Rămâi conectat

Sport

FOTO: Volei Alba Blaj – CSO Voluntari 3-1, în derby-ul etapei a 6-a din Divizia A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Ocupantele primelor două poziții din ierarhia Diviziei A1 la volei feminin, Volei Alba Blaj și CSO Voluntari s-au înfruntat în etapa a 6-a a Diviziei A1 în Sala „Timotei Cipariu”, vicecampioana României impunându-se cu scorul de 3-1 (25-23, 24-26, 25-17, 25-11).

A fost al 6-lea succes din tot atâtea jocuri pentru gruparea din „Mica Romă”, ce a pregătit și debutul din competițiile continentale, miercuri, 17 noiembrie, în „16”-imile de finală ale Cupei CEV, în deplasare cu Vasas Budapesta.

Un joc cu două părți distincte, primele două seturi – echilibrate, în care formația din Ilfov a pus multe probleme, și celelalte două în care vicecampioana a făcut legea, rezultând cel mai dificil duel din această stagiune pentru liderul cu maximum de puncte (locul secund, campioana CSM Târgoviște – 14 puncte). Partida a durat 100 de minute, iar principala realizatoare a fost Dijana Vukovic (CSO Voluntari) – cu 20 de puncte (Eli Uattara și Darya Valadzko – câte 11 puncte, dintre coechipiere), urmată de Gergana Dimitrova – 17, Nađa Ninković și Victoriia Russu (toate Volei Alba Blaj) – câte 16.

O cursă de urmărire, acesta a fost primul set în ceea ce o privește pe vicecampioană, ce a început șovăielnic jocul, fiind condusă cu 6-2, 8-4 și 10-5, moment în care Stevan Ljubičić a apelat la primul time-out, în încercarea de a-și scoate elevele din pasa proastă. Blajul a egalat la 11, însă oponentele s-au desprins la 18-15 iar gazdele s-au apropiat în trei rânduri la un singur punct (17-18, 18-19, 19-20). Meciul a continuat să fie pe munchie de cuțit, cu egalitate la 21, gazdele prima dată în avantaj, 23-22, iarăși egalitate, pentru ca Victoriia Russu să fructifice prima minge de set pentru 25-23.

La fel de periculos a trăit vicecampioana și startul setului doi: 3-8, 5-9, 7-11, 9-13 moment în care a intrat libero-ul Andreea Ispas. Scorul s-a strâns după punctele reușite de Gergana Dimitrova (16-17), egalitatea fiind restabilită de Kocic, mergându-se cap la cap până la 19-19, pentru ca în cele din urmă CSO Voluntari să captureze setul cu 26-24, asta după ce blăjencele au irosit o minge de set.

Următoarele două parțiale au fost dominate copios de vicecampioană, ce a mărit turația și a câștigat toate punctele puse-n joc

Formația din Ilfov este revelația actualei stagiuni, înaintea jocului plasându-se pe locul secund, cu 11 puncte, 4 victorii, inclusiv cu campioana CSM Târgoviște, pierzând un singur meci, 2-3 cu Rapid.

În intersezon, CSO Voluntari a convins-o pe Nneka Onyejekwe, fostul căpitan al Blajului, să lase Dinamo, tot de la Dinamo fiind achiziționate Sânziana Motroc și Eli Uattara. În întrecerea internă, elevele lui Stevan Ljubičić vor evolua runda următoare în deplasare, cu Dinamo, iar apoi, în 24 noiembrie, au, la Sibiu, returul din Cupa CEV.

Volei Alba Blaj: Gergana Dimitrova – 17 puncte, Nađa Ninković – 16, Olga Strantzali – 10, Victoriia Russu – 16, Jovana Kocić – 9, Slađana Mirković – două puncte, Milica Ivković – libero; au mai intrat Sorina Miclăuș -un punct, Andreea Ispas – libero, Daiana Roman – un punct, Andra Artin, Iarina Axinte, Ștefania Cheluță; Noemi Moldovan, Jovana Cirković,

Foto: Nicu GOGA, Radio Blaj


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea