deja grinzile  între toate deschiderile. De asemenea, s-a început montarea lor și pe cealaltă parte.

Pe Lotul 1 al autostrăzii, de 17 kilometri, tronson de la intrarea de la Sebeș până la Pârâul Iovului, la ieşire din Alba Iulia, lucrează Asocierea Impresa Pizzarotti & C SpA – Pomponio Construcţii SRL.

Citește și:  Autostrada Sebeș – Turda: Ministrul Transporturilor a declarat, la Alba Iulia, că are ca obiectiv deschiderea loturilor 3 și 4 în luna mai. Ce spune despre primele tronsoane

Valoarea contractului pentru întregul lot este de 541.739.137, 21 lei (fără TVA), semnat în 14 noiembrie 2014. Lucrările au început în 2 decembrie 2014 şi aveau termen inţial de finalizare 2 octombrie 2016. Au fost oprite în octombrie 2015, iar în 28 iunie a fost dată autorizaţia de construire. Doar pe secţiunea A, însă. Apoi, s-a dat autorizarea pentru nodul Alba Iulia Nord, la limita cu lotul 2, spre Aiud.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

rocklee 31 martie 2018 at 14:44

in sfarsit un fotoreportaj facut de un ziar care imi place ….felicitari

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...