FOTO: Volei Alba Blaj – Dinamo 3-0 | Start perfect de an pentru campioană

Campioana României, Volei Alba Blaj, a învins Dinamo București, scor 3-0 (25-18, 25-10, 25-16), în Sala „Timotei Cipariu”, în derby-ul celei de-a doua părți a Diviziei A1, primul meci de volei feminin din 2021.

O adevărată demonstrație de forță a trupei conduse de Darko Zakoc, ce și-a spulberat adversara, într-un meci dominat net, ce a durat numai 63 de minute. De altfel, reputatul tehnician sârb nu a făcut nicio înlocuire și nu a solicitat vreun time-out.

ELIT

A fost a 11-a victorie stagională a echipei din „Mica Romă” în cele 12 etape și totodată cel de-al 18-lea succes consecutiv înregistrat în fața rivalei din Capitală. Duminică, la ora 18.00, tot în Sala „Timotei Cipariu”, deținătoarea titlului va întâlni CSM Lugoj.

Ușor deconectate, gazdele au început în dezavantaj, fiind conduse cu 2-6, egalarea producându-se la „6”. S-a mers cap la cap, cu minime avantaje de ambele până la 14-14, când Blajul a luat trei puncte la rând, s-a detașat decisiv până la 22-15, prima minge de set fiind rezolvată spectaculos de Ana Antonijevic.

În al doilea set Dinamo a fost umilită, oponentele ridicând ritmul de joc. Blajul a făcut legea și și-a pus oponentele la colț, conducând la diferențe copioase: 8-2, 14-6, 20-8, 24-10. Nici în setul ultim lucrurile nu au stat altfel, disputa având aceleași coordonate, Blajul a continuat să domine categoric (14-8, 17-10, 20-13), victoria fiind conturată extrem de facil.

ADEZIUNE PLUS

Cele mai multe puncte pentru Blaj le-au realizat Ioana Baciu – 15,  Bojana Milenković – 13, Bojana Čelić-Markovic – 11, Maja Aleksic – 10.

Volei Alba Blaj: Ana Antonijević – două puncte, Ioana Baciu – 15, Jovana Kocić – 6, Maja Aleksić – 10, Bojana Čelić-Markovic – 11, Bojana Milenković – 13, Silvija Popović – libero; Regan Hood Scott, Ștefania Cheluță, Irina Malkova, Francesca Alupei, Réka Bleicher, Aleksandra Spasenic, Ramona Rus.

Și returul Diviziei A1 se va disputa tot sub formă de turnee, șase la număr, care înlocuiesc etapele săptămânale, la fel ca în prima parte a sezonului. În Sala “Timotei Cipariu” vor avea loc două turnee consecutive, în 22-24 ianuarie și 5-7 februarie, blăjencele urmând să mai evolueze la Pitești (6-8 martie), Tg. Mureș (19-21 martie) și Bacău (2-4 aprilie).

Așadar, programul jocurilor din weekend este următorul: *vineri, 22 ianuarie, ora 15.00: Volei Alba Blaj – Dinamo; *sâmbătă, 23 ianuarie, ora 18.00: Dinamo București – CSM Lugoj; *duminică, 24 ianuarie, ora 18.00: Volei Alba Blaj – CSM Lugoj.

Foto: Nicu GOGA, Radio Blaj

Dan HENEGAR

Te-ar putea interesa și:

După un an 2020 în “alb” și “negru”, Daniel Nicula vrea să plece de la Gaz Metan Mediaș pentru a juca mai mult

Pentru Daniel Nicula, puștiul minune crescut la Așezământul Social “Sf. Ghelasie” din Stremț, anul 2020 a fost unul cu lumini… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Ovidiu Pănăzan (powerlifting), pentru al șaselea an consecutiv desemnat cel mai bun antrenor din Alba la secțiunea sporturi neolimpice

Gala Sportului Județean 2020, una derulată doar în mediul online, din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus, i-a adus… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Industria Galda de Jos – șanse minime de a primi finanțare de la consilierii locali în acest an | Divizionara terță, foarte aproape de abandonul competițional, după aproape 7 ani!

Se prefigurează o iarnă amară pentru Industria Galda de Jos! Conform unor informații neoficiale deocamdată, aleșii locali nu intenționează să… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

LPS Alba Iulia, trei victorii în turneul Under 16 | După o pauză de un an, s-a jucat baschet în Cetatea Marii Uniri!

Baschetul din Cetatea Marii Unrii a revenit pe parchet după o pauză de aproape un an, în weekend derulându-se în… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro