Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO Ziua Națională a Familiei, marcată la Biserica „Sf. Ecaterina” din Alba Iulia printr-o acțiune în parteneriat cu elevi de la ”Ion Agârbiceanu”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ziua naţională a familiei a fost marcată la biserica „Sf. Ecaterina” din Alba Iulia printr-o acţiune în parteneriat cu Şcoala Gimnazială „Ion Agârbiceanu” Alba Iulia.

actiune scoala biserica01

Copiii şi părinţii au intrat pentru început în lumea unor poveşti adevărate, cuprinse în sceneta „La nunta Fiului de Împărat”. Rând pe rând, elevii din clasele I C și I B au povestit în versuri viaţa unor sfinţi care în timpul vieţii au fost împăraţi, domnitori sau prinţi şi le-au făcut celor prezenţi invitaţia spre a-şi lumina haina sufletului pentru a ajunge în rai alături de aceştia. În continuare, cei prezenţi au asistat la „povestea muzicii”, prin audiţia unui mănunchi de cântări pascale, interpretate de un grup de copii – membri ai Centrului de Tineret „Sfânta Ecaterina” al parohiei –, care în fiecare duminică Îi aduc laudă lui Dumnezeu în cadrul Sfintei Liturghii.

Prezent la eveniment, directorul Şcolii „Ion Agârbiceanu” Alba Iulia, prof. Nicolae Andron, a subliniat importanţa modelelor istorice autentice – aşa cum au fost împăraţii din sceneta prezentată – pentru viaţa religioasă a celor pe care i-au condus. În continuare, d-l avocat Gheorghe Beleiu, preşedintele APOR Alba, a accentuat rolul important al familiei în educaţia religioasă a copiilor, aceasta fiind dealtfel una dintre preocupările asociaţiei care susţine în mod deosebit ora de religie.

În pregătirea acţiunii s-au implicat părinţii parohi, pr. Nicolae Ignat şi pr. Nicolae Popescu, prof. dr. Monica Opriş, prof. Florina Borşan, prof. Tabita-Ioana Botoi, prof. Gabriel Bucur şi prof. Viorica Rusu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Băncile și topogoanul de la Părculețul Grădiniței și Parcul Samoila Marza din Galțiu au fost vopsite: Gestul mărinimos făcut de un grup de copilași pentru muncitori

Bogdan Ilea

Publicat

în

Băncile și topogoanul din parcurile din Galțiu au fost vopsite: Gestul mărinimos făcut de un grup de copilași pentru muncitori Băncile de la Prculețul Grădiniței și topoganul din Parcul Samoila Marza din Galțiu au fost recondiționate și vopsite. La final, un grup format din două fetițe și un băiețel, au răsplătit printr-un gest mărinimos efortul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea