Rămâi conectat

Sport

FOTO: Volei Alba Blaj – CSM Tîrgoviște 3-0 în derby-ul Diviziei A1 | Victorie concludentă pentru formația din „Mica Romă”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Volei Alba Blaj a câștigat în minimum de seturi derby-ul cu CSM Tîrgoviște, scor 3-0 (25-16, 25-16, 25-17), restanță din etapa a 4-a a Diviziei A1, un succes fără emoții pentru vicecampioana României, ce a controlat autoritar ostilitățile.

Având la dispoziție întâia oară în acest sezon întregul efectiv. Zakoc a mizat în formula de start pe Newcombe și Onyejekwe, jucătoare ce și-au revenit după accidentări, iar voleibalista din USA a fost una dintre cele mai bune echipiere di tabăra gazdă, cu 15 puncte, secondând-o pe Ioana Baciu, ce a strâns 20 (dincolo, Sara Klisura – 14 puncte). Sala „Timotei Cipariu” a fost aproape plină, spectator de lux fiind internaționalul român Gicu Grozav, însă fanii s-au mulțumit doar să aplaude realizările favoritelor, fără a mai asigura fondul sonor.

Echipa din „Mica Romă”, venită după dezamăgirea de la Stuttgart a început în trombă partida, conducând în permanență în setul inagural, distanțându-se la 9-3. Doar la 10-7, Zakoc a apelat la time-out, iar blăjencele s-au distanțat pe tabelă (16-11 și 19-14), fructificând prima minge de set.

Al doilea parțial a fost mai echilibrat până spre mijlocul său, când de la 12-9 pentru amfitrioane s-a făcut 13-14, dar de aici Blajul a turat motoarele și a făcut 5 puncte consecutive, până la 18-14. A fost o perioadă excelentă pentru Baciu și compania ce a fructificat iarăși prima minge de set, după ce adversarele nu am mai reușit decât două puncte.

Perioada bună din prestația Blajului a continuat și în al treilea parțial, în care gazdele au condus cu 10-3, au făcut serii de câte 4-5 puncte la rând, dominarea fiind aproape totală: 21-11. Ritmul a mai scăzut, vizitatoarele au anulat prima minge de meci, dar Lazarevici a pus punct jocului, după numai 70 de minute.

Echipa din “Mica Romă”, afectată de eliminarea din Liga Campionilor, după coșmarul de la Stuttgart, de săptămâna trecută, caută reabilitarea pe plan intern, reușind o victorie fără emoții. A fost primul joc din cele două la rând susținute în câteva zile în fața publicului blăjean de viceampioana Europei, următorul fiind sâmbătă, la ora 18.00, tot în Sala “Timotei Cipariu”, cu Știința Bacău.

Volei Alba Blaj: Lora Kitipova (două puncte) – Nneka Onyejekwe (10 p), Ioana Baciu (20 de puncte), Ana Lazarević (6 p), Nađa Ninković (6p), Sonja Newcombe (15 p) – Suzana Ćebić (libero 1); au mai jucat Marina Vujović (libero), Mariya Karakasheva; Katerina Zhidkova, Maja Aleksić, Aleksandra Cirovic, Ramona Rus, Sara Hutinski.

[nggallery id=6445]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Denisa Mărcuș și Miruna Măda, cicliști din Alba, pe podium la Triada MTB Avrig

Dan HENEGAR

Publicat

în

Denisa Mărcuș și Miruna Măda, cicliști din Alba, pe podium la Triada MTB Avrig Cicliștii din Alba legitimați la CSM Mediaș au realizat rezultate de apreciat la primul concurs de mountain bike din acest an disputată în zona Transilvaniei. Triada MTB Avrig s-a desfășurat pe parcursul a două zile, adresandu-se cicliștilor amatori, dar și celor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea