FOTO: Ziua Eroilor, marcată la Alba Iulia. Ceremonial religios, defilare militară și depuneri de coroane la monumentul din cimitirul Eroilor

ziua eroilor alba iulia06Ziua Eroilor a fost marcată joi, 9 iunie, la Alba Iulia, printr-un ceremonial religios, depuneri de coroane și o defilare militară. Oficialităţi locale, politicieni, cadre militare și membri ai societăților cultural-patriotice au venit să-și exprime recunoștința față de cei care au căzut de-a lungul veacurilor pe câmpurile de luptă, pentru credință, libertate, dreptate și pentru apărarea țării și întregirea neamului.

Manifestarea, desfășurată la Cimitirul Eroilor, a început la ora 12.00 cu un moment de reculegere, ținut concomitent cu tragerea clopotelor din lăcașele de cult și a continuat cu intonarea Imnului Naţional al României.  Momentul religios a fost susținut de preotul Teofil Slevaș împreună cu un sobor de preoți, după care, a vorbit despre însemnătatea acestei zile și  importanţa omagierii eroilor neamului, colonelul Marcel Domșa, de la Colegiul Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia.

ELIT

În continuare, a avut loc un ceremonial de depuneri de coroane și jerbe de flori la monumentul situat în  incinta Cimitirului Eroilor.

La ceremonial au participat reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului, Consiliului Judeţean, Primăriei municipiului Alba Iulia, Arhiepiscopiei Ortodoxe Române, Garnizoanei Alba Iulia, ai Direcției Județene de Informații Alba, Oficiului Județean de Telecomunicații speciale, ai asociaților de veterani de război și cultural-patriotice.

Mihail David - 2020

Activitatea s-a încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare, constituită din elevi de la Colegiul Militar ”Mihai Viteazul din Alba Iulia”.

FOTO: Robert Ghergu

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...