Opinii - Comentarii
Mesaje de 1 Iunie, Ziua Copilului. Ce SMS-uri, felicitări, urări le poţi trimite celor pe care îi consideri copii
Mesaje de 1 iunie, Ziua Copilului 2023 • Sms -uri de 1 Iunie. Urări si felicitări de 1 iunie • Cele mai frumoase mesaje de ”la mulți ani” de ziua copilului meu • Mesaje de la bunici pentru nepoți.
1 Iunie este cel mai bun prilej de a sărbători copilăria şi copiii, de a le oferi iubirea şi aprecierea noastră. Aceasta zi este de obicei sărbătorita cu petreceri, diverse spectacole dedicate copiilor sau cu reuniuni în aer liber ale familiilor, toate acestea dedicate micuţilor. Pentru a aduce zâmbetul pe buzele celor dragi pe care îi consideri copii, trimite-le un mesaj, un SMS, o felicitare, din cele de mai jos.
Mesaje de 1 iunie
Copilăria, mai întotdeauna trezeşte în sufletul nostru un sentiment de melancolie, este vârsta la care mugurul omenesc de-abia se deschide la viaţa şi visează gingaş. Copiii, atât de uşor de iubit! Un zâmbet curat şi strălucitor, manuţe pline de iubire!
1 Iunie este ziua ta si a tuturor copiilor. Sa fiţi sănătoşi şi mereu cu zâmbetul pe buze. Sa va bucuraţi şi sa creşteţi frumos. La mulţi ani!
Copilăria e cadoul pe care ni-l dă viaţa. Sa ne bucuram de ea. La mulţi ani tuturor copiilor!
Copilăria e vârsta la care cea mai profunda bucurie poate fi un zâmbet curat. Copilăria e o lume aparte, plina de lumina si armonie. Să vă bucuraţi de ea, dragi copii! La multi ani de 1 Iunie!
Din suflet, pentru toţi copiii lumii, azi va dorim doar bucurii. La mulţi ani!
Dragi copii, sa păstraţi întotdeauna copilăria în suflet, ca o raza de lumina, si viaţa voastră va fi mult mai frumoasa. La mulţi ani!
La mulţi ani de Ziua Copilului! Sa te bucuri de toate minunile acestei lumi!
La mulţi ani tuturor copiilor si de asemenea tuturor parintilor! Sa va bucurati de copiii vostri sănătoşi!
La Mulţi Ani! Sa creşti mare, sănătos si fericit alaturi de parintii tai, care te iubesc foarte mult!
La Mulţi Ani! Ziua in care ai intrat in viaţa noastră a fost cea mai frumoasa! Te imbratisam cu mult drag! Toate visele sa ti se îndeplineasca!
La mulţi ani, copii! Este 1 Iunie! Este ziua voastra! Multa sanatate si multe bucurii. Sa cresteti cu zâmbetul pe buze si viaţa voastră sa fie asemeni unui cer senin.
La Mulţi ani, copil frumos si bun! Sa ai o viaţa plina de bucurii, norocul sa te insoteasca si toate visele sa ti se îndeplinească!
Copilaria-i un zambet, un vis, e veselie, E pasarea ce-aluneca-n zare, Si-un gand pribeag de-o vesnicie. Copilaria-i o suava floare.
De-i senin sau nor afara, De e zi sau de e seara, Nu uita sa-ti amintesti, De frumoasele povesti, Eu va spun ca nu e greu, Si copil ramai mereu.
Doresc ca viata sa aiba pentru tine numai bucurii, iar norocul sa-ti fie prieten nedespartit.
E primul si cel din urma cuvant. E tesuta-n aur si-n margaritate. Copilaria-i o adiere de vant.
Invata sa-ti traiesti copilaria, Caci ea se duce-asa rapid, De n-ai sa poti sa zici c-a fost frumoasa, Cand s-a pierdut in infinit.
Sa-ti pastrezi zambetul cald, sufletul pur si lumina in priviri ca in prima zi cand ai vazut chipul mamei. La multi ani copil frumos!
Veverita sprinteoara, da de veste iar in tara, Ca-n poiana cu izvoare, azi e zi de sarbatoare, Flori, gandaci si licurici, pasarele si pitici, Toti s-au pregatit de zor
Mesaje de ziua copilului • Urări de 1 iunie • Felicitări de 1 iunie
Viata este o flacara ce se stinge intotdeauna, dar recapata scantei de cate ori se naste un copil.
Păstrează pentru totdeauna in suflet copilul din tine; astfel, nu va fi niciodata prea tarziu sa ai parte de o copilărie fericita. La multi ani!
Pentru cea mai mare minune a vieţii mele, pentru puiuţul care mi-a adus nespuse bucurii, pentru fiecare zâmbet si fiecare îmbrăţişare îţi mulţumesc. La mulţi ani de Ziua Copilului!
Sa ai mereu sufletul pur, zâmbetul gingas si viaţa fără griji asemenea unui copil. Scoate-ti azi la iveala gingăşia din tine! La mulţi ani!
Sa ai parte în fiecare zi de bucuria şi mândria pe care le-am simţit in ziua in care te-am adus pe lume. La mulţi ani!
Sa-ti păstrezi meu zâmbetul cald, sufletul pur si lumina din privire. La multi ani copile drag!
Sunt mandra ca eşti copilul meu, mi-ai luminat sufletul si viata din prima clipa in care te-am vazut. La multi ani, puiuţul meu drag!
Un copil e cea mai mare bogatie a unui om. Nu e miracol mare mare si bucurie mai frumoasa decat aceea de a avea un copil. Pentru toti copiii lumii, La multi ani de 1 Iunie!
Viata noastra ar fi pustie fara tine, intunecata fara lumina din ochii tai, trista fara zambetul tau, iar soarele si luna nu ar mai straluci la fel fara tine. La multi ani!
Aşa eram eu la vârsta cea fericita si asa cred ca au fost toti copiii, de cand ii lumea si pamantul, măcar sa zică cine ce-a zice.
Sa nu uiţi niciodată de leapşa, de de-a v-aţi ascunselea ori de omul negru, de coatele julite si hainele vesnic murdare. Sa nu uiti de tine…
Cea mai mare bucurie a unui copil este aceea de a se juca. Si ce bucurie imensa! Asa ca nu uita sa te joci si sa le aminteşti si altora sa facă asta!
Unde parchez, unde lucrez, când ne intâlnim, de ce ai intarziat, cand e gata, penalizare, sunt obosit. Desigur, tu nu inţelegi nimic din toate astea pentru ca ai stiut sa te detasezi de lumea celor mari si sa păstrezi seninătatea copilăriei în viaţa ta.
1 Iunie este ziua ta. Eu ti-am dat viata, dar tu mi-ai dat mult mai mult. Desi ai crescut, mereu vei fi copilul meu drag. La Multi Ani si te iubesc mult!
La Mulţi Ani! Sa ai parte in fiecare zi de bucuria si mandria pe care le-am simtit eu in ziua in care te-am adus pe lume.
La Mulţi ani, copil frumos si bun! Sa ai o viata plina de bucurii, norocul sa te insoteasca, iar ghinionul sa te ocolească! Toate visele sa ti se indeplineasca!
Astăzi nu este o zi oarecare. Este ziua in care tu, copilul meu drag si scump, mi-a schimbat viata pentru totdeauna, 1 iunie, ziua in care te-ai nascut tu. La Multi Ani!
La Mulţi Ani! Ziua in care ai intrat in viata noastra a fost cea mai frumoasa! Te imbratisam cu mult drag!
La Mulţi Ani! Sa creşti mare, sănatos si fericit alaturi de parintii tai, care te iubesc foarte mult!
In afara de asta nu uitaţi, copilul este bogăţia omului sărac!
La mulţi ani tuturor copiilor si de asemenea tuturor părintilor! Sa va bucurati de copiii voştri sănătoşi!
Mesaje de la mulți ani pentru copii din partea părinților, bunicilor, colegilor de clasă
-Astăzi, s-a ivit soarele de după nori și au cântat păsările melodii lor vesele pentru a vesti că tu ai zi de naștere! Te așteaptă un drum lung și dificil în viață, dar cel mai important e să crezi în tine și să știi că vei reuși, pentru că noi, părinții și prietenii tăi vom fi mereu alături!
-Privește spre cer! Fiecare stea reprezintă un copil. A ta este cea mai strălucitoare și frumoasă dintre toate, pentru că astăzi este ziua ta de naștere. Fie ca viața să-ți fie încălzită de lumina ei magică, strălucirea ei să-ți călăuzească calea, iar măreția stelei să îndepărteze toată tristețea. La mulți ani!
-Copil dulce, chiar dacă încă ești micuț, îți doresc să crești frumos, sănătos, inteligent, fericit, să-i bucuri pe mama și tata și întreaga lume. Să ai o copilărie frumoasă ca în povești, prieteni devotați, emoții plăcute și multe surpize care să-ți îndeplinească toate capriciile tale nevinovate.
Mesaje Scurte Pentru Copii
Un cuvânt plăcut adresat copilului de ziua de naștere îl va înveseli, iar dorințele sincere îl vor inspira și îi vor da încredere în sine. De aceea, nu ezitați să citiți aceste mesaje scurte pentru copii pentru o formulare cât mai potrivită.
-Copilul meu, azi ai o sărbătoare – ziua de naștere! Familia ta este mândră de tine, tu ești un soare frumos pentru noi. Cel mai dorit, drag și scump. Acum viața noastră nu este în zadar.
-Dragostea noastră micuță, te felicităm! Ești copilul pe care ni l-am dorit mereu. Ești cea mai bună! Crește cuminte și sănătoasă, sub ocrotirea Maicii Domnului!
-Felicitări, la mulți ani! Îți doresc fericire, bucurie! Să ai mulți prieteni, pentru a-ți face viața mai distractivă. Îți doresc zâmbete ca să alunge tristețea. Și soarele mereu să strălucească pentru tine. Faptul că te-ai născut – deja e o sărbătoare!
-Dragul nostru, vom fi mereu alături de tine! Împreună vom trece peste toate greutățile. Suntem foarte fericiți că ne-ai ales pe noi ca părinți. La mulți ani!
-Puiule, ai mai crescut cu încă un an! Ai devenit nu doar mai în vârstă, dar și mai inteligent, mai dulce și mai frumos. Ești cea mai scumpă priveliște din ochii noștri. La mulți ani!
-Ca o prințesă, fii frumoasă și fericită! Mănâncă terci ca să crești, dar nu doar în corp, ci și în minte, suflet și faptă! Ești bucuria noastră!
-Crește sănătos și fericit, iubitule copil! Ia de la tata mintea și tăria, de la mama frumusețea și ingeniozitatea, iar de la bunici – înțelepciunea și răbdarea! Crește spre bucuria tuturor. La mulți ani!
-Felicitări! Ești sufletul nostru! Să crești inteligent, puternic, de succes și să ne aduci tuturor bucurie!
-Te iubim, copile! Fii amabil, inteligent, puternic și nu uita de poveștile copilăriei!
Mesaje de 1 iunie • Urări de 1 iunie • Felicitări de 1 iunie
-La mulți ani! Ura! Toată lumea îți aduce azi cadouri și flori. Să ai o zi cât mai fermecătoare și mai distractivă! Ești bucuria și grija noastră.
-Ziua ta de naștere este pentru a-ți spune: te vom lăsa să mergi pe drum singur, păzindu-te din spate. Vom crede în tine mereu și te vom aștepta întotdeauna. Pentru că te iubim!
-Micuțul nostru, vrem ca dorințele tale să se împlinească, să-ți găsești fericirea și pe calea vieții tale să nu plouă!
-La mulți ani! Ești cel mai scump din lume! Împreună cu tata îți dorim împlinirea viselor, multe jucării de pluș, multe mingi și dulciuri! Te iubim cel mai mult!
-La mulți ani, puiule! Crește și înflorește! În viață, îți dorim bucurie și fericire! Să ai tot ce poftești!
-Ziua de naștere este cea mai bună sărbătoare. Felicitări, odorașule! Fie ca visele tale să devină realitate – pentru asta te-ai născut!
-De ziua ta, băiatul meu, îți doresc întregul pământ – păduri, mări și oceane, țări exotice și insule nepopulate. Vreau să cucerești munții, dar oriunde nu te-ai duce, să nu uiți că acasă te așteaptă părinții tăi iubitori.
-A trecut încă un an și din nou vin oaspeții cu darurile mult așteptate. Îți dorim zâmbete și fericire, râsete și bucurie, prieteni credincioși și o cale directă, munți de ciocolată și toate celelalte dulciuri îți dorim să le găsești!
-Iepuras, la multi ani! Ai crescut foarte mare și vreau ca totul să fie bine la tine. Să ai mulți prieteni, multe jocuri, multe râsete. Glorie și succes în sportul pe care îl practici. Și multe urări de bine! Să știi că efortul tău te va ajuta în viață!
-La mulți ani! Ai devenit mai inteligent cu încă un an! Ai început să sari în sus, ai început să fugi departe. Te uiți cu atenție și îți cauți jucăriile. Ai început să mănânci mai bine, deci – ai crescut mare! Azi este sărbătoarea ta – la mulți ani, puiul meu!
-Azi e o zi minunată, mult așteptată – e ziua ta! Să porți în inimă numai bucurie și să ai în casă mai multă distracție. La mulți ani, fetiță dulce!
Opinii - Comentarii
Pensia de urmaș 2023: Astăzi este ultima zi în care elevii și studenții pot depune dovada că își continuă studiile. Informare transmisă de Casa Națională de Pensii
Pensia de urmaș 2023: Astăzi este ultima zi în care elevii și studenții pot depune dovada că își continuă studiile. Informare transmisă de Casa Națională de Pensii
Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) a anunțat că luni, 25 septembrie, este ultima zi pentru beneficiarii pensiilor de urmaș pentru depunerea dovezii că își continuă studiile.
Citește și: Pensii 2023: Ce documente sunt necesare pentru pensia de urmaș și ce schimbări sunt așteptate în 2024
Până luni, 25 septembrie, elevii și studenții beneficiari de pensii de urmaș trebuie să facă dovada. Altfel, ei riscă să se trezează cu pensia suspendată.
Concret, elevii beneficiari de pensie de urmaș, care au împlinit vârsta de 16 ani, au obligația să prezinte până mâine adeverința din care să rezulte că sunt înscriși în anul școlar 2023–2024.
Totodată, tot până mâine, studenții beneficiari de pensie de urmaș, în vârstă de până la 26 de ani, au obligația să depună la sediul caselor teritoriale de pensii o declarație pe propria răspundere privind continuarea studiilor.
Citește și: Pensii 2023: Care este termenul până la care puteți achita retroactiv contribuția
Ulterior, până la 25 octombrie, studenții trebuie să depună adeverința în original din care să rezulte că sunt înscriși în anul universitar 2023-2024.
Anunțul Casei de Pensii:
„În atenția elevilor și studenților beneficiari ai unei pensii de urmaș
A. Elevii beneficiari ai unei pensii de urmaş, care au împlinit vârsta de 16 ani, au obligația să prezinte, până la data de 25 septembrie 2023 adeverința din care să rezulte că în anul școlar 2023–2024, urmează o formă de învățământ organizată potrivit legii.
!!! În cazul nedepunerii adeverinței, pensia de urmaș aferentă lunii octombrie 2023 se reține de la plată.
B. Studenții beneficiari ai unei pensii de urmaş, în vârstă de până la 26 de ani, au obligația, după caz:
– să transmită/depună la sediul caselor teritoriale de pensii – până la data de 25 septembrie 2023 – o declarație pe propria răspundere privind continuarea studiilor.
În cazul nedepunerii declarației, până la data de 25 septembrie 2023, pensia aferentă lunii octombrie va fi reținută de la plată, potrivit procedurii.
– să prezinte caselor teritoriale de pensii – până la data de 25 octombrie 2023 – adeverința în original din care să rezulte că în anul universitar 2023-2024, urmează o formă de învățământ superior, organizată potrivit legii.
!!! În situația neprezentării până la data de 25 octombrie 2023 a adeverinței în original, pensia de urmaș aferentă lunii noiembrie va fi reținută de la plată”.
Sursa: bugetul.ro
Opinii - Comentarii
25 septembrie: Ziua Dăruirii. A dărui din inimă înseamnă a contribui la o activitate nobilă, valoroasă
Începând cu anul 2019, la data de 25 septembrie se sărbătoreşte, în România, “Ziua dăruirii“. Iniţiată de senatorul PSD Niculae Bădălău, propunerea legislativă a fost adoptată de Senat la 17 septembrie 2018 şi de Camera Deputaţilor la 28 noiembrie 2018, Legea nr. 355/2018 fiind promulgată la 27 decembrie 2018.
Potrivit expunerii de motive semnate de iniţiatorul actului normativ şi publicate pe site-ul www.cdep.ro, această zi este menită “să încurajeze generozitatea şi implicarea socială (…) Dăruirea este, înainte de toate, un act profund şi personal, izvorât dintr-o nevoie umană, aceea de a fi bun, generos: de a oferi celuilalt, de a te simţi împlinit, de a-i contamina pe alţii de bucuria vieţii. A dărui din inimă, a participa la ceva anume, a ajuta pe cineva, a face un bine cuiva poate însemna şi a simţi că faci parte dintr-o comunitate pe care vrei să o faci un loc mai bun şi mai frumos, a contribui la o activitate nobilă, valoroasă“.
Totodată, în expunerea de motive se arată că instituirea unei astfel de zile oferă şcolilor prilejul de a-i implica pe copii în discuţii despre filantropie şi voluntariat, scopul promovării acestei iniţiative legislative fiind acela de „a creşte responsabilitatea cetăţenilor de toate vârstele, de a servi toate segmentele societăţii, de a contribui la o moştenire culturală care trebuie amplificată, de a încuraja generozitatea şi implicarea socială prin instituirea unei Zile a dăruirii”.
Conform Legii nr. 355/2018 privind instituirea acestei zile, cu acest prilej pot fi organizate, de către autorităţile publice centrale şi locale şi de instituţiile aflate în subordinea acestora, de către societatea civilă şi persoane fizice şi juridice, programe şi manifestări culturale, educative, artistice, de voluntariat, cu caracter social. De asemenea, autorităţile publice centrale şi locale şi instituţiile aflate în subordinea sau în coordonarea acestora pot acorda sprijin logistic şi fonduri din bugetele proprii, în vederea organizării şi derulării în bune condiţii a evenimentelor menţionate, în limita alocaţiilor bugetare.
Sursa: agerpres.ro
Opinii - Comentarii
24 septembrie: Ziua internaţională a persoanelor cu deficienţe de auz. Aproximativ 5% din populaţia lumii suferă de pierderea auzului
24 septembrie: Ziua internaţională a persoanelor cu deficienţe de auz. Aproximativ 5% din populaţia lumii suferă de pierderea auzului
În 2023, Ziua internaţională a persoanelor cu deficienţe de auz este marcată la 24 septembrie şi are ca temă „O lume în care surzi de pretutindeni pot semna oriunde!”. Obiectivul acestei zile este creşterea gradului de conştientizare cu privire la provocările persoanelor cu deficienţe de auz.
Iniţiativă a Federaţiei Internaţionale a Surzilor (World Federation of the Deaf – WFD), de la sărbătorirea pe parcursul unei zile evenimentele devenind tot mai numeroase s-a decis celebrarea pe durata unei săptămâni şi a fost aleasă ultima săptămâna a lunii septembrie, pentru a marca şi primul congres de constituire a organizaţiei, care a avut loc în 1951.
Sărbătorită în fiecare an în ultima duminică a lunii septembrie, această zi încheie săptămâna de evenimente dedicate persoanelor cu deficienţe de auz. Tema pentru săptămâna 2023: „O lume în care surzi de pretutindeni pot semna oriunde!”, a adus în atenţia factorilor de decizie, necesitatea respectării drepturilor omului în cazul persoanelor surde prin recunoaşterea legală a limbilor semnelor naţionale. 60% dintre statele părţi la Convenţia Naţiunilor Unite privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi încă nu au obţinut recunoaşterea legală a limbilor semnelor lor naţionale. Recunoaşterea juridică este un proces care permite o mai mare conştientizare a drepturilor lingvistice şi culturale ale persoanelor surde şi deschide calea pentru schimbarea socială. WFD face apel la comunităţile de surzi să întreprindă acţiuni specifice pentru a se asigura că în comunităţile cu aceste deficienţe sunt incluse toate persoanele surde, după cum se arată pe wfdeaf.org/iwdeaf2023. Federaţia Mondială a Surzilor este o organizaţie globală a cărei activitate este desfăşurată pentru a asigura drepturi egale pentru 70 de milioane de surzi din întreaga lume.
De-a lungul anilor, evenimentele organizate pentru marcarea acestei zile au căpătat amploare şi au inclus o serie de conferinţe, expoziţii de artă, festivaluri de film, evenimente sportive şi distractive. Potrivit wfdeaf.org, aceste acţiuni impun participarea şi implicarea diverselor părţi interesate, inclusiv familii, colegi, organisme guvernamentale, interpreţi profesionişti ai limbajului de semne.
Mulţi oameni îşi pierd auzul. Peste 460 de milioane de oameni suferă de pierdere a auzului şi acest număr reprezintă aproximativ 5% din populaţia lumii. Zgomotul este principala cauză a pierderii auzului. Expunerea continuă la zgomot puternic provoacă de obicei piederea auzului. Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, peste un miliard de persoane sunt expuse riscului de pierdere permanentă a auzului. De aceea este importantă săptămâna dedicată acestor deficienţe, populaţia având ocazia să cunoască cum poate face faţă pierderii auzului, aflând mai multe informaţii despre limbajul semnelor şi despre cum poate fi folosit.
De mai bine de un secol, persoanele cu deficienţe de auz din întreaga lume s-au organizat în asociaţii reprezentative pentru a-şi promova drepturile ce li se cuvin şi care trebuie respectate şi sunt reprezentate în fiecare grup la nivel naţional, cultural, lingvistic şi etnic. Aceste organizaţii au nevoie de resurse financiare pentru consolidare, pentru o funcţionare eficientă şi solicită sprijinul oraganizaţiilor naţionale cu putere de decizie.
Federaţia Mondială a Surzilor este una dintre cele mai vechi organizaţii internaţionale de persoane cu dizabilităţi din lume. Recunoscând că persoanele surde din întreaga lume se confruntă cu obstacole în calea participării la deciziile de elaborare a politicilor care îi afectează, WFD a luat fiinţă la Roma, Italia, la 23 septembrie 1951. La primul Congres Mondial au fost prezenţi doar delegaţi din partea a 25 de asociaţii naţionale ale surzilor. Astăzi, membrii organizaţiei reprezintă 125 de ţări de pe cinci continente. WFD colaborează cu Naţiunile Unite şi agenţiile sale de la sfârşitul anilor 1950. Cea mai recentă implicare a WFD a fost esenţială în susţinerea şi dezvoltarea Convenţiei Naţiunilor Unite privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi (United Nations Convention on the Rights of Persons with Disabilities – CRPD), care a fost adoptată de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite în 2006 şi a intrat în vigoare în 2008. WFD rămâne activ implicată, în implementarea, monitorizarea şi promovarea ratificării CDPD de către statele membre.
Sursa: stiritvr.ro
-
Ştirea zileiacum 24 de ore
FOTO| Povestea de viață impresionantă a unei femei din Alba: La cei peste 100 de ani, deapănă amintiri cu o minte ageră și memorie sclipitoare
-
Ştirea zileiacum 22 de ore
Fotografii din județul Alba, săraci lipiți pământului: Diferențe ENORME între venitul declarat și prețurile practicate
-
Actualitateacum 8 ore
Reduceri CFR pentru studenți 2023: Ce categorii beneficiază de bilete mai ieftine și ce trebuie să știți
-
Ştirea zileiacum 20 de ore
Urs observat la Răhău, pe drumul național: Locuitorii, avertizați prin mesaj RO-ALERT
-
Ştirea zileiacum 2 ore
DEZASTRU în rândul bugetarilor! Marcel Ciolacu anunță concedieri masive: „Se vor desființa mii de posturi de șefi, cu toată liota de consilieri, șoferi și secretare”
-
Actualitateacum 24 de ore
24 septembrie| O nouă avertizare COD PORTOCALIU de vremea rea în județul Alba: Averse, descărcări electrice și grindină. Mesaj RO-ALERT în zonele vizate