Rămâi conectat

Sport

FOTO: Volei Alba Blaj – Volero Le Cannet 1-3, în Champions League!!! Înfrângere amară! Adio Champions League

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Volei Alba Blaj a ratat meciul de totul sau nimic, cel al ultimelor speranțe, piezând la Tg. Mureș, 1-3 (15-25, 20-25, 25-22, 25-27), cu Volero Le Cannet, în penultima etapă din grupele Champions League, după o evoluție modestă, departe de așteptări.

Ca în manșa tur, coșmarul s-a numit rusoaica Vita Akimova – desemnată MVP-ul întâlnirii, cu 32 de puncte (în tur a făcut 43!!!). La blocaj gazdele au fost superioare (9-5), însă Volero a avut  câștig de cauză la preluare și la ași (9-5).

Campioana României a fost eliminată astfel din Champions Legaue și este în pericol chiar continuarea cursei europene, întrucât dacă este învinsă săptămâna viitoare de Prometey, cade de pe locul al 3-lea, ce asigură continuarea în Cupa CEV.

O zi neagră pentru reprezentanta României, ce avea obiectiv să ajungă în etapele eliminatorii ale Ligii Campionilor, o confruntare a deziluziilor. Jocul a durat 115 minute, iar cele mai multe puncte ale Blajului le-au realizat Bojana Milenković – 19 și Victoriia Russu – 17

Volei Alba Blaj a fost dezamăgitoare în setul inaugural, deși a avut parte de o atmosferă fierbinte creată de peste 1400 de spectatori, între care și inimoșii suporteri de la Colegiul „HCC” Abrud (admirabil gest al moților, de a fi alături de campioană). Elevele lui Stevan Ljubičić au fost conduse aproape în permanență, reușind doar să egaleze la „6”, în rest reprezentanta Franței a profitat din plin și s-a distanțat considerabil: 10-6, 15-10, 17-11, 20-14!  Antrenorul sârb a încervat să rupă ritmul, apelând la numeroase înlocuiri, inclusiv la sportiva din USA Kaitlyn Hord, la debut, însă nu a reușit să trezească o echipă copleșită de miză și sufocată de numeroasele erori, la preluare și coordonare. Publicul a sperat, însă favoritele au căzut iar în setul secund, după 7-7. Vita Akimova a arătat de ce este cea mai bună realizatoare din Champions League și Volero a luat avans: 13-10, 20-1, 24-17. S-au anulat trei mingi de set, însa Akimova a punctat pentru 2-0 la seturi.

În al treilea set, cu Axinte la coordonare, Blajul a jucat altceva, partida fiind mult mai echilibrată, iar gazdele au ajuns, în premieră, să conducă cu mai mult de un punct: 8-4 și 13-9, 15-12, 18-14. Și-a intrat însă Akimova în rol, și punctele rusoaicei au strâns scorul la 19-18, 21-20 și 23-22  Campioana României a luat o gură de aer după ce a fructificat prima minge de set: 25-22

Suspansul se prelungește. întrucât Blajul se agață cu disperare de meci, al 4-lea set fiind la fel de echilibrat, Cu faze pe muchie de cuțit, schimburi îndelungi, s-a mers cap la cap până la 22-22, cu avantaj minim de fiecare parte. Volero nu renunță și a avut nervii tari, reușind să preia conducerea decisiv: 23-22 și 24-22, având două mingi de meci, anulate de Blaj. Gazdele au mai anulat o minge de meci, iar a 4-a a avut nevoie de arbitraj video. S-a ajuns la 25-26, dar cireașa pe tort a pus-o… Akimova.

Volei Alba Blaj va mai întâlni miercuri, 8 februarie, tot la Tg. Mureș pe SC Prometey Dnipro, ratând însă oportunitatea calificării în play-off-ul dinaintea sferturilor de finală ale Champions League. Aventura europeană continuă, întrucât echipele clasate pe poziția a 3-a în Champions League vor accede în Cupa CEV

Rusoaica Vita Akimova este prima în topul european, cu cele mai multe puncte acumulate, 120

Încă de la tragerea la sorți a grupelor competiției continentale se prefigura un duel între cele două formații pentru poziția secundă a ierarhiei, întrucât Vero Volley Milano era considerată marea favorită. La prima reprezentație a anului în fața fanilor în întrecerea europeană echipa din “Mica Romă” a fost obligată să nu cedeze puncte, doar un succes cu 3-0 sau 3-1 menținându-i șansele în condițiile în care campioana din Franța avea 4 puncte avans înaintea duelului. (peste o săptămână, în 8 februarie, tot la Tg. Mureș vine SC Prometey Dnipro).

În celălalt meci din grupă, Prometey Dnipro – Vero Volley Milano 1-3, italiencele având 13 puncte și calificate deja.

În 7 decembrie 2022, la revenirea după 3 ani în grupele Champions League, Volei Alba Blaj a pierdut, scor 2-3, un meci maraton ce a durat 144 de minute. Rusoaica Vita Akimova (20 de ani) a făcut 43 de puncte, iar vizitatoarele au ratat victoria după ce au revenit de la 0-1 și au condus 2-1 la seturi și 16-14 în setul 4, înregistrând primul eșec din cele 5 dispute cu Volero Le Cannet.

Volei Alba Blaj: Gergana Dimitrova –15 puncte, Slađana Mirković – unul, Raisa Ioan – două, Bojana Milenković – 19, Victoriia Russu – 17, Jovana Kocić – 4, Andra Cojocaru (libero); au mai intrat Andreea Ispas (l), Iarina Axinte – 3, Dajana Bošković – două, Andrea Kossanyiová, Kaitlyn Hord; Jovana Cirković, Georgiana Faleș. Antrenor Stevan Ljubičić.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea