Rămâi conectat

Sport

FOTO: Volei Alba Blaj, prima victorie în grupele Champions League, 3-0 în Cehia cu Prometey

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Campioana României, Volei Alba Blaj, a obținut prima victorie în Liga Campionilor, scor 3-0 (25-15, 25-22, 25-21), Cu SC Prometey Dnipro (Ucraina), în primul meci al anului 2023, o partidă disputată în Cehia, la Kutna Hora, și contând pentru etapa a 3-a a grupei B din Liga Campionilor.

Întâlnirea a durat 77 de minute, fiind în proporție însemnată la discreția reprezentantei României. Victoriia Russu a strâns cele mai multe puncte (14), din formula oaspetelor, fiind desemnată MVP-ul întâlnirii. Voleibalista din Rusia a fost secondată de Gergana Dimitrova – cu 13 puncte, iar de partea cealaltă s-au distins Yevheniia Khober – cu 15 și Oleksandra Milenko – cu 13 puncte. Antrenorul Stevan Ljubičić nu a efectuat nicio modificare, astfel că debutul voleibalistei din USA, Kaitlyn Hord, unul dintre cele două transferuri ale iernii, s-a amânat pentru meciul din Divizia A1.

Cu 4 puncte acumulate, formația din „Mica Romă” a urcat pe locul secund al ierarhiei, joi disputându-se întâlnirea Volero Le Cannet – Vero Volley Milano.

Setul inaugural a fost la discreția Blajului, care a realizat 7 puncte consecutive, distanțându-se de la 11-12 la 11-19, și astfel și-a adjudecat fără emoții parțialul. Al doilea set s-a dovedit mai echilibrat, cu momente bune de ambele părți. Gazdele au egalat la „12”, oponentele au replicat, detașându-se pe tabelă la 20-15, însă au fost nevoite să înfrângă o rezistență ucraineană dârză, Prometey apropiindu-se la un singur punct (21-22 și 22-23). În cel de-al treilea set gazdele au încercat să reintre în meci, conducând cu 6-4, 11-9 și 13-12, dar adversarele și-au păstrat concentarea, au preluat conducerea și de la 16-17 s-au îndreptat spre victorie, fructificând a doua minge de meci, după ce au condus cu 21-17 și 23-20.

Volei Alba Blaj avea două eșecuri și un singur punct în întrecerea continentală, în Champions League urmând, în 18 ianuarie, ultimul joc extern, în Italia.

Pentru campioana României, ianuarie este una a deplasărilor lungi, cu dispute pe două fronturi, Liga Campionilor și Divizia A1, și un singur joc pe teren propriu. Astfel, până în 28 ianuarie sunt prevăzute 5 întâlniri, după cum urmează: **duminică, 15 ianuarie, cu CSO Voluntari, la ora 17.00; *miercuri, 18 ianuarie, cu Vero Volley Milano (Champions League); *sâmbătă, 21 ianuarie, cu CSM București (singurul acasă); *miercuri, 25 ianuarie, cu “U” NTT Data Cluj; *sâmbătă, 28 ianuarie, cu CSM Lugoj.

Volei Alba Blaj: Gergana Dimitrova –  13 puncte, Slađana Mirković – 6  p, Raisa Ioan – 4 p, Bojana Milenković – 12 p, Victoriia Russu – 14 p, Jovana  Kocić – 12 p, Andra Cojocaru (libero), a mai intrat Andreea Ispas (l); Iarina Axinte, Andrea Kossanyiová, Georgiana Faleș, Jovana CirkovićKaitlyn Hord. Antrenor Stevan Ljubičić

Sursa foto: CSM Volei Alba Blaj


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Înotătorii LPS Alba Iulia la Naționale: Andrea Zsebe – 3 medalii de argint, ștafetele combinate – două medalii de bronz

Dan HENEGAR

Publicat

în

Înotătorii LPS Alba Iulia la Campionatele Naționale de seniori, tineret și juniori: Andrea Zsebe – 3 medalii de argint, ștafetele combinate – două medalii de bronz La Campionatul Național de seniori, tineret și juniori, înotătorii de la LPS Alba Iulia au reușit rezultate de apreciat, fiind adjudecate 5 medalii, toate în probele juniorilor II. Astfel, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea