Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: Volei Alba Blaj – CSM Târgovişte 3-1 | Campioana invincibilă a câștigat și bătălia ambițiilor

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Campioana României, Volei Alba Blaj a reușit să-și perpetueze invincibilitateaVolei Alba Blaj - CSM Targoviste 57 internă și să obțină a 20-a victorie consecutivă, învingând acasă 3-1 (28-30, 25-22, 25-15, 25-22) pe vicecampioana CSM Târgoviște.

Echipa din „Mica Romă” a dovedit forță, remontând de la 0-1 un prim set pierdut incredibil

Echilibrat, dramatic și în același timp un spectacol voleibalistic de înalt rang a fost această reeditare a finalei campionatului trecut, și probabil preambulul disputei pentru titlu din acest sezon, printre spectatori numărându-se Gheorghe Rotar (primarul Blajului) și Gabriel Boriga (fostul edil al Târgoviştei).

A fost un meci pe muchie de cuțit, o adevărată încleștare în Sala „Timotei Cipariu”, între primele două clasate în Divizia A1 la volei feminin, formaţii pretendente la titlu în această stagiune.

*Primul set pierdut, incredibil, de la 20-11

Blajul a pornit lansat, părându-se că va câștiga primul set, după ce a ajuns să conducă cu 20-11. De aici însă, CSM-ul a reușit o incredibilă cursă de urmărire și pe serviciul excelent al Martei Drpa, vicecampioana a remontat extraordinar, ajungând să conducă cu 21-20. Lui Zakoc nu-i venea să creadă, însă cu toate înlocuirile efectuate nu a putut redresa o formație intrată în vrie. De aici până la finalul setului fiecare minge jucată a însemnat o veritabilă ruletă rusească, oaspetele au avut trei mingi de set salvate, Blajul altele două, soarta setului stând în cumpănă, după momente dramatice. În cele din urmă, CSM-ul a avut nervii tari și a câștigat 30-28, un set care la un moment dat putea fi bifat la „pierderi”

*Echilibru și tensiune

S-a jucat la fel de intens în continuare, cu Blajul în avantaj pe tabelă, iarăși cădere, tensiunea fiind prezentă la fiecare minge disputată la fileu. Duelul a însemnat un adevărat spectacol oferit de cele mai bune echipe ale țării în acest moment, Blajul reușind în al doilea set să remonteze șocul psihic și să egaleze, 25-22, dar nu fără emoții.

Blajul a luat aer în piept, a prins ritmul și a continuat să urce strocul. Și în setul al treilea, campioanele s-au aflat în permanență la conducere, fără ca oponentele să poată pericilita soarta setului, adjudecat net de echipa din „Mica Romă”, 25-15.

*De la 0-1, la 2-1

Dar lupta nu s-a terminat, CSM-ul demonstrând la rându-i forță de revenire, al 4-lea set fiind iarăși unul cu răsturnări de situații. De data aceasta vizitatoarele s-au aflat la conducere și Blajul încercând să se agațe de adversar. Cu două-trei puncte avans, „portocaliile” s-au văzut egalate la 18 și apoi conduse cu 19-18, moment când Terzic a cerut al doilea time-out tehnic! Din păcate, Alexandra Dediu, fostul căpitan al Blajului s-a accidentat la genunchiul piciorului drept și a fost înlocuită, jucătoarea oaspete plângând de durere. la fal ca întregul meci, ultimele mingi au fost dramatice,

Invincibilă în acest sezon, echipa campioană  condusă de Darko Zakoc a avta un examen al orgoliilor cu vicecampioana stagiunii trecute, formaţia de lângă Turnul Chindiei, pregătită de un alt tehnician sârb, Zoran Terzic.

Au evoluat: Ana Grbac, Jovana Vesovic, Ivana Plchotova, Ioana Nemțanu,  Dubravka Djuric,  Adina Salaoru,și Marina Vujovic (libero);  au mai intrat  Vali Rusu, Leticia Boscacci, Anamaria Berdilă; Denisa Viloiu, Adriana Bobi  (n-a prins lotul Jelena Alajbeg)

CSM Târgoviște: Alexandra Sobo, Marta Drpa, Diana Calotă, Bianka Busa, Millagros Collar, Roxana Ivanof, Suzana cebic; Alexandra Dediu, Alexandra Trică, Evenghelia Chantava, Katija Medved

[nggallery id=1735]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

În Vinerea Mare, etapă în cel de-al 3-lea eșalon | Vezi programul conjudețenelor

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 18.00, se dispută o nouă etapă în eșalonul terț, două dintre conjudețene evoluând acasă (CSU Alba Iulia și Industria Galda de Jos), iar celelalte două pe terenuri străine (CSM Unirea Alba Iulia și Metalurgistul Cugir). *CS Universitar Alba Iulia (locul 4, 34 de puncte) – ACS Mediaș […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea