Rămâi conectat
SP&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: Volei Alba Blaj – Dinamo 3-1, în Divizia A1 | Campioana riscă să piardă meciul la „masa verde”!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Volei Alba Blaj, campioana României, a câștigat, în Sala „Timotei Cipariu”, partida cu Dinamo București, contând pentru etapa a 8-a a Diviziei A1, scor 3-1 (21-25, 25-20, 25-17, 29-27) și rămâne singura echipă imbatabilă în actuala stagiune.

Un al 4-lea set, care a durat 40 de minute, în care Blajul a avut 5 mingi de meci anulate de adversare, ce nu au renunțat niciun moment!

Într-un final electrizant, oaspetele au contestat faptul că  adversarele nu au avut două jucătoare autohtone în teren, regulă impusă de FR Volei din acest campionat!

Au fost câteva faze spre sfârșitul ultimului set în care Blajul nu a respectat aceasta regulă, în momentul în care a intrat Andrea Kossanyiová în locul Georgianei Faleș, iar observatorul a notat acest aspect în raportul de joc. Cazul urmează sa fie analizat de către Comisia de Disciplină a FRV, fiind foarte posibil ca Blajul să piardă 0-3 la „masa verde”!!!

Conform regulamentului, dacă greșeala este observată în timpul setului, atunci e considerată și judecată conform paragrafului referitor la schimbarea neregulamentară, iar echipa în culpă pierde punctele câștigate în acea perioadă. Dacă greșeala se observă după terminarea setului, atunci echipa în culpă pierde setul cu 25-0, iar dacă nimeni nu observă până la terminarea partidei, atunci formația care a ”călcat strâmb” pierde meciul.

O repetiție extrem de utilă pentru deținătoarea titlului, un meci echilibrat, într-o sală plină, înaintea revenirii în Champions League, meci miercuri, 7 decembrie, de la ora 21.00, în Franța, cu Volero Le Cannet.

Emotții pentru formația din Ardeal au fost două seturi, primul și ultimul, Blajul revenind de la 0-1 și realizând a 7-a victorie la rând în întrecerea internă, după 114 minute. Cele mai bune jucătoare au fost Bojana Milenković – cu 23 de puncte și Gergana Dimitrova – cu 22, de partea cealaltă distingându-se Jelena Vulin – tot cu 22.

Cu un echipament nou, gen „Feyenoord Rotterdam”, blăjencele au dezamăgit în setul inaugural, când de la 5-5 vizitatoarele au dominat ostilitățile, distanțându-se încet dar sigur: 9-13, 10-14, 12-15. Trupa lui Stevan Ljubičić nu se regăsea, nimic nu mergea, iar antrenorul sârb, exasperat, își epuizase time-out-urile, la 12-17, iar pe teren au intrat Axinte și Faleș. Iureșul dinamovist nu a fost însă stopat, bucureștencele s-au desprins la 24-17, iar efortul Blajului nu a dat roade, deși s-a apropiat la 21-24, speranțele sfârșindu-se cu un serviciu în aut trimis de Kocić.

Și în setul secund suspansul a continuat, Dinamo distanțându-se la 14-11, 15-12 și 18-15.  Blajul s-a trezit însă, spectatorii au pus presiune, iar favoritele au egalat la 19 și cu 5 puncte la rând au restabilit egalitatea pe tabelă: 25-20. Gazdele și-au ridicat nivelul, lucrurile au început să funcționeze, al treilea set fiind echilibrat doar la început, până la 9-9, pentru ca Blajul să își impună autoritar ritmul: 20-14, 24-16. Cu un 5-0 în favoarea Blajului a demarat ultimul set, care a ajuns, fără să forțeze, la 8-2. A urmat o cădere, speculată prompt de oaspete, care au egalat la 10 și au ținut aproape, nepermițându-le adversarelor să se desprindă la mai mult de două puncte (17-15, 18-16, 19-18, 20-19). Partida a căpătat accente dramatice, o fază litigioasă însemnând un punct pentru Dinamo, ce a făcut 20-21, cu proteste ale ambelor bănci tehnice și cartonașe galbene. Vizitatoarele s-au apărat cu disperare, nu au cedat într-un final încins, fiind mereu aproape: 22-23,ba mai mult anulând două mingi de meci ale Blajului la 22-24! S-a făcut 24-24 Blaj a avut a treia minge de meci și aceea anulată, la fel a fost și cu a 4-a, ajungându-se la 26-26

Echipa din „Mica Romă” a avut două săptămâni de pauză și aborda acest joc din postura de lider, cu 6 succese din tot atâtea confruntări și 17 puncte din 18 posibile. Dinamo are ambiții în acest sezon, a pierdut un singur meci, 2-3 cu Rapid și a câștigat în 5 seturi în deplasările cu CSM Târgoviște și CSO Voluntari, formații clasate pe podium ediția trecută.

Volei Alba Blaj: Gergana Dimitrova – 22 puncte, Slađana Mirković – 3 p, Raisa Ioan, Bojana Milenković – 23 p, Victoriia Russu – 4 p, Jovana  Kocić – 14 p, Andra Cojocaru (libero); au mai intrat Andreea Ispas (l), Georgiana Faleș – 4p, Iarina Axinte – un punct, Jovana Cirković – 7 p (surpriza plăcută), Sorina Miclăuș, Andrea Kossanyiová. Antrenorul Stevan Ljubičić.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Finala Diviziei A1 la volei feminin se mută în „Alba Blaj” Arena | Vineri, ora 20.00, Volei Alba Blaj – CSO Voluntari, al 3-lea duel, victoria gazdelor ar prelungi suspansul!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Finala Diviziei A1 la volei feminin se mută în „Alba Blaj” Arena | Vineri, ora 20.00, Volei Alba Blaj – CSO Voluntari, al 3-lea duel, victoria gazdelor ar prelungi suspansul Finala Diviziei A1 la volei feminin se mută în „Alba Blaj” Arena, mâine și sâmbătă fiind prevăzute alte două întâlniri, de la ora 20.00, în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea