Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: Volei Alba Blaj – CSM Tîrgovişte 3-1, după o revenire fantastică a triplei campioane!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Volei Alba Blaj a învins, după o revenire fantastică, în Sala „Timotei Cipariu”, pe CSM Tîrgoviște, scor 3-1 (23-25, 27-25, 25-22, 25-14), în derby-ul etapei a 5-a a Diviziei A1. O victorie mare pentru tripla campioană, ce a produs primul eșec stagional grupării de lângă Turnul Chindiei.

Condusă cu 1-0 la seturi și după ce a salvat trei mingi de set în al doilea, formația din „Mica Romă” și-a revenit incredibil și a câștigat un meci al orgoliilor, depășind momentul critic!

O sală arhiplină a vibrat lângă fetele lui Darko Zakoc, ce se prezentau în fața fanilor după eșecul cu CSM București, o altă rivală la titlu, și se aflau cu cuțitul la os.

Blajul a început șovăielnic, setul inaugural fiind unul echilibrat, nicio echipă nereușind să se distanțeze decisiv. Deținătoarea titlului a condus cu 21-20, a pierdut trei puncte consecutive, a izbutit să egaleze la 23, însă vizitatoarele și-au adjudecat setul.

*Trei mingi de set anulate!

Campioanele au fost muștruluite zdravăn de Zakoc, au pornit tare setul secund, desprinzându-se la 12-6, însă apoi a venit căderea, Collar era de neoprit și vizitatoarele au întors neverosimil scorul, ajungându-se la 16-20!!! Ilyasoglu dă tonul revenirii, partida devine dramatică, se ajunge la 21-21 și apoi, la 22-23 urmează o minge controversată acordată oaspetelor, în ciuda protestelor lui Darko ce a văzut cartonașul galben. Blajul își revine incerdibil, anulează primele două mingi de set, rezistă, mai trece peste o minge de set, are nervii tari și zburdă spre un prim set câștigat, după un final nebun: 27-25!!!

*Ramona Rus, asul din mâneca lui Zakoc!

În prima parte a setului al treilea, Blajul a atins pragul de jos, nimic nu mergea, nici la blocaj, nici la preluare, coorndonatoarea era ușor de anticipat și CSM Tîrgoviște se părea că se îndreaptă lejer spre câștigarea setului, conducând cu 8-5, 11-7, 15-8, 20-13.

Zakoc este disperat, schimbă și găsește asul din mânecă: blăjeanca Ramona Rus, ce dă tonul unei reveniri spectaculoase și incredibile. Blajul începe să spere și întoace miraculos soarta unui set ce putea fi bifat la capitolul pierderi, de la 13-20 ajungându-se la 25-22!!!!

Momentul psihologic a trecut, ultimul set fiind unul de poveste, un marș triumfal al triplei campioane, căpitanul Salaoru a ieșit la rampă, Blajul și-a regăsit forța și anvergura și a dat o lecție de volei!!!

Volei Alba Blaj: Petya Barakova –  Selime Ilyasoglu, Marina Aquino, Ana Cleger, Adina Salaoru (cpt.), Nneka Onyejekwe – Marina Vujovic (libero); au mai intrat Lena Möllers, Slavina Koleva, Jennifer Alvarez, Ramona Rus

Foto: Nicu GOGA


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO Sportivii CS Unirea Alba Iulia, cinci clasări pe podium la Campionatul Național de de Copii, Juniori Mici și Cadeți, la Taekwondo

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sportivii CS Unirea Alba Iulia, cinci clasări pe podium la Campionatul Național de de Copii, Juniori Mici și Cadeți, la Taekwondo Sportivii CS Unirea Alba Iulia au obținut rezultate foarte bune la Campionatul Național de Copii, Juniori Mici și Cadeți, la taekwondo, desfășurat în 19-21 aprilie la București. CS Unirea Alba Iulia a participat la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea